فراز و نشیب بازار فلزات در هفته گذشته
قیمت مس در هفته گذشته با رشد ۷درصدی به ۵۷۷۹دلار برای هرتن رسید. در معاملات روز پنجشنبه قیمت مس برای قراردادهای ۳ماهه به ۵۹۳۵دلار برای هرتن هم رسید که بالاترین قیمت در هفته گذشته بود. همانطور که در گزارشهای قبلی عنوان کردیم، در اوایل فوریه قیمت مس به ۵۲۵۰دلار کاهش یافت که نسبت به ۸۸۰۰دلار چهار ماه پیش معادل ۴۰درصد کاهش یافته است.
قیمت مس در هفته گذشته با رشد ۷درصدی به ۵۷۷۹دلار برای هرتن رسید. در معاملات روز پنجشنبه قیمت مس برای قراردادهای ۳ماهه به ۵۹۳۵دلار برای هرتن هم رسید که بالاترین قیمت در هفته گذشته بود. همانطور که در گزارشهای قبلی عنوان کردیم، در اوایل فوریه قیمت مس به ۵۲۵۰دلار کاهش یافت که نسبت به ۸۸۰۰دلار چهار ماه پیش معادل ۴۰درصد کاهش یافته است.
عامل اصلی افزایش قیمت اخیر مس، انتظارات مربوط به واردات چین پس از تعطیلات سال نو چینی در 10 روز آینده است. ذخایر دولتی چین تقریبا خالی شده است و احتمالا چینیها مجبور به افزایش ذخایر خواهند بود. چین در ماه ژانویه 49درصد بیشتر از ژانویه سال قبل مس وارد کرده است و انبارهای LME به دلیل افزایش واردات چین با کاهش موجودی مواجه شدهاند. در حال حاضر تفاضل قیمت مس در چین و قیمت در خارج از چین نیز واردات چین را مقرون به صرفه میسازد. این در حالی است که صادرات چین در 3 ماه آخر سال 2006 با 23درصد افزایش به 29832تن رسیده بود. همچنین انتظار میرود که رشد اقتصادی آمریکا که در 3ماهه آخر سال 2006، 5/3درصد گزارش شده بود، در سطح قابل قبولی ادامه پیدا کـند.
البته باید در نظر داشت که موجودیهای لندن، شانگهای و نیویورک در سال ۲۰۰۷، معادل ۱۳درصد افزایش یافته است و به ۲۷۷۳۰۸تن رسیده است. موجودی انبارهای شانگهای هم با ۱۶درصد افزایش، ۳۱۰۰۷تن است.
همانطور که در گزارشهای قبلی اشاره شد، بنا بر آمار ICSG مازاد تولید مس در 11 ماه اول سال 2006 بیش از 108هزار تن بوده است و اکثر تحلیلگران در میانمدت انتظار کاهش قیمت مس را دارند. اما Deutsche Bank میگوید که بدبینی نسبت به مس بیش از حد افزایش یافته است و افزایش واردات چین و تثبیت بازار مسکن در آمریکا قیمت را بالاتر از آنچه تصور میرود نگاه خواهد داشت.
آلومینیوم
هفته گذشته آلومینیوم هم با دیگر فلزات غیرآهنی همراهی کرد و قیمت نقدی آن با افزایش 8/3درصدی به 2889دلار برای هر تن رسید. موجودیهای بورس لندن نیز با افزایش 6/0درصدی به 8/761تن رسیدند. ناآرامیها در گینه که یک سوم ذخایر بوکسیت جهان را در اختیار دارد بر افزایش قیمت آلومینیوم موثر بود و باعث افزایش قیمت متوالی این فلز برای چندین دوره متوالی شد. همچنین شرکتهای Alcoa و BHP اشاره کردهاند که عملیات آنها در گینه با مشکل روبهرو شده است.
Star Futures پیشبینی میکند که میانگین قیمت آلومینیوم در سال ۲۰۰۷ به ۲۳۰۰دلار برای هرتن کاهش یابد (در مقایسه با ۲۶۰۰دلار در سال ۲۰۰۶) و بازار با مازاد تولید ۳۰۰هزار تن مواجه باشد. به گفته تحلیلگران این شرکت، تولید در سال جاری ۱۴درصد افزایش مییابد و عرضه بیشتر از تقاضا خواهد بود. در سال ۲۰۰۷ مصرف آلومینیوم در چین ۸درصد و مصرف در آمریکا ۳درصد رشد خواهد داشت. J P Morgan هم این پیشبینی را تایید میکند و میگوید که با افزایش تولید چین، قیمت آلومینا که تا ۳۶۰دلار برای هر تن کاهش یافته بود در سطوح پایین باقی خواهد ماند. (برای تولید هرتن آلومینیوم ۲تن آلومینا لازم است).
روی
پس از کاهش قیمت ۲۰درصدی روی در ماه ژانویه، قیمت نقدی روی در هفته گذشته با افزایش ۸/۷درصدی به ۳۳۸۰دلار برای هرتن رسید و موجودی بورس لندن به ۹۷هزار تن رسید. وضعیت چین از واردات ۳۰۰۰تنی در اکتبر سال ۲۰۰۶ به صادرات ۳۹۰۰۰تنی در دسامبر تغییر یافت و باعث ترس بازار و افت شدید قیمت این فلز شد. حال برخی تحلیلگران میگویند که کاهش مشوقهای مالیات بر صادرات چین از اواسط دسامبر صادرات چین را کاهش خواهد داد. همچنین با کاهش قیمت اخیر روی، تفاضل قیمت در چین و خارج از چین سودآوری صادرات را کاهش داده است و صادرات چین هماکنون در حال کاهش است. معاملهگران میگویند که برای شرکتهای بازرگانی سود صادرات در ماه دسامبر ۱۰۰دلار در هر تن بود ولی با کاهش قیمت اخیر روی، تفاضل قیمت داخلی و خارجی چنان است که صادرات برای شرکتهای بازرگانی سودی ندارد.
شـرکت تـحـقـیـقـاتی Antaike چـین و همچنین Goldman Sachs میگویند که چین در کل برای سال 2007 واردکننده روی باقی خواهد ماند، اگرچه در برخی مواقع ممکن است صادرات از واردات بیشتر شود( اگر قیمت جهانی به مقدار قابل توجه از قیمت داخلی بالاتر رود).
اما برخی دیگر از تحلیلگران میگویند که با اجرای پروژههای جدید هم در داخل و هم در خارج از چین بازار با مازاد روبهرو خواهد شد و قیمت افت خواهد کرد. آنها استدلال میکنند که واردات کنسانتره چین با ۴۶درصد افزایش در سال ۲۰۰۶ به ۸۳۰هزار تن رسید و ممکن است امسال نیز ۴۰درصد افزایش یابد. بنابراین چین در نظر دارد که از ظرفیت ذوب خود حداکثر استفاده را بکند. برخی از این تحلیلگران رشد تولید را ۸درصد و رشد مصرف را ۴ تا ۵درصد ارزیابی میکنند.
سرب
فلز سرب که اخیرا روند قیمت خوبی داشته است در هفته گذشته با افزایش قیمت ۱۰درصدی به ۱۸۰۸دلار برای هرتن رسید. موجودیهای سرب نیز با کاهش ۹درصدی به ۳۳هزار تن کاهش یافتند. خبر مربوط به عدم تحویل توسط Mount Isa از شرکت xstrata به دلیل اختلالات تولید بر قیمت اثر گذار بود. اختلالات تولید و تقاضای بالای فصلی باعث افزایش قیمت ۱۰درصدی قرارداد سهماهه به ۱۸۰۵دلار در اواسط دوره معامله روز جمعه شد.
نیکل
قیمت قراردادهای سه ماهه نیکل در روز پنجشنبه به رکورد جدید دست یافته و به قیمت ۳۹۳۵۰دلار برای هرتن رسید. موجودیهای ۴۹۰۰تنی این فلز برای مصرف ۱ روز جهان کفایت میکند. در سال جاری قیمت نیکل با ۱۵درصد افزایش مواجه بوده است. با وجود این، برخی از تحلیلگران قیمت در سال جاری را با کاهش مواجه میبینند.
منبع: شرکت کارگزاری مفید
ارسال نظر