تولید نازکترین فویل آلومینیومی در جهان
گروه بورسفلزات- تقاضای جهانی فویل آلومینیومی بهطور متوسط سالانه ۳درصد رشد دارد. درحالحاضر سرمایهگذاری برای تولید فویل در آمریکای شمالی پایینترین و در آسیا رو به رشد است.
در اروپا فروش فویل آلومینیوم در ششماه نخست با ۷/۳درصد افزایش ۴۴۵۶۰۰تن رسیده است.
از فویلهای نازکتر در بستهبندی استفاده میکنند که مصرف آن ۹/۳درصد افزایش نشان میدهد ولی مصرف ورقهای ضخیمتر رشدی معادل ۸/۴درصد داشته است.
حدود سهچهارم فویل تولید شده در اروپا در صنایع بستهبندی مصرف دارد.
با توجه به نیاز بازار جهانی به نازکترین فویل آلومنیومی با بالاترین بهرهوری، یک شرکت آلمانی نتوانسته است آخرین تجهیزات تولیدکننده اینگونه ورقها یا فویلها را به بازار عرضه کند.
نگاه نزدیکی به کارتنهای مقوایی نوشابه نشان میدهد که حداقل از ۶لایه مواد مختلف تشکیل شده است. یکی از این لایهها فویل آلومینیومی است که در مقابل نور، گازها، میکروبها و نشتی، خواص و مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
به همین منظور به کمتر از ۳۵/۶میکرومتر ضخامت فویل نیازمندیم که کمتر از یکدهم قطر موی انسان است.
استفاده از فویلهای بسیار نازک میتواند از حجم بسته و مصرف فلز نیز بکاهد.
معمولا مصرفکننده آن بدون توجه به تکنولوژی پیشرفته در تولید اینگونه فویلها آن را پس از استفاده محتویات آن بیرون میاندازد.
یک شرکت کوچک خانوادگی در آلمان ادعا میکند که سردمدار این تکنولوژی بوده که سهم آن در بازارهای جهانی حدود ۷۵درصد است.
طی فرآیند نورد یک اسلب آلومینومی با طول اولیه ۵متر به یک فویل آلومینیومی به طول ۳۵۰ کیلومتر تبدیل میشود. چنانچه یک نمونه ورق با پهنای ۲ متر داشته باشیم نیروی زیادی لازم است، تا این فویل ساخته شده یا تبدیل صورت پذیرد و برای این کار سیلندرهای هیدرولیکی باید هر کدام ۸۰۰ تن فشار یا نیرو وارد آورند. این نیروها باید آنچنان دقیقا کنترل شوند که فویل به تدریج در طول نوردهای متوالی نازکتر شود از آنجا که غلتکها دارای اقطار نسبتا کوچکی هستند بایستی دارای غلتکهای سنگین و قویتری باشند تا در مقابل فشارهای سنگین خم نشوند. خود غلتکها دارای محفظههای فشاری حلقهای یا رینگی شکلی هستند که میتوانند به شکلهای مورد نظر از طریق تغییر فشار هیدرولیک در داخل آنها با توجه به نیازهای فرآیند خاص درآیند.
سرعت بالا
سرعت ورق برای نورد شدن تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت میرسد. این شرکت یک نورد خاص مجهز به سنسورهایی برای ارزیابی تختی ورق ابداع کرده است. یک سیستم سختافزاری و نرمافزاری مکمل با سرعت بالا اطلاعات ورودی را سریعا فرآیند میکند تا به موقع تنظیمات لازم برای حفظ کنترل صورت پذیرد.در میان پارامترها، تنظیم دقیق ضخامت و سختی با استفاده از تغییر الگوی مصرف روغن نورد روی پهنا یا عرض ورق بسیار ضروری است. از میلهای برای پخش کردن روغن استفاده میشود که دارای ۳۰۰ دریچه سولونوئیدی میباشند که در فواصل هر ثانیه عملکرد آن مرتب محاسبه میشود. سیستم کنترلی میتواند عملکرد غلط دریچه را مشخص کرده و عملکرد هر دریچه را با دریچه کناری آن تنظیم و هماهنگ کند.
این تجهیزات قادر به تولید هر نوع ورق نازک آلومینیومی تا ضخامت میکرون است.
در حال حاضر این شرکت آلمانی تجهیزات خود را در ارمنستان نصب کرده و سالانه چندین سیستم فیلتر روغن نورد و تصفیه هوا به کشورهای مختلف جهان میفروشد.
هماکنون این شرکت همکاریهای خود را با چینیها نیز توسعه داده و ده قفسه نورد به این کشور صادر کرده است. علاوه بر این، کشورهای دیگری مانند هند، روسیه، اروپای غربی و شرقی، آفریقا و آسیا علاقهمند به خرید تجهیزات این شرکت هستند.
ارسال نظر