حضور رئیس سازمان بورس برای دومین بار در یک هفته در مجلس
تبیین دلایل ریزش شاخص کل
گروه بورس: روز گذشته در شرایطی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شد و به تشریح وضعیت بازار سرمایه در ماههای اخیر پرداخت که بحث درباره عوامل موثر بر این بازار ادامه دارد. از طرفی برخی کارشناسان و مسوولان بورسی معتقدند مهمترین عامل موثر بر شاخص بازار افزایش قیمت خوراک پتروشیمیها است و برخی دیگر که طیف مجلسنشینان را بیشتر شامل میشود معتقدند خوراک تنها یک محرک بود که بورس را کاهش داد؛ درحالیکه عوامل دیگری باعث شده این روند شکل بگیرد. به عقیده آنها، حرکت بورس در مدار افزایشی آن بدون آنکه از توجیه خاصی برخوردار باشد شرایط را به گونهای رقم زد که تنها یک جرقه برای ریزش آن کافی بود و افزایش نرخ خوراک همان جرقه محسوب میشود.
گروه بورس: روز گذشته در شرایطی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شد و به تشریح وضعیت بازار سرمایه در ماههای اخیر پرداخت که بحث درباره عوامل موثر بر این بازار ادامه دارد. از طرفی برخی کارشناسان و مسوولان بورسی معتقدند مهمترین عامل موثر بر شاخص بازار افزایش قیمت خوراک پتروشیمیها است و برخی دیگر که طیف مجلسنشینان را بیشتر شامل میشود معتقدند خوراک تنها یک محرک بود که بورس را کاهش داد؛ درحالیکه عوامل دیگری باعث شده این روند شکل بگیرد. به عقیده آنها، حرکت بورس در مدار افزایشی آن بدون آنکه از توجیه خاصی برخوردار باشد شرایط را به گونهای رقم زد که تنها یک جرقه برای ریزش آن کافی بود و افزایش نرخ خوراک همان جرقه محسوب میشود. با این حال یکشنبه هفته گذشته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان راهی کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی شد. در آن جلسه نمایندگان این کمیسیون در جریان آخرین وضعیت بازار سرمایه قرار گرفته و در جهت بهبود وضعیت آن به بحث و تبادلنظر پرداختند.
اما در آن جلسه نمایندگان با سخنان رئیس سازمان بورس قانع نشدند. روز گذشته برای دومین بار در کمتر از یک هفته علی صالحآبادی با حضور در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی، با ارائه گزارشی درخصوص آخرین وضعیت بازار سرمایه و علل افت بازار طی ماههای اخیر، پیشنهادها و راهکارهایی بهمنظور تقویت بازار و رفع دغدغههای ذینفعان بورس، بهویژه سرمایهگذاران مطرح کـرد. در این جلسه
صالحآبادی دلیل ریزش بورس در ماههای اخیر را برای دومین بار افزایش نرخ خوراک پتروشیمی دانست اما این دلایل باز هم نمایندگان مجلس را قانع نکرد و افزایش نرخ خوراک را تنها عامل ریزش بورس ندانستند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تشریح علل افت شاخص بورس طی ماههای اخیر، عواملی همچون شرایط عمومی حاکم بر اقتصاد، برخی تصمیمات موثر در کاهش درآمد یا افزایش هزینه بنگاههای اقتصادی حاضر در بازار سرمایه، نرخ سود سپردههای بانکی و بروز برخی مسائل سیاسی در عرصه بینالمللی را ازجمله عوامل اثرگذار بر افت قیمت سهام طی ماههای اخیر عنوان و خاطرنشان کرد: انتظار میرود با عزم جدی و برنامه مدون دولت برای خروج از رکود اقتصادی، شاهد پویایی مناسب بازار سرمایـه همگام با بهبود شرایط اقتصادی باشیــم. وی همچنین هماهنگی و همفکری مستمر با دولت و مجلس را بهمنظور اتخاذ تصمیماتی در راستای تقویت بازار سرمایه و کاهش دغدغه سرمایهگذاران، تقویت صندوق توسعه بازار سرمایه، تسهیل برخی مقررات، ازجمله مقررات خرید اعتباری و کفایت سرمایه کارگزاریها را بهمنظور تقویت جانب تقاضا در بورس، هماهنگی با شورای پول و اعتبار درخصوص واقعی سازی نرخ سود سپردههای بانکی، اجرای گسترده طرح بیمه سهام ازطریق انتشار اوراق اختیار فروش تبعی و هماهنگی با شرکتهای حقوقی فعال در بازار را ازجمله اقداماتی برشمرد که طی ماههای اخیر، در راستای بهبود وضعیت بازار صورت گرفته است. صالح آبادی در جلسه دیروز مجلس، با تاکید بر اینکه قطعا دولت و مجلس، نقش کلیدی در توسعه و تقویت بازار سرمایه، داشته و دارند، پیشنهاد کرد کارگروهی بهمنظور بررسی موانع و مشکلات موجود در حوزه بازار سرمایه، در مجلس تشکیل شود. وی با بیان اینکه در حال حاضر، قانون بودجه با افق یکساله، تصویب میشود، پیشنهاد کرد قوانین بودجهای، بهویژه در حوزههای مرتبط با سرمایهگذاری، بهگونهای تدوین شوند که افق بلندمدت را به روشنی، برای سرمایهگذاران ترسیم کند و ریسک سیستماتیک ناشی از تصمیمات کوتاهمدت را کاهش دهد.
وی همچنین به بنگاههای واگذار شده به بخش غیردولتی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه بنگاههای واگذار شده، اغلب از بهترین بنگاههای اقتصادی کشور هستند، مناسب است وضعیت بومی، فناوری، شرایط ناشی از تحریم، ساختار پرسنلی و همچنین مسوولیت اجتماعی این بنگاهها در تصمیماتی همچون تعیین قیمت مواد اولیه دریافتی توسط این شرکتها مدنظر قرار گیرد.
رئیس سازمان بورس همچنین خاطرنشان کرد: امروز خوشبختانه بازار سرمایه، به سبب حمایت ارکان مختلف نظام، برخورداری از زیرساختهای ارزشمندی مانند قوانین و مقررات مناسب، زیرساختهای الکترونیک که منجر به تسهیل دسترسی و شفافیت اطلاعات در بازار سرمایه شده است، توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، تنوع صنایع حاضر در بازار سرمایه و زیرساختهای فرهنگی و آموزشی، در جایگاه مناسبی قرار دارد و قطعا با حمایت نهادهای تصمیمگیر و اثرگذار، این جایگاه بیش از پیش ارتقا خواهد یافت.
ارسال نظر