واگذاری مطالعات طرح تولید پترولیوم کک به فرانسویها
شرکت اَکسِنس از شرکتهای تابعه «آی اف پی ایی اِن» (IFPEN) فرانسه، یکی از معتبرترین شرکتهای بینالمللی و ارائهدهنده مهندسی (لایسنسور) فناوریهای پیشرفته در زمینه فرآیندهای پالایشگاهی، پتروشیمی، کاتالیزورها، مواد جاذب و سوختهای جایگزین و همچنین خدمات مشاوره تخصصی از جمله مهندسی پایه و تفصیلی و انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی به منظور بهینهسازی عملکرد واحدهای پالایش است.
شرکت اَکسِنس از شرکتهای تابعه «آی اف پی ایی اِن» (IFPEN) فرانسه، یکی از معتبرترین شرکتهای بینالمللی و ارائهدهنده مهندسی (لایسنسور) فناوریهای پیشرفته در زمینه فرآیندهای پالایشگاهی، پتروشیمی، کاتالیزورها، مواد جاذب و سوختهای جایگزین و همچنین خدمات مشاوره تخصصی از جمله مهندسی پایه و تفصیلی و انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی به منظور بهینهسازی عملکرد واحدهای پالایش است. براساس قرارداد امضا شده، شرکت فرانسوی موظف است طی مدت چهار ماه نسبت به انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی قابل قبول از سوی بانکهای خارجی برای طرح احداث کارخانه تولید پترولیوم کک اقدام کند. در نظر است که پس از انجام مطالعات امکانسنجی طرح، فراخوان بینالمللی احداث کارخانه برگزار شود.
طرح تولید پترولیوم کک که برای نخستین بار در کشور اجرا میشود یکی از طرحهای توسعهای ایمیدرو است که با هدف تامین بخش مهمی از نیاز صنایع تولید آلومینیوم کشور تعریف شده و درآن ماده اولیه (تهمانده برج تقطیر در خلأ پالایشگاهی) به مواد پر ارزشی نظیر پترولیوم کک و محصولات مایع (نفتای سبک و سنگین، گازوئیل سبک و سنگین، LPG و...) تبدیل میشود. پایلوت اصلی این طرح به منظور تست فناوری در شهریور ماه سال ۱۳۹۴ راهاندازی شد.طرح احداث کارخانه تولید پترولیوم کک در منطقه آزاد اروند واقع در استان خوزستان اجرا میشود. هماکنون ۵۰ هکتار زمین برای احداث این کارخانه درمنطقه آزاد اروند اختصاص داده شده است. زمان پیشبینی شده برای آغاز عملیات اجرایی این طرح نیز اواخر سال ۹۵ است و طبق برنامهریزیها، در سال ۹۹ نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.در حال حاضر مجوز تامین خوراک کارخانه از وزارت نفت دریافت شده و بخشی از زیربناهای دوران ساخت در مرحله تامین است. همچنین این طرح اواخر سال گذشته مجوز زیست محیطی خود را دریافت کرده است.ظرفیت طرح یاد شده حدود ۲۰۰ هزار تن پترولیوم کک کلسینه و حدود ۸۰۰ هزار تن محصولات مایع است که ماده اولیه آن از VB پالایشگاه آبادان و CSO پالایشگاه اراک تامین خواهد شد.در تولید هر تن آلومینیوم، حدود ۴۵۰ کیلوگرم پترولیوم کک کلسینه مصرف میشود و با احداث واحد مذکور، تقریبا ۱۰۰ درصد نیاز واحدهای فعلی تولید آلومینیوم کشور تامین خواهد شد.
ارسال نظر