بهسوزان، جایگزین بسیار مناسب الکل صنعتی

با وجود اینکه روزانه در تمام دنیا نشریات و خبرگزاری‌های سراسر دنیا از کمبود سوخت و حتی جیره‌بندی آن سخن می‌گویند و دانشمندان در سراسر جهان می‌کوشند راهی برای جبران این معضل که گریبان نسل‌های آینده را خواهد گرفت بیابند، مطمئنا استفاده از محصولی آتش‌زا به جای استفاده از نفت، گازوییل، بنزین و... کمک شایانی به این مهم می‌کند. امیرحسین نیک چیف مدیرعامل شرکت افشک و رییس هیات‌مدیره شرکت تجارت نعیم شرق و سهامدار چند شرکت نساجی است که به تازگی محصول جدیدی را به نام بهسوزان در شرکت افشک تولید نموده است. این محصول می‌تواند به جای دیگر مواد آتش‌زا مورد استفاده قرار گیرد. امیر حسین نیک‌چی معتقد است این محصول به زودی جای الکل صنعتی را در موارد سوختی خواهد گرفت که در زیر چکیده‌ای از گفت‌وگوی ما را می‌خوانید:

شرکت افشک از چه سالی فعالیت خود را آغاز نموده است و عمد محصول این شرکت چه می‌باشد؟

شرکت افشک از سال ۱۳۵۸ تاسیس شده است و از سال ۱۳۸۲ با تغییر کاربری و با وجود بیش از ۴۰ کارمند به پایه‌ریزی برای تولید محصول جدیدی به نام بهسوزان نموده است. بهسوزان، نوعی ماده سوختنی آسان و قابل دسترسی است که برای تولید آتش و گرما در اماکنی که دسترسی به نفت، الکل و دیگر مواد آتش‌زا وجود ندارد مرد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول در آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت کارخانه افشک که در شهرک صنعتی دامغان واقع است، تحت نظارت دقیق کارشناسان مجرب مواد شیمیایی در مدت ۴ ماه و روزانه ۱۵ تن به تولید رسیده و البته فناوری جدید بهسوزان قابل رقابت با نمونه‌های مشابه در بازارهای خارجی است.

خاصیت این محصول به چه صورت است؟

بهسوزان همانطور که گفته شد، یک ماده سوختی است و مواد اولیه آن از زیرمجموعه الکل به دست می‌آید و به صورت ژل و آبی رنگ می‌باشد. البته این محصول به هر رنگی می‌تواند تولید شود که رنگ شعله آن نیز به همان رنگ خواهد بود و چون آبی، نماد پاکی است و چون این محصول را به عنوان سوخت پاک می‌دانیم به همین رنگ در کارخانه تولید و در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد. قرص‌هایی هم از این محصول موجود می‌باشد که به علت آلایندگی که دارد با توجه به سفارش صورت گرفته تولید می‌کنیم و بیشتر هم مورد استفاده کوهنوردان است.

این محصول چگونه به جای سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

برای روشن کردن زغال و چوب در پیک‌نیک، شومینه، بخاری و باربیکیو مورد استفاده است. جالب آنکه و بدون وجود زغال و مواد سوختی دیگر هم این محصول شعله‌ور شده و می‌توان از آن استفاده بهینه نمود و هر ۲۰۰ گرم این محصول ۲ تا۳ ساعت می‌سوزد. در حال حاضر هم ظرف‌های پت برای آتش گرفتن زغال و ظروف فلزی برای طبخ غذا مورد استفاده برای آتش گرفتن این محصول است.

تفاوت این محصول با سوخت‌های دیگر به چه صورت است؟

این محصول می‌تواند جایگزین مناسبی برای مواد آتش‌زا باشد چون آلودگی خاصی تولید نمی‌کند. بدون دود و بو است و با قرار گرفتن آتش به نزدیک آن شعله‌ور شده و برخلاف ذغال و دیگر مواد آتش‌زا دیگر احتیاج به زمان نیست و جای کمی هم اشغال می‌کند. مطمئنا می‌توان گفت در سال‌های آتی به جای الکل صنعتی می‌تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد.

چند درصد این محصول مصرف داخلی و چند درصد صادرات دارد؟

۲۰درصد این محصول مصرف داخلی دارد و ۸۰درصد آن صادر می‌شود و به این علت که ایران منبع انرژی و نفت است و مواد اولیه آن از پتروشیمی تهیه می‌شود، چند برابر ارزان‌تر از نمونه خارجی آن تولید می‌شود. صادرات شرکت به کشورهای آسیایی چون آفریقا، عراق، افغانستان، ترکیه و... صورت می‌گیرد.

آیا رقابت هم در داخل وجود دارد؟

بیشترین محصول بهسوزان به خاطر نوع تولید و کیفیت محصول صادر می‌شود که این خود رقابت را در داخل می‌رساند که ۸۰درصد این مواد در کنار رقبای داخلی صادر می‌شود.

موارد استفاده و مشخصات بهسوزان چه مواردی است؟‌

۱ - در سفرهای بین شهری و پیک‌نیک برای ایجاد گرما، شعله و طبخ غذا.

۲ - برای استفاده نیروهای مسلح و پس از وقوع حوادث طبیعی (به خاطر این که جای کمی اشغال می‌کند).

۳ - تولید شعله در رنگ‌های مختلف (سبز، آبی، زرد، قرمز و ...).

۴ - قابل استفاده در شومینه، باربیکیو و بخاری برای تسریع زمان شعله‌ور شدن.

۵ - شعله حاصل از سوخت با دمای حدود ۱۳۰ درجه سانتیگراد.

۶ - بدون بو، دود و اثرات زیان‌بخش دیگر مواد سوختنی.

۷ - بسته‌بندی راحت، مطمئن، وزن و حجم کم برای حمل آسان.

۹ - قیمت مناسب و دسترسی سریع.

۱۰ - قابل بسته‌بندی در بشکه‌های بزرگ برای تسهیل حمل در صادرات با توجه به نظر مشتری.

شرکت افشک فعالیت‌های دیگر هم دارد؟

فعالیت‌های دیگر شرکت که تحت عنوان نعیم شرق و نخ‌تاب فیروزان است به تولید نخ‌های پنبه و پارچه‌های فانتزی و حوله مشغول می‌باشند و توانستیم با وجود ۴۰۰ کارمند و به روز کرد ماشین‌آلات روز اروپا (فوق کامپیوتر) در داخل کشور با وجود این که صنعت نساجی با بحران روبه‌رو است این شرکت را سودده کنیم.

اگر به صنعت نساجی که صنعت بحرانی است توجه ویژه شود و اجازه تغییر ساختار به راحتی داده شود مطمئنا ساختار نو و به روز کردن ماشین‌آلات این امکان را فراهم می‌کند تولید بالا برود و دیگر تولیدکنندگان به وارد کردن محصول چینی نپردازند و به جای این کار با رقابت با کشور چین تولید نخ را در ایران افزایش دهند و موجب رونق صنعت نساجی که بزرگ‌ترین صنعت داخلی است گردند.