یادداشت
پیشبینی بازار آهنآلات در سال ۸۶
بازار آهن در سال ۸۶ چگونه خواهد بود؟ بازار سال آینده آهنآلات به خصوص برای مصرفکنندگان تیرآهن و میلگرد ساختمانی به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل شده است. پیمانکاران و معاملهگران مسکن چشمان تیزبین خود را متوجه بازار کردهاند هرگونه خرید یا معامله غیرمنطقی ممکن است آنها را در بازار آشفته آهن مغبون کند. قطعا تحولات ۸۶ همانند سالهای ۸۳، ۸۴ و ۸۵ نخواهد بود.
بهنود دامغانی
بازار آهن در سال ۸۶ چگونه خواهد بود؟ بازار سال آینده آهنآلات به خصوص برای مصرفکنندگان تیرآهن و میلگرد ساختمانی به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل شده است. پیمانکاران و معاملهگران مسکن چشمان تیزبین خود را متوجه بازار کردهاند هرگونه خرید یا معامله غیرمنطقی ممکن است آنها را در بازار آشفته آهن مغبون کند. قطعا تحولات ۸۶ همانند سالهای ۸۳، ۸۴ و ۸۵ نخواهد بود. تجار و تولیدکنندگان آهنآلات هم با تجربه تلخی که از افت قیمت آهنآلات در سالهای ۸۳ و ۸۴ دارند عرضه کالاهایشان در بازار را هوشمندانه انجام میدهند چرا که آنها به دنبال ضرر نیستند.
بازار در حال حاضر تشنه میلگرد و تیرآهن است. این عطش به قدری بالا است که در سال ۸۵ در اوج سرما شاهد افزایش قیمت آهنآلات بودیم. قیمت تیرآهن حتی در فصل برف و باران از فصل گرم تابستان گرانتر شد. کمبود و گرانی شمش فولاد باعث شده تا تولیدکنندگان میلگرد به خصوص بخشخصوصی با کمبود مواد اولیه و کاهش تولید محصول نهایی روبهرو شوند. کاهش تولید بازار را با کمبود عرضه و به دنبال آن افزایش قیمت میلگرد روبهرو کرده است. شمش فولاد هم اکنون به حدود ۵۰۰دلار رسیده است، بنابراین با توجه به افزایش هزینه حمل و نقل در ایران واردات این کالا هم برای تولیدکننده میلگرد چندان اقتصادی نیست بنابراین با شایعاتی که در بازارهای جهانی وجود دارد ممکن است قیمت شمش فولاد که مواد اولیه تولیدکنندگان میلگرد است به بیش از ۵۰۰دلار به ازای هر تن برسد. در چنین شرایطی بخش خصوصی با بحران تامین مواد اولیه روبهرو میشود و این موضوع به کاهش عرضه میلگرد در بازار و به دنبال آن گرانی فولاد دامن خواهد زد.
بنابراین به نظر میرسد کاهش قیمت میلگرد حداقل تا سه ماه اول سال ۸۶ دور از تصور است. مگر اینکه میلگردهای ارزان چینی به داد مصرفکننده داخلی برسد. اما با توجه به سختگیریهایی که موسسه استاندارد در مورد واردات آهنآلات در پیش گرفته است بعید است که هر نوع میلگردی وارد بازار شود.
به نظر میرسد وضعیت تیرآهن در سال ۸۶ حادتر از بازار میلگرد باشد چون تولید عمده تیرآهن در کشور توسط یک تولیدکننده - ذوبآهن اصفهان - صورت میگیرد که این تولیدکننده هم با محدودیت در عرضه روبهرو است چون باید به تعهدات خود در قبال صادرات عمل کند و بخشی از محصولات خود را باید صادر کند و به نظر میرسد در سال ۸۶ با کمبود تیرآهن در بازار روبهرو شویم.
تحلیلگران بازار اعتقاد دارند که تیرآهن ۱۴ از کیلویی ۷۵۰تومان به ۸۵۰تومان میرسد. از طرفی واردات تیرآهن سختتر از گذشته شده است چون موسسه استاندارد سختگیری زیادی بر روی تیرآهنها اعمال میکند چون نمیخواهد جنجالهای گذشته مبنی بر واردات تیرآهنهای غیراستاندارد تکرار شود.
با افزایش قیمت بنزین و به دنبال آن افزایش هزینه حمل و نقل در سال ۸۶ واردات اغلب کالاهای فلزی چندان صرفه اقتصادی نخواهد داشت بنابراین در مجموع انتظار میرود که بازار آهنآلات در سال آینده با افت قیمت روبهرو نباشد.
ارسال نظر