طولانی شدن فرآیند مذاکرات در روزهای قبل از توافق، حرکت صعودی را در بازار شکل داد و به نوعی برخی از انتظارات مثبت بازار پیش‌خور شد به‌طوری‌که با رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی برخی شرکت‌های پرپتانسیل، تحلیلگران انتظار یک حرکت هیجانی را برای روزهای بعد از توافق انتظار نداشتند اما به جرأت می‌توان گفت هیچ کارشناسی نمی‌توانست روند نزولی مداوم و بعضا سنگین را بعد از توافق پیش‌بینی کند.

به گزارش «سنا»، علی اسلامی بیدگلی، رئیس هیات مدیره آرمان آتی با بیان مطلب فوق درباره دلایل و عوامل بازدارنده بازار سرمایه پس از توافق هسته‌ای چند عامل را برشمرد و گفت: بالقوه بودن بازیگران اصلی بازار سرمایه در جایگاه عرضه‌کننده به‌عنوان اولین عامل مورد توجه تحلیلگران بازار است. صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری به دلیل مشکلات شدید و تنگناهای نقدینگی به اصطلاح اهالی بازار سرمایه دست به ماشه برای عرضه سهام هستند و ترس سرمایه‌گذاران حقیقی از عرضه قابل توجه این بازیگران باعث شد اندکی سرمایه‌گذاران برای خرید تامل کنند.

وی در ادامه به واکنش بازار ارز به توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: عامل بازدارنده دوم، حرکت بسیار غیر‌منتظره ارز بعد از توافق بود. بسیاری از سرمایه‌گذاران انتظار کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی ارز را داشتند اما مقاومت بازار ارز منجر به این شد که بخشی از خوش‌بینی‌های بازار سرمایه دچار تردید شود. این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به انتشار صورت‌های مالی ۳ ماهه و پیش‌بینی‌های جدید شرکت‌ها گفت: سومین عامل بازدارنده به ارائه گزارش‌های ناامید‌کننده شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس، برگزاری مجامع شرکت‌ها، عدم تقسیم سود در مجامع و ابراز نگرانی مدیران شرکت‌ها به تداوم سودآوری برمی‌گردد.