افت و خیزهای شدید در بازار
گروه بورس- هدیه لطفی: بازار فرابورس بهرغم ثبت افت ۴/۱۴ واحدی شاخص در روز گذشته با رشد چشمگیر حجم و ارزش معاملات روبهرو شد، به طوری که در پایان ساعت معاملاتی جابهجایی بیش از ۳۷۲ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش یک هزار و ۴۳۷ میلیارد ریال در سامانه معاملاتی این بازار به ثبت رسید. در جریان معاملات روز گذشته نمادهای پتروشیمی از جمله مارون و جم بیشترین نقش را در افت شاخص آیفکس ایفا کردند و با همراهی دیگر نمادها از جمله میدکو، فولاد صبانور، پالایش نفت لاوان و تهران افت ۴/۱۴ واحدی شاخص را رقم زدند که در نهایت دماسنج بازار فرابورس به محدوده ۶۶۸ واحدی سقوط کرد.
گروه بورس- هدیه لطفی: بازار فرابورس بهرغم ثبت افت 4/14 واحدی شاخص در روز گذشته با رشد چشمگیر حجم و ارزش معاملات روبهرو شد، به طوری که در پایان ساعت معاملاتی جابهجایی بیش از 372 میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش یک هزار و 437 میلیارد ریال در سامانه معاملاتی این بازار به ثبت رسید.
در جریان معاملات روز گذشته نمادهای پتروشیمی از جمله مارون و جم بیشترین نقش را در افت شاخص آیفکس ایفا کردند و با همراهی دیگر نمادها از جمله میدکو، فولاد صبانور، پالایش نفت لاوان و تهران افت ۴/۱۴ واحدی شاخص را رقم زدند که در نهایت دماسنج بازار فرابورس به محدوده ۶۶۸ واحدی سقوط کرد.
در حالی روز گذشته ۱۴۳۷میلیارد ریال اوراق در میان شرکتهای فرابورسی مورد معامله قرار گرفت که بیشترین حجم معاملات به معامله ۷/۲۷۳ میلیون سهم بانک سامان به ارزش ۵/۷۶۶ میلیارد ریال اختصاص یافت. این در حالی است که حقتقدم بیمه آرمان، سرمایهگذاری مسکن تهران و توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی به ترتیب از این لحاظ در ردههای بعدی قرار گرفتند.
در این میان بیشترین رشد قیمتها به شرکتهای الحاوی، صنایع پتروشیمی تخت جمشید، بیمه آرمان و مهندسی ساختمان و تاسیسات راه آهن تعلق گرفت و کمترین رشد قیمت از آن لوله و تجهیزات سدید، ایرانیت و سموم علف کش شد.
از سوی دیگر، هر ورقه امتیاز تسهیلات مسکن با افت ۵درصدی در محدوده ۵۲ تا ۵۷ هزار تومان معامله شد. همچنین در بازار ابزارهای نوین مالی، معامله ۸۶ هزارو ۷۵۰ ورقه اجاره رایتل بیشترین حجم معاملات را کسب کرد و پس از آن داد و ستد ۳۵هزارو ۶۴۰ ورقه گواهی سپرده انصار و ۲۳هزارو ۸۰ برگه اجاره مپنا به ترتیب در ردههای بعدی قرار گرفتند. در بازار ETF، بیشترین حجم معاملات به۲۷۳هزار و ۲۲۸ واحد صندوق قابل معامله سرمایهگذاری اطلس به قیمت هر واحد ۹۹۱۴ریال تعلق داشت و پس از آن صندوقهای سرمایهگذاری کاریس و آساس در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند. براساس پیام ناظر، نماد معاملاتی شرکت نیرو سرمایه، برای برگزاری مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده صاحبان سهام در روز چهارشنبه ۱۶بهمن، متوقف شد. همچنین با توجه به اتمام مدت اعتبار اوراق گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن بهمن ۸۹، این نماد معاملاتی امروز متوقف میشود.
از طرفی نماد معاملاتی شرکت بازرگانی و تولیدی مرجان کار، پس از ارائه اطلاعات واقعی، با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف ۵ درصد، معامله شد و نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری پارس آریان، پس از برگزاری جلسه هیات مدیره در خصوص افزایش سرمایه و اعمال تصمیمات از فردا بدون محدودیت دامنه نوسان قیمت در سامانه جدید معاملات توافقی امکانپذیر میشود.
بازار دارایی فکری حلقه مفقوده بازار سرمایه و صنعت است
افزون بر این روز گذشته مدیرعامل فرابورس ایران در افتتاحیه ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی، ضمن معرفی بازار دارایی فکری تاکید کرد: بازار دارایی فکری حلقه مفقوده بازار سرمایه و صنعت است و با راهاندازی این بازار میتوان از فرار مغزها جلوگیری کرد. به گزارش روابطعمومی فرابورس ایران، امیر هامونی در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی و نمایشگاه بزرگ تجاریسازی اختراعات با اشاره به تحقیقات اخیر پیرامون کشورهای صاحب ثروت گفت: این شرکتها نه به واسطه صنعت و منابع طبیعی بلکه به واسطه تحقیقات و توسعه تحقیقات توانستهاند ثروت آفرینی کنند. وی با بیان اینکه بازار سرمایه برای تجاریسازی ایدهها نقش اصلی را برعهده دارد، افزود: تجاریسازی ایدهها امری بسیار مهم است و در این زمینه هماکنون در بازار با کمبود صنایع دانشبنیان مواجه هستیم به طوری که بیش از ۳۳ صنعت در فرابورس ایران حضور دارند و به جای دانش و علم عموما بر زور بازو و نیروی کار تکیه کردهاند. مدیرعامل فرابورس ایران با یادآوری این نکته که شرکتهای دانش بنیان برای تامین مالی ایدههای خود دچار مشکل هستند ابراز امیدواری
کرد که با ایجاد بازار دارایی فکری بتوان راهی ایجاد کرد تا بازار به صنایع پیشرفته و مبتنی بر دانش دسترسی داشته باشد. به گفته وی، در حال حاضر صنایعی مانند خودروسازی و نساجی در بورس حضور دارند که با مشکلات فنی مواجه هستند و شرکتهای دانش بنیان میتوانند این مشکلات را رفع و به ارتقای فناوری آنها کمک کنند. هامونی ضمن بررسی دو نوع روش واگذاری که در بازار دارایی فکری اندیشیده شده، تصریح کرد: یکی از انواع واگذاری، عرضه دارایی فکری به عنوان یک دارایی نامشهود در ترازنامه یک شرکت سهامی است و نوع دوم عرضه بیواسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری است که به عنوان یک ابزار قابل معامله در فرابورس طراحی و شناخته شده است.
ارسال نظر