محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه تا‌کنون بیش از 90 شرکت بورسی مجامع عادی سالانه سهامداران خود را برگزار کرده‌اند، عنوان کرد: از مجموع 260 شرکتی که باید مجامع خود را دست کم تا یک ماه آینده برگزار کنند، نزدیک به یک‌سوم این تعداد توانسته‌اند ضمن برگزاری مجمع سود نقدی 10 میلیارد و 400 میلیون تومانی میان سهامداران توزیع کنند.

وی افزود: در این میان اغلب شرکت‌هایی که موفق به برگزاری مجمع خود تا به امروز شده‌اند درصد سود تحقق گرفته آنها بسیار نزدیک به بودجه برآوردی و سود پیش‌بینی شده آنها بوده است. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به صنایع سیمانی، دارویی، مخابرات و شرکت فولاد اشاره کرد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از برگزاری بقیه مجامع شرکت‌های اصلی و بزرگ بورس تا پایان تیر ماه سال جاری خبر داد و افزود: آنچه می‌توان از تحلیل شرایط فعلی بازار سهام ارائه داد، اینکه در حال حاضر میانگین نسبت قیمت به درآمد (P/ E) کل بازار سهام از حدود ۸ مرتبه در ۱۸ ماه قبل به نزدیک ۲/ ۵ مرتبه کاهش یافته است که این یعنی قیمت سهام شرکت‌ها نسبت به گذشته جذابیت مناسب‌تری پیدا کرده است. فطانت افزود: در حال حاضر با بررسی نسبت قیمت به ارزش دفتری سهام ملاحظه می‌شود که قیمت بازاری سهام به شدت به ارزش دفتری آن نزدیک‌تر شده و این در حالی است که ارزش بازار سهام به ۶/ ۱ برابر ارزش دفتری آن رسیده که بسیار پایین است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود فضای روانی و تحقق شرایط مناسب بازار سهام با استفاده از برخی اقدام‌های ساختاری عنوان کرد: از ویژگی‌های اصلی بازار سرمایه ایجاد شفافیت و ارتقای درجه شفاف‌سازی به‌عنوان اصلی‌ترین کارکردهای این بازار است، این موضوع به‌عنوان عمده‌ترین برنامه‌های کاری سازمان بورس در دستور کار بوده و متولیان بازار سرمایه درصدد ارتقای شفافیت بازار هستند.

فطانت افزود: براساس مکانیزم‌های کارآیی، بازار سهام باید بازتاب‌دهنده ابعاد بیرونی و درونی اقتصاد باشد. در همین راستا انتشار مستقیم اطلاعات و گزارش‌های مالی ناشران بورسی بدون دخالت عامل انسانی در دستور کار سازمان قرار گرفت و اجرایی شد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای افزایش شفاف‌سازی‌ها در بازار سهام سازمان بورس اجازه داد تا اشخاصی که مجوز فعالیت دارند و صاحب صلاحیت در ارائه نظر و تحلیل کارشناسی هستند بتوانند نظرات خود را در سیستم «تدان» که در کانون نهادهای سرمایه‌گذاری مستقر است درخصوص هریک از نمادها پس از انتشار اطلاعات ارائه کنند. این در حالی است که پیش از این به‌صورت سیستماتیک این کار صورت نمی‌گرفت.