تولیدکنندگان دولتی و خصوصی ملزم به عرضه کالا در بورس فلزات شدند

گروه بورس فلزات- زهرا مسافر: سرانجام نوسانات بازار آهن موجب توافق میان وزارتخانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی، ایمیدرو و بخش خصوصی مبنی بر عرضه تمام تولیدات واحدها از طریق بورس فلزات شد. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، از ابتدای سال‌جاری شاهد نوسانات قیمت آهن‌آلات در بازار بودیم به طوری که در فروردین ماه امسال به یکباره بازار افزایش قیمت‌ها را تجربه کرد اما با اطلاع‌رسانی به موقع و پیگیری‌های دولت و بخش خصوصی تا حدودی افزایش قیمت‌ها مهار و کنترل شد.

کارشناسان بازار معتقدند، احتمال اینکه کاهش قیمت آهن‌آلات مقطعی باشد وجود دارد که این امر تصمیمات جدی‌تری را از سوی سازمان‌های ذی‌ربط می‌طلبید. لذا به دنبال این امر توافقی میان وزارتخانه‌های صنایع و معادن،‌ بازرگانی، سازمان ایمیدرو و انجمن تولیدکنندگان فولاد در چهارشنبه هفته گذشته صورت می‌گیرد که براساس این توافق، تمام کارخانه‌های تولیدی موظف ‌اند که تمام تولیدات واحدها را در بورس فلزات عرضه کنند.

براساس این توافق که به امضای سازمان‌های مسوول مذکور رسیده، قرار شد که از هفته ‌آینده تمام واحدهای تولیدی بخش خصوصی و دولتی تولیدات خود را از طریق بورس فلزات ارائه دهند.

همچنین محمد‌حسین دیده‌ور، رییس هیات‌مدیره بورس‌فلزات در گفت‌و‌گو با موج، با بیان این مطلب، افزود: این توافقنامه باید از هفته آینده به اجرا در‌آید.

وی اظهار داشت: این توافقنامه نتیجه فعالیت وزارت بازرگانی و سازمان ایمیدرو در تنظیم بازار و عملکرد مناسب بورس‌فلزات با کمک وزارتخانه‌های ذی‌ربط به ویژه وزارت صنایع و معادن بوده است.

وی با اشاره به اینکه «پیرو این توافقنامه باید تعداد کارگزاران بورس فلزات افزایش یابد»، ادامه داد: منتظر مشخص شدن ترکیب هیات‌مدیره بورس کالا هستیم که این ترکیب نیز ظرف چند روز آینده مشخص می‌شود.

دیده‌ور در خصوص تنظیم بازار فلزات به ویژه بازار آهن با تاکید بر اینکه «بورس‌فلزات در افزایش و یا کاهش قیمت نقشی ندارد»، تصریح کرد: بورس فلزات سیگنال‌هایی را به مسوولان و مسوولان ستاد تنظیم بازار به منظور مشخص کردن وضعیت بازار و میزان موجودی آهن ارائه می‌کند.

به گفته وی، کارخانه‌های تولیدی قیمت پیشنهادی خود را بر‌اساس مصالح و قیمت‌های تمام‌شده به بورس فلزات ارائه می‌دهند که در نهایت بازار و عرضه و تقاضا قیمت نهایی محصولات را در بورس‌فلزات مشخص می‌کند.

رییس هیات‌مدیره بورس فلزات از قیمت‌های بین‌المللی، قیمت تمام شده و قیمت داخلی به عنوان عوامل تاثیرگذار در کشف قیمت فلزات موجود در بورس فلزات نام برد.

وی با بیان اینکه «نمی‌توان آهن را انبار کرد»، ادامه داد:‌ وزارت بازرگانی می‌تواند بر بازار آهن نظارت داشته باشد، اما مشخص نبودن قیمت آهن و اینکه در چه شرایطی این قیمت تنظیم خواهد شد، منجربه این می‌شود که کسی درصدد احتکار و انبار آهن نباشد.

«محمد آزاد»، رییس اصناف کشور و رییس اتحادیه آهن فروشان نیز در گفت‌و‌گو با موج، اظهار داشت: کالاها در بورس خرید و فروش می‌شود بنابراین بورس‌فلزات مسوول انبار و احتکار آهن‌آلات است.

وی افزود‌: در بازار آهن هر تخلفی که صورت می‌گیرد باید بورس‌فلزات پاسخگو باشد‌.

رییس اتحادیه آهن‌فروشان درخصوص نوسانات نرخ آهن د‌ر بازار گفت‌: نوسانات نرخ آهن دربازار براساس نوسانات تابلوی بورس ایجاد می‌شود‌.

«آزاد» اظهار داشت‌: در تابلوی بورس نوسانات نرخ آهن تعیین می‌شود‌.رییس اصناف کشور با بیان این مطلب که بورس‌فلزات مرجع تعیین نرخ آهن‌آلات است، تصریح کرد‌: تا زمانی که میزان تولید، واردات و نیاز مشخص نشود و نرخ‌گذاری با دقت صورت نگیرد در خصوص وضع بازا‌‌ر آهن و نوسانات نرخ آهن حرفی نخواهم زد‌.