انتظارتولید کنندگان بخش خصوصی  برای شمش فولاد

گروه بورس فلزات - زهرا مسافر: نوسانات موجود در بازار آهن‌آلات مسوولان را بر آن داشت تا در چهارشنبه هفته گذشته نسبت به یک تصمیم جدید با هم به توافق برسند که براساس این تصمیم تولید کنندگان دولتی و خصوصی ملزم به عرضه کالا در بورس فلزات شدند. براساس این گزارش این طرح که به توافق وزارتخانه‌های صنایع و معادن، بازرگانی، ایمیدرو و انجمن تولید کنندگان فولاد رسید قرار است که از هفته آینده اجرایی شود.

بر این اساس تصمیم یاد شده جدید بازتاب زیادی در میان تولید کنندگان فلزات به همراه داشت که از آن جمله می‌توان به دغدغه تولید کنندگان بخش خصوصی برای تامین شمش فولادی اشاره کرد زیرا که این بخش برای ورود محصولاتشان به رینگ

مبادلاتی بورس فلزات تهران و ایجاد توان رقابت با فولاد سازان دولتی باید نسبت به تامین مواد اولیه مورد نیاز خود اطمینان

حاصل کنند.

بسیاری از کارشناسان بازار فولاد کشور در این امر معتقدند که لازم اجرایی شدن چنین طرحی تامین مواد اولیه مورد نیاز (شمش فولاد) تولید کنندگان بخش

خصوصی است تا بتوانند در این عرصه با تولید کنندگان بخش دولتی رقابت کنند.

همچنین کارشناسان و تحلیلگران بازار فولاد معتقدند که در صورت عدم تامین مواد اولیه مورد نیاز بخش خصوصی برای تولید فولاد و عرضه محصولاتشان به رینگ مبادلاتی بورس فلزات چنین طرحی منطقی به نظر نمی‌آید و نیاز به تضمین‌های لازم برای اجرایی شدن دارد.

با توجه به این امر که تولیدکنندگان فولاد بخش‌خصوصی از جمله فعالان بازار فلزات هستند تاکنون به دلیل سرعت حجم پایین تولیداتشان و عدم توان رقابت آنها با تولیدکنندگان داخلی قادر به انجام این امر نبودند، حال با این تصمیم جدید مسوولان ذی ربط، مبنی بر الزام ورود تمام تولیدات بخش‌خصوصی و دولتی از طریق بورس فلزات باید تدابیر لازم برای تامین مواداولیه مورد نیاز اتخاذ شود که این عمده‌ترین دغدغه این بخش است.

در این میان معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی در ابتدای سال‌جاری در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد از برنامه این وزارتخانه برای واردات ۵/۲میلیون تن شمش فولاد در سال‌جاری خبر داده بود.

به گفته محمدصادق مفتح، امسال با توجه به ظرفیت‌های کشور به جای محصول نهایی وزارت بازرگانی واردات شمش فولاد را در برنامه دارد.

با توجه به اینکه در سال ۸۵ یکی از چالش‌های جدی فولادسازان بخش‌خصوصی کمبود مواداولیه بوده است که این امر نیز موجب شده بود که آنها تنها با نیمی از ظرفیت خود محصول وارد بازار کنند این در صورتی است که چنانچه شمش به موقع به اندازه مورد نیاز آنها در اختیارشان قرار می‌گرفت، این بخش می‌توانست با حداکثر تولید سهم بسزایی در تعادل بازار آهن‌آلات داشته باشد.

حال برای تحقق طرح جدید مبنی بر ورود محصولات بخش‌خصوصی به بورس فلزات باید منتظر شد که دولت تا چه اندازه نسبت به تحقق وعده خود مبنی بر واردات شمش فولادی اقدام خواهد کرد که در صورت اجرایی شدن چنین تعهدات، می‌توان نسبت به تحقق طرح یادشده ابراز امیدواری کرد.

به امید آن که دغدغه تولیدکنندگان بخش‌خصوصی مبنی بر تامین مواداولیه مورد نیازشان نه تنها برای اجرایی شدن طرح مذکور، بلکه طی سال‌های آتی نیز برطرف شود تا بتوان در راستای تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر واگذاری دستگاه‌های دولتی به بخش‌خصوصی گام‌های جدی‌تری برداشت.