تاثیرکاهش قیمت مس بر شاخص کل بازار فلزات
قیمت مس با تقریبا ۹درصد کاهش به ۵۷۵۶دلار رسید. همچنین قیمت به کمتر از ۵۶۰۰دلار هم نزول کرد و روند کلی منفی فلزات را شدت بخشید. به نظر میرسد با افت همزمان قیمت نفت، فلزات گرانبها و حتی محصولات کشاورزی، صندوقهای سرمایهگذاری اقدام به فروش کلی داراییهای مربوط به این گروه کرده باشند و شاخص کالای Reuters/Jefferies CRB به کمترین حد خود در ۲۰ماه گذشته رسیده است.یک عامل دیگر هم که ممکن است روند قیمت روی و نیکل را تحت فشار قرار داده باشد، بالانس کردن وزن فلزات در شاخص کالای (AIG Dow Jones) که ۳۰میلیارد دلار کالا را دنبال میکند است، از آنجا که وزن فلزات در این شاخص باید به حجم همگن باشد، گردانندگان این صندوق مجبورند که فلزاتی که بیشتر افزایش را داشتهاند (مثل روی و نیکل) را بفروشند. تخمین زده میشود که این تغییرات ۱۱درصد کل قراردادهای نیکل و ۶درصد قراردادهای روی را شامل شود.
مس
رشد کند اقتصاد آمریکا و رکود بازار مسکن در این کشور و همچنین کاهش واردات چین موجودیهای جهانی را به بالاترین حد پس از ژوئن سال ۲۰۰۴ رسانید و قیمت را به کمترین میزان در ۹ماه گذشته کاهش داد. قیمت مس در هفته گذشته با حدود ۵/۸درصد کاهش به ۵۷۵۶دلار برای هر تن رسید و موجودیهای LME به ۱۹۵هزار تن افزایش یافت.
افت قیمت مس به زیر قیمت 6000دلار برای هر تن، روند قیمت را از نظر تکنیکی و روانی بسیار تضعیف کرد.
کاهش شدید قیمت مس بسیاری از معاملهگران را غافلگیر کرده است و این خود ممکن است فروشها را در هفته آتی افزایش دهد و بر قیمت مس اثر منفی بگذارد. از طرف دیگر بنا بر اظهارات تحلیلگر شرکت Antaike (مشاور سازمان فلزات غیرآهنی چین)، کاهش قیمت خریداران صنعتی را در چین به بازار کشانده است که این ممکن است باعث افزایش قیمت شود.به هر حال، درحالحاضر کاهش تقاضا برای مس در آمریکا و خارج از آمریکا به یک واقعیت تبدیل شده است و موجودیهای لندن در سال گذشته دو برابر شده است. در سال ۲۰۰۷ مازاد تولید جهانی ۲۳۰هزار تن تخمین زده میشود.
مصرف مس معمولا به عنوان یک شاخص پیشگوی وضعیت اقتصاد کلان قابل توجه است. رکود بازار مسکن آمریکا تقریبا 2/1درصد از رشد اقتصاد آمریکا در 3ماه سوم کاست. یادآوری میشود که با مصرف 180کیلو مس در هر خانه، تقریبا نصف مصرف مس در آمریکا به ساخت و ساز اختصاص دارد.
آلومینیوم
با وجود کاهش موجودیها به 697هزار تن، قیمت آلومینیوم با 5درصد کاهش به 2712دلا رسید، ولی در شانگهای موجودیهای آلومینیوم با 79درصد افزایش به 33262تن رسیدند.
روی
در هفته گذشته موجودیهای روی با 2درصد افزایش به 90هزار تن رسید و قیمت با 5درصد کاهش به 4116دلار کاهش یافت. قیمت قراردادهای سه ماه نیز در سطوح بالاتر از 4000دلار مقاومت نسبتا خوبی دارند. قیمت سرب نیز با 5/4درصد کاهش به 1695دلار رسیده است که هنوز بسیار بالاتر از خط حمایت 1570 تا 1580دلار است. اما شکستن خط مقاومت 1750دلار محتمل نیست.
نیکل
بازار نیکل به دلیل کمبود و همچنین کاهش موجودیها روند قیمت بهتری به نسبت دیگر فلزات از خود نشان داد و قیمت فقط با 2درصد کاهش به 34805دلار برای هر تن رسید که نزدیک به خطر مقاومت 35000دلار است.
منبع :شرکت کارگزاری مفید
ارسال نظر