ترکیب هیات مدیره بورس کالا مشخص شد
عکسها: سامان دزیانیان
در اولین مجمع عمومی موسس شرکت بورس کالای ایران (سهامی عام) صورت گرفت
ترکیب هیاتمدیره بورس کالا اعلام شد
با رای سهامداران روزنامه کثیرالانتشار دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی شرکت بورس کالای ایران برگزیده شد
گروه بورس فلزات - آزاده حسینی: در اولین مجمع عمومی موسس شرکت بورس کالای ایران (سهامی عام) نخستین اعضای هیاتمدیره این شرکت که تعدادشان هفت نفر است و عمر فعالیتشان ۲ سال توسط سهامداران انتخاب شدند.
نخستین مجمع عمومی موسس شرکت سهامی عام بورس کالای ایران که روز پنجشنبه هفدهم اسفندماه در سالن همایشهای رازی با حضور تعدادی از سهامداران برگزار شد.
در این جلسه، کارگزاری توسعه کشاورزی، بانک ملت، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، توسعه معادن و فلزات، شرکت سرمایهگذاری بهمن، کارگزاری بانک کشاورزی و شرکت معادن روی ایران بعنوان اعضای هیات مدیره و ذوبآهن اصفهان، کارگزاری ستاره جنوب و شرکت سرمایه گذاری غدیر به عنوان اعضای علیالبدل هیات مدیره انتخاب شدند. در این مجمع دکتر حسینی از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان ناظر این سازمان حضور داشت. در ابتدای جلسه دکتر صالحآبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص فعالیت بورسهای کالا صحبت کرد. وی گفت: در سال ۱۳۸۵ سازمان گزارشی را به شورای بورس مبنی بر تشکیل بورس کالایی واحد ارائه کرد که بعد از برگزاری جلسات متعدد بالاخره تصمیم گرفته شد تا بورس کالا تشکیل و محصولات فلزی، کشاورزی و فرآوردههای نفتی در آن عرضه شود.وی عرضه نفت در این بورس را منتفی دانست و گفت: برای عرضه و معاملات نفت نیازمند بورس مستقلی هستیم.صالحآبادی خاطرنشان کرد: اگر به تجربه بورسهای کالایی در جهان توجه کنیم میبینیم که طیف وسیعی از کالاها فلزی و کشاورزی در این بورسها عرضه میشود.وی در ادامه افزود: در بورس فلزات هم اکنون کالا فیزیکی و به صورت
نقدی عرضه میشود در صورتی که در بورس کالا باید عرضه کالاها از حالت فیزیکی به سمت استفاده از ابزارهای مالی حرکت کند.وی ورود ابزارهای مالی به بورس کالای ایران را ضروری و مهم دانست و افزود: کشف قیمت و پوشش ریسک برای سرمایهگذاران باید به عنوان یک سیاست مهم در دستور کار قرار گیرد.رییس سازمان بورس و اوراقبهادار افزود: بورس کالا باید برای سرمایهگذاران انگیزه ایجاد کند تا معاملات به طور شفاف از سوی بخشخصوصی در این بورس انجام شود. همچنین نباید سرمایهگذار را با ابزار زور وادار کنیم تا در بورس کالا حضور داشته باشد در این راستا سازمان بورس کمک و حمایتهای لازم را برای تشویق تولیدکننده برای حضور در بورس کالا در برنامه قرار خواهد داد.
وی گفت: بورس کالا باید ساز و کاری ایجاد کند تا شفافیت در معاملات ارتقا یابد و باید نگرانیهایی که باعث میشود عموم تصور کنند دستهایی پشت پرده است را به حداقل برساند.
صالحآبادی اظهار داشت: بورس کالا باید به سلامت معاملات کمک و رقابت واقعی را ایجاد کند. همچنین این بورس باید با عرضه کالا مطابق با استاندارد ملی و با کیفیت و از طرفی با تحویل به موقع محصولات اطمینان لازم را برای خریدار و فروشنده ایجاد کند.
رییس سازمان بورس و اوراقبهادار تعامل بورس کالا با دیگر بورسهای کالایی جهان را ضروری خواند و افزود: بسیاری از بورسهایی کالایی جهان علاقمند همکاری با ما هستند.وی تشکیل بورس فلزات را مهم توصیف کرد و اظهار داشت: تا قبل از تشکیل بورس فلزات فروش آهنآلات بهصورت حوالهای بود ابا با تشکیل این بورس علاوهبر بر چیده شدن سیستم حوالهای رانتهایی که در فروش فولاد بود از بین رفت.
بعد از صحبتهای دکتر صالحآبادی، حسینی ناظرین و منشی مجمع شرکت بورس کالا را معرفی کرد که صداقت، عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذرای غدیر، آذرخش، مدیر عامل کارگزاری مفید که در هر دو در بخش بورسفلزات و بورس کالای کشاورزی فعالیت داشته به عنوان ناظر مجمع و نامداری، مسوول امورکارگزاران بورسفلزات به عنوان منشی هیات رییسه و دکتر اسلامی، به عنوان رییس مجمع عمومی موسس شرکت بورس کالای ایران حضور یافتند.پس از معرفی ناظرین از علیاکبر هاشمیان، دبیر کمیته اجرایی دعوت شد تا صورتجلسه گزارشهای خود را در مورد تصمیمات هیات موسس ارائه کند که متن زیر شرح گزارش وی است.هیات موسس با هدف اجرای بند 1مصوبه مورخ 10/7/85و بند 2 مصوبه مورخ 24/7/85 شورای بورس در صدد ایجاد شرکت سهامی عام با موضوع مندرج در اساسنامه برآمد، لذا به همین منظور اقدامات مرتبط را دنبال و اینک هیات موسس در ساعت 11مورخ 2/12/85 در تهران،خیابان سپهبدقرنی، کوچه کامل، شماره 4تشکیل جلسه داده و پس از مذاکره متفقا به شرح ذیل گزارش و تصمیمات خود را به مجمع موسس ارائه میکند.
1 - به موجب تصمیمات موسسین مقرر گردید شرکت در شرف تاسیس با سرمایهای معادل یکصد میلیارد ریال منتهی به یکصد میلیون سهم با نام عادی یکهزارریالی تشکیل و 6805درصد سهام آن را با موسسین نقدا و تماما تعهد و پرداخت نمایند و 3195 درصد باقیمانده معادل 31949955سهم با اخذ مجوز انتشار آگهی از اداره ثبت شرکتهای تهران به عموم عرضه شود.
۲ -پس از انتشار آگهی، در روز دوم پذیرهنویسی،کل سهام عرضه شد به عموم پذیرهنویسی گردید و ورقه تعهد سهم و مدارک مثبت هویت پذیرهنویسی سهام عرضه شده انجام و پذیرهنویسی خاتمه یافته است.
3 - با عنایت به اینکه موسسین با تعهد و پرداخت بهای 05/68درصد تعیین شده جمعا معادل 6805004500ریال به حساب تعیین شده واریز و بانک صدرالاشعار با صدور گواهی مراتب را به این نحو تایید کرده، لذا تمام سرمایه شرکت به میزان یکصد میلیارد ریال جمعا تعهد و کلا پرداخت شده است.
4 - با عنایت به موارد فوق، هیات موسس پیشنهاد میکند با اعلام مراتب به تمامی سهامداران برای ساعت 14 مورخ 17/12/85 از کلیه سهامداران شرکت جهت حضور در جلسه مجمع عمومی موسسین با دستور جلسه زیر:
- استماع گزارش هیات موسسین و اتخاذ تصمیم و تعهد جهت موارد پیشنهادی
- بررسی و تصویب اساسنامه شرکت
- انتخاب اعضای هیاتمدیره
- انتخاب بازرسان اصلی و علیالبدل
- تعیین روزنامه کثیرالانتشار جهت آگهیهای شرکت
- تعیین و تایید سهامداران و تعداد سهام هریک
دعوت به عمل آید و چنانچه مجمع با نصاب صددرصد تشکیل نگردد، آنگاه با انتشار روزنامه و با تعیین ساعت و محل و روز تشکیل جلسه موصوف وفق قانون از سهامداران دعوت مجدد به عمل میآید. جلسه مجمع در ساعت ۱۴ خاتمه یافت.
5 - سهام درخواستی فعالان بخش، نهادهای مالی و کارگزاران براساس تقاضاهای واصله به ترتیب (200)، (120) و (38)درصد بوده است. (بیش از 5برابر سهام قابل تخصیص به موسسین)
۶ - کارگروه کمیته فنی پس از بررسی اولیه و تعیین معیارهای تخصصی سهام براساس ترکیب سهام مصوب شورای بورس سهام هر متقاضی را تخصیص دادند.
7 - پس از تعیین سهام هیاتموسس، در تاریخ 28/9/85 ضمن مکاتبه با واجدین شرایط عضویت در هیات موسس که دارای سهام تخصیص بالای یکدرصد (در گروه مربوطه) بودهاند، جهت برگزاری اولین جلسه هماهنگی هیاتموسس در مورخ 4/10/85 دعوت به عمل آمد.
۸ - در جلسه مزبور که با حضور نمایندگان ۳۰ گروه حائز شرایط سهامداری هیاتموسس که دربرگیرنده ۹۲ شخصیت حقوقی موسس بودند (۷۲درصد سهام موسسین و ۵۱درصد سهام شرکت) تشکیل گردید، پس از اخذ آرا، هیاتاجرایی موسسین شامل: شرکتهای سرمایهگذاری تامیناجتماعی، بانک ملت، فولادمبارکه، توسعه معادن روی، کارگزاری مفید و کارگزاری خوشهچین، با کسب اکثریت آرا انتخاب شدهاند.
9 - در تاریخ 13/10/85 اولین جلسه هیات اجرایی منتخب موسسین و اعضای کمیته منتخب هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل و نام شرکت به عنوان (شرکت بورس کالای ایران) تعیین گردید و مقرر گردید حساب بانکی شرکت در شرف تاسیس جهت واریز وجود سهام موسسین و پذیرهنویسان در بانک ملت افتتاح شود.
۱۰ - مهلت واریز وجوه سهام موسسین براساس اعلام رسمی از ۱۶/۱۰/۸۵ تا ۲۸/۱۰/۸۵ تعیین گردید و در این مهلت وکالتنامه تاسیس که متضمن (انجام کلیه امور مربوط به ثبت و تاسیس شرکت سهامی عام بورس کالای ایران به انضمام کلیه اختیارات لازم در خصوص امضا و تصدیق ذیل کلیه اوراق و دفاتر مربوط من جمله تعیین نام، اظهارنامههای ثبتی، آگهی پذیرهنویسی، اساسنامه شرکت، انتشار آگهیهای پذیرهنویسی عمومی و ثبتی و سایر وابسته با اختیارات کامل) توسط موسسان ارسال شد.
11 - تا پایان وقت اداری 28/10/85 میزان 3/87درصد سرمایه قابل پرداخت توسط موسسان واریز گردید. بر این اساس مهلت واریز تا 3/11/85 تمدید شد.
۱۲ - تا پایان مهلت مقرر ۲/۹۷درصد سهام قابل تخصیص به هیات موسس معادل (۶۸۰۵۰۰۴۵۰۰۰ ریال) به حساب بانکی شرکت بورس کالا واریز شد.
13 - طی 6 جلسه هیات اجرایی، اساسنامه پیشنهادی شرکت بورس کالا تدوین و به تصویب هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.
۱۴ - در تاریخ ۱۶/۱۱/۸۵ نامه درخواست ثبت شرکت و اخذ مجوز پذیرهنویسی عمومی توسط معاونت محترم نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار به اداره ثبت شرکتها ارسال و آگهی پذیره نویسی عمومی حدود ۳۲درصد سهام باقیمانده در جراید درج و مهلت پذیره نویسی از ۲۸/۱۱/۸۵ تا ۲/۱۲/۸۵ از طریق شعب جام بانک ملت تعیین شد.
15 - براساس نظر هیات اجرایی مقرر شد شخصیتهای حقوقی موسسان اجازه خرید سهام در پذیرهنویسی را نداشته باشند.
۱۶ - کل سهام قابل پذیره نویسی تا ساعت ۱۲ روز دوم توسط حدود ۴۱۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی پذیره نویسی شد.
17 - بر این اساس تاریخ مجمع عمومی موسس روز پنجشنبه 17/12/85 تعیین شد.
پس از ارائه گزارش تصمیمهای هیات موسس از سوی علیاکبر هاشمیان رییس مجمع از حضار خواست تا اگر سوالی دارند تا قبل از شروع رایگیری در خصوص انتخاب روزنامه کثیرالانتشار و بازرسان قانونی شرکت سهامی عام بورس کالای ایران طرح کنند که پس از پاسخگویی به سوالات سهامداران با رای سهامداران روزنامه کثیرالانتشار دنیای اقتصاد به عنوان روزنامههای رسمی شرکت برگزیده شدند و پس از آن از شرکتهای حسابرسی خواسته شد تا در صورت حضور و تمایل نام خود را برای کاندیداتوری بازرس قانونی شرکت اعلام کنند تا رایگیری صورت پذیرد که شرکتهای ایران مشهود، هوشیار بهمند، فریوران و سازمان حسابرسی تمایل خود را برای بازرس قانونی شرکت بورس کالا اعلام کردند که شرکت هوشیار بهمند به عنوان بازرس قانونی و موسسه حسابرسی به عنوان حسابرس علیالبدل شرکت انتخاب شدند و پس از آن دکتر اسلامی از سهامداران حقوقی هیات موسس خواست تا در صورت تمایل برای عضویت در هیاتمدیره اسامی را اعلام کنند که شرکتهای ذیل هر یک نمایندگانشان را برای عضویت در هیاتمدیره شرکت سهامی تمام بورس کالای ایران اعلام کردند.
1 - شرکت فولاد مبارکه 2 - بانک ملت 3- شرکت توسعه معادن روی 4 - کارگزاری بانک کشاورزی 5 - کارگزاری توسعه کشاورزی 6 - کارگزاری ستاره جنوب 7 - شرکت سرمایهگذاری بهمن 8 - شرکت تعاونی تهیه و توزیع فروشندگان آهنآلات تهران. 9 - سندیکای لوله و پروفیل 10 - سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات 11 - شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان 12 - شرکت سرمایهگذاری غدیر.
پس از اعلام اسامی شرکتها دکتر اسلامی بیدگل از سهامداران خواست تا به هر یک رای دهند و سه عضو علیالبدل نیز به عنوان جانشین اعضای هیاتمدیره در صورت فوت، استعفا یا برکناری آنها توسط سهامداران انتخاب شدند البته پس از اعلام اسامی منتخبان از سهامداران خواسته شد تا پس از اعلام رای خود از طریق برگههای رای و ارسال آن صندوقهای رای به سالن را ترک کنند و اسامی هیاتمدیره پس از یک وقفه دو الی سه ساعت سرانجام اعلام شد که به ترتیب نمایندگان ۱ - کارگزاری توسعه کشاورزی ۲ - بانک ملت ۳ - شرکت فولاد مبارکه اصفهان ۴ - توسعه معادن و فلزات ۵ - شرکت سرمایهگذاری بهمن ۶ - کارگزاری بانک کشاورزی ۷ - شرکت معادن روی ایران برای عضویت در هیاتمدیره رای آوردند و کارگزاری ستاره جنوب شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان و سرمایهگذاری غدیر به عنوان عضو علیالبدل شرکت سهامی عام بورس کالای ایران انتخاب شدند که شرکتهای مربوط به مدت ۱۰ روز کاری فرصت دارند تا نمایندگان خود را برای عضویت در هیاتمدیره شرکت سهامی عام بورس کالای ایران به سازمان بورس برای تایید صلاحیت معرفی کنند.
ارسال نظر