شرکت کارگزاری مفید

موجودی‌‌های جهانی مس در لندن، نیویورک و شانگهای به ۲۴۵۹۶۵ تن رسیده است که بالاترین مقدار پس از ژوئیه سال ۲۰۰۴ است. موجودی‌های آمریکا در ۴ماه گذشته ۳برابر شده است و به ۳۴۰۷۸تن رسیده است. موجودی‌های LME در سال‌جاری ۲برابر شده است و به ۱۸۰۲۷۵تن افزایش یافته است و موجودی‌های چین هم نصف شده و به ۳۴۰۷۸تن رسیده است. تحلیلگران شرکت Great Wall در چین انتظار دارند که قیمت در ۳ماه اول سال به ۵۰۰۰دلار برای هر تن کاهش یابد. افزایش موجودی‌ها و Premium پایدار در قراردادهای ۳ماه (قیمت بیشتر از قیمت نقدی) نشانی از کاهش تقاضا است. پس از روند نزولی هفته پیشین، در هفته گذشته که معاملات به دلیل تعطیلی آخر سال مسیحی فقط در ۳روز آخر هفته انجام شد، روند قیمت نسبتا مطلوب بود. در روز چهارشنبه قیمت قرارداد ۳ماه مس که در هفته پیشین به کمتر از خط حمایت (حائز اهمیت) ۶۴۰۰دلار رسیده بود و بازار را نگران کرده بود دوباره به قیمت بالاتر از ۶۴۰۰دلار افزایش یافت. آمارهای مناسب اقتصادی ایالات‌متحده مخصوصا آمار مربوط به رشد فروش مسکن، بازار فلزات را در روز چهارشنبه با روند خوب قیمت مواجه کرد. اما در اواخر هفته با انتشار آمار افزایش موجودی‌ها، مس دوباره با کاهش قیمت مواجه شد و روند قیمت دیگر فلزات نیز کمی ضعیف‌تر شد.

همان‌طور که توضیح دادیم روند اولیه مثبت قیمت مس در روز چهارشنبه از پایداری برخوردار نبود و با افزایش موجودی‌ها و انتشار برخی آمار منفی از سوی چین روند قیمت تضعیف شد. چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس جهان، انتظار دارد که در سال ۲۰۰۶ با کاهش ۷درصدی مصرف مس از ۶۷/۳میلیون تن در سال ۲۰۰۵ به ۴/۳میلیون تن در سال ۲۰۰۶ مواجه شود. گزارش دولتی چین اظهار می‌دارد که با افزایش شدید قیمت مس، مصرف کاهش پیدا کرده است. به دلیل کاهش مصرف، واردات چین با کاهش ۴۰درصدی به کمتر از ۸۰۰هزار تن رسیده است. در آخرین روز معاملات در چین، حجم معاملات پایین بود و معامله‌گران به دلیل نگرانی در مورد رشد ایالات‌متحده و افزایش موجودی‌ها، منتظر آمارهای جدید می‌باشند.

آلومینیوم

اخیرا روند قیمت آلومینیوم نسبتا مستحکم بوده است و در هفته گذشته قیمت با افزایش ۹/۰درصدی به ۲۸۵۰دلار برای هر تن رسید. موجودی‌ها نیز در حدود ۶۹۹هزار تن است و انتظار می‌رود که تقاضا از سوی چین برای صنایع اتومبیل‌سازی و قوطی مناسب باشند.

شرکت RUSAL پیش‌بینی می‌کند که رشد تولید فلز آلومینیوم بر قیمت آن در سال ۲۰۰۷ اثر منفی بگذارد، اما در آغاز سال جدید به دلیل عوامل فصلی و تقاضای بالای

سال ۲۰۰۶ ممکن است که قیمت افزایش یابد. Rusal انتظار دارد که میانگین قیمت در سال ۲۰۰۷ به ۲۳۵۰ دلار برای هر تن کاهش یابد، در حالی که میانگین قیمت در سال ۲۰۰۶ معادل ۲۵۵۰ دلار بوده است.تولید در خارج از چین با رشد ۲/۵درصد پیش‌بینی می‌شود، در حالی که رشد تولید در سال ۲۰۰۶ حدود ۳درصد بوده است. موجودی‌های شانگهای در سال آتی به دلیل افزایش مالیات صادرات از ۵درصد به ۱۵درصد ممکن است، افزایش یابد و افزایش تولید آلومینا ممکن است حق‌الزحمه کارخانه‌های ذوب را در چین افزایش دهد.

روی

در هفته گذشته موجودی‌های روی در سطح ۸۸هزار تن ثابت بودند و با روند بهتر این هفته (به نسبت هفته پیشین) قیمت روی با افزایش ۴/۲درصدی به ۴۳۳۱ دلار برای تحویل نقدی افزایش یافت.

به نظر می‌رسد که روند تکنیکی قیمت که در هفته پیشین بسیار ضعیف به نظر می‌آمد بهبود یافته باشد.

نیکل

بازار نیکل نسبتا آرام بود و با کاهش ۳/۰درصدی در حدود ۳۴۲۰۰ دلار با نوسانات کم دامنه همراه بود.موجودی‌ها هم از ۷هزار تن به ۶/۶هزار تن کاهش یافتند. روند منفی مس در اواخر هفته بر روند قیمت نیکل و روی نیز اثر نزولی داشت.