صنایع بورسی در منطقه قرمز
افزایش سرمایه داروییها در راه است
شاخص گروه دارویی روز گذشته برخلاف رشد شاخص کل حرکت کرد و در بین صنایع به لحاظ رشد قیمتی رتبه چهارم را به دست آورد. روز گذشته شاخص گروه دارویی ۵/ ۰ درصد رشد کرد و بازدهی خود از ابتدای سال را به ۷/ ۱۸ درصد رساند. در صدر نمادها با بیشترین رشد قیمتی در این گروه «وپخش» قرار داشت؛ بیشترین ارزش معاملات نیز به نام این نماد ثبت شد. از سوی دیگر نیز نماد «دلر» با بیشترین افت قیمتی همراه شد. دالبر در این گروه بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت. در رابطه با وضعیت کنونی گروه دارویی محمد داوود فصاحت، تحلیلگر کارگزاری بورس بیمه ایران گفت: مهمترین بحث پیرامون این گروه در مقطع کنونی بحث افزایش نرخ محصولات این گروه است. وی تشریح کرد: نرخ ارز مبادلاتی از اسفند سال گذشته افزایش یافت و به همین دلیل بهای مواد اولیه شرکتهای دارویی نیز افزایش پیدا کرد اما نرخ محصولات تولید شده تغییری نکرد به همین دلیل برخی از شرکتهای دارویی با افزایش قیمت تمام شده مواجه شدند در حالی که محصولات خود را با نرخهای سابق میفروختند. این کارشناس بازار سهام ادامه داد: قبل از تحریمها خرید و فروش شرکتهای دارویی بهصورت اعتباری بود بهطوری که برای خرید مواد اولیه با گشایش السی در بانک ۱۰ درصد هزینه مواد اولیه خود را پرداخت میکردند و تسویه ۹۰ درصد دیگر هزینه به زمان دیگری موکول میشد؛ پس از تحریمها اما خرید مواد اولیه باید به شکل نقد صورت میگرفت در حالی که فروش همچنان بهصورت اعتباری بود و این مهم هزینه این شرکتها را افزایش میداد؛ حال به نظر میرسد پس از توافق و حل مشکل سوئیفت بانکها داروییها بتوانند هزینههای خود را ساماندهی کنند. فصاحت افزود: بیشتر شرکتهای گروه دارویی در روزهای اخیر مجامع خود را برگزار کردند و طبق سنت پیشین خود در تقسیم سود، بین ۸۰ تا ۹۰ درصد سود محقق شده خود را تقسیم کردند. این در حالی است که به احتمال زیاد شرکتهای مزبور به دلیل اینکه به نقدینگی نیاز دارند از محل مطالبات حال شده سهامداران در ماه آتی برنامه افزایش سرمایه را خواهند داشت. این کارشناس بازار سهام وضعیت شرکتهایی که داروهای خاص و جدید تولید میکنند (مثل داروسازی اسوه و البرزدارو) را در مقایسه با شرکتهایی که داروهای عمومی مثل آنتی بیوتیک و مسکن تولید میکنند به لحاظ سودآوری بسیار مناسبتر ارزیابی کرد.
«کرماشا» به تابلو بازگشت
اغلب نمادهای گروه شیمیایی بهعنوان بزرگترین گروه بورسی(20 درصد ارزش کل بازار سهام در اختیار این گروه است) روز گذشته در معرض افت قیمت قرار داشتند، اما به دلیل رشد نماد «فارس» که بزرگترین شرکت بورسی است و میتواند تغییرات شاخص کل را با خود همراه کند شاخص این گروه رشد 25/ 0 درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد. شاخص این گروه از ابتدای سال رشد 7/ 18 درصدی را تجربه کرده است. در نمادهای زیرمجموعه این گروه، نماد «کرماشا» با رشد 92/ 6 درصدی مواجه شد. این نماد که از روز 13 تیرماه برای برگزاری دو مجمع عادی و فوقالعاده خود بسته شده بود، دیروز به بازار بازگشت. «کرماشا» در مجمع عمومی عادی سالانه خود 155 تومان سود تقسیم کرد و مجمع فوقالعاده این شرکت نیز به افزایش سرمایه 100 درصدی انجامید. در این گروه «شپلی» بیشترین افت قیمت را داشت. بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز در کارنامه «تاپیکو» به ثبت رسید.
در این نماد روز گذشته حقیقیها مشارکت بالایی در معاملات داشتند و در نهایت نیز مالکیت این سهم را به نفع خود تغییر دادند. در این گروه هنوز تعیین نرخ خوراک پتروشیمیهای گازی در هالهای از ابهام قرار دارد و شایعاتی مبنی بر ۹ سنت شدن نرخ خوراک نیز منتشر شده است اما منبع موثقی هنوز این اخبار را تایید نکرده است. برخی کارشناسان معتقدند رفع تحریمها میتواند دست دولت را در اعطای تخفیفات به این شرکتها باز کند.
قیمت رایانهایها در مدارصعودی
در بازار منفی دیروز، گروه رایانه با رشد قیمت مواجه شد. شاخص این گروه که از ابتدای سال رشد ۲۳ درصدی را تجربه کرده است، روز گذشته ۹/ ۰ درصد رشد کرد. نسبت قیمت بر درآمد این گروه در حال حاضر ۷ است. در این گروه روز گذشته ۵ نماد معامله شد که دو گروه «رکیش» و «رتاپ» به ترتیب بیشترین رشد قیمتی و «مداران» نیز بیشترین افت قیمتی را تجربه کرد. «رتاپ» همچنین بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت.
ابلاغ بخشنامه افزایش 6 درصدی قیمت کالاهای اساسی
شاخص گروه مواد غذایی به جز قند نیز بر خلاف جریان کلی بازار، رشد ۲۸/ ۰ درصدی را تجربه کرد. این گروه رشد ۱/ ۷ درصدی را در هفت روز معاملاتی اخیر در کارنامه خود به ثبت رسانده است. در این گروه «غمارگ» با رشد ۷۷/ ۴ درصدی صدرنشین نمادها با بیشترین رشد شد. «غالبر» با بیشترین افت روزانه همراه شد. بیشترین حجم معاملاتی نیز برای این نماد ثبت شد. این نماد از ۱۰ خرداد ماه به منظور تعدیل پیشبینی درآمد خود بسته شده بود و در حالی که از ساعت ۱۰ صبح به بازار بازگشت، در ساعات پایانی معاملات برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه به منظور تصویب صورتهای مالی، متوقف شد. از اخبار مهم پیرامون این صنعت، خبر افزایش ۶ درصدی قیمت کالاهای اساسی است. یکشنبه هفته جاری وزیر صنعت، معدن و تجارت از ابلاغ بخشنامه معاون اجرایی رئیسجمهوری به وزارت صنعت برای افزایش ۶ درصدی قیمت کالاهای اساسی خبر داد که گندم، آرد، نان، قند و شکر، مرغ، تخممرغ، برنج، روغن نباتی، گوشت قرمز، کره، شیرخام و لبنیات از جمله اقلام مشمول افزایش قیمت هستند. البته هیات تعیین و تصویب قیمتها در سازمان حمایت،وظیفه بررسی و تصویب این بخشنامه را بر عهده دارد و اگر لازم باشد آنها میتوانند در مورد تغییر قیمت کالاهای اساسی تصمیمگیری کنند.
ارسال نظر