گروه بنگاه‌های اقتصادی: شرکت سایپا تا پایان سال از زیان خارج می‌شود. حسن امیری، معاون مالی و اقتصادی سایپا در جمع خبرنگاران گفت: با افزایش تولید در نیمه دوم سال پیش‌بینی سود شرکت را محقق خواهیم کرد. وی با اشاره به اینکه روند تولید شرکت طی ۷ ماه گذشته رو به رشد بوده و در نیمه دوم بیشتر هم خواهد شد، افزود: در این مسیر سایپا از زیان خارج شده و با رسیدن به نقطه سربه‌سری دستیابی به سود محقق خواهد شد، به این ترتیب زیان ۶ ماهه جبران می‌شود. وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درخصوص دلایل افزایش هزینه‌های مالی شرکت در سال جاری تاکید کرد: این افزایش به دلیل عدم استفاده از منابع بلندمدت، نرخ سود تسهیلات بانکی و عدم افزایش سرمایه شرکت از محل آورده نقدی سهامداران ایجاد شده است. امیری با اشاره به افزایش سرمایه شرکت که از محل تجدید ارزیابی‌ها صورت گرفته بود، گفت: مرحله بعدی افزایش سرمایه سایپا از محل آورده نقدی سهامداران در دست بررسی است تا نقدینگی جدید وارد شرکت شود. امیری درباره فروش اعتباری محصولات شرکت با اشاره به تجربه ناموفق سال‌های ۸۹ و ۹۰ که منابع سایپا را درگیر کرده بود، افزود: برنامه‌ای برای فروش اعتباری محصولات با منابع سایپا در نظر نداریم زیرا با معضل نقدینگی مواجه می‌شویم. بر این اساس درصدد هستیم با تقویت رایان‌سایپا میزان فروش شرکت را افزایش دهیم. به گفته وی، افزایش سرمایه رایان‌سایپا از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران تا دو هفته آینده قطعی می‌شود.

امیری در ادامه تعدیل منفی سود هر سهم پارس‌خودرو را قطعی دانست و گفت: این امر به دلیل محقق نشدن برنامه تولید تندر۹۰ در شرکت پارس خودرو که به دنبال عدم تامین قطعه از سوی رنو پارس صورت گرفت، است. معاون مالی و اقتصادی سایپا در ادامه با اشاره به توافق بین سایپا دیزل و شرکت ولوو گفت: به‌دنبال این توافق از امروز فروش ولوو آغاز خواهد شد. وی با اشاره به اینکه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها در دستور کار تمام شرکت‌های زیرمجموعه سایپا قرار گرفته، تصریح کرد: تاکنون علاوه بر شرکت اصلی شرکت‌های سازه‌گستر، مگاموتور، ایران کاوه و پارس خودرو افزایش سرمایه از این محل را انجام داده‌اند، اما زامیاد به دلیل مشکلات مربوط به زمین شرکت هنوز برنامه مشخصی در این زمینه ندارد. اما به‌طور قطع افزایش سرمایه زامیاد ۲۲۰ درصد نخواهد بود. امیری با اشاره به توسعه محصولات جدید شرکت گفت: تولید خودروهای سایپا در کل زیرمجموعه‌های این شرکت تا پایان سال، حدود ۴۷۰ هزار دستگاه است که ۴۳۰ هزار دستگاه آن مربوط به خودروهای سواری است. در این جلسه مجید سوری، مدیر امور سرمایه‌گذاری و بررسی‌های اقتصادی سایپا نیز در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر دلایل استقبال بازار از سهام خودرویی گفت: بحث گشایش در پرونده هسته‌ای مهم‌ترین گزینه تاثیرگذار در شرایط مثبت بازار است.

وی همچنین خوش‌بینی به رفع تحریم‌ها و اثر آن بر صنعت خودرو را نیز در این زمینه تاثیرگذار دانست. سوری افزایش تولید و فروش خودرو نسبت به سال قبل را از دیگر دلایل توجه بازار به گروه خودرویی و نیز معاملات پرحجم این گروه طی روزهای اخیر عنوان کرد.