پتروشیمیها درآستانه تصمیم سرنوشت ساز
گروه بورس - همایون دارابی: سرانجام پس از کش و قوس طولانی، کمیسیون اقتصادی مجلس نظر خود را در مورد بهای گاز در اختیار دولت قرار داد تا با نظر دولت در نهایت نرخ گاز خوراک پتروشیمیها تعیین شود. یکشنبه عصر و در شرایطی که بازار سرمایه با تعطیلی میان هفته ایام اربعین حسینی مواجه بود کمیسیون اقتصادی نرخ ۱۲ تا ۱۴ سنت را برای خوراک گاز پتروشیمیها تعیین کرد تا سناریوهای پیش روی نرخ خوراک گازی حداکثر به این دو نرخ محدود شود. با توجه به این اظهار نظر اینک نگاهها به سوی دولت است تا نظر خود را در مورد این نرخ اعلام کند.
گروه بورس - همایون دارابی: سرانجام پس از کش و قوس طولانی، کمیسیون اقتصادی مجلس نظر خود را در مورد بهای گاز در اختیار دولت قرار داد تا با نظر دولت در نهایت نرخ گاز خوراک پتروشیمیها تعیین شود.
یکشنبه عصر و در شرایطی که بازار سرمایه با تعطیلی میان هفته ایام اربعین حسینی مواجه بود کمیسیون اقتصادی نرخ ۱۲ تا ۱۴ سنت را برای خوراک گاز پتروشیمیها تعیین کرد تا سناریوهای پیش روی نرخ خوراک گازی حداکثر به این دو نرخ محدود شود. با توجه به این اظهار نظر اینک نگاهها به سوی دولت است تا نظر خود را در مورد این نرخ اعلام کند. در این زمینه موید حسینی صدر در گفت و گو با «ایرنا» با اشاره به جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: در این جلسه مقرر شد خوراک گاز بین ۱۲ تا ۱۴ سنت قیمتگذاری شود.
وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد خوراک مایع پتروشیمیها ۹۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس باشد و نفت خام تحویلی به پالایشگاهها هم به ۹۵ درصد قیمت صادراتی ارائه شود.
در این شرایط اکثر کارشناسان پیشبینی میکنند تنها دو شرکت پتروشیمی پردیس و زاگرس با تغییر سود رو به رو شده و انتظار تاثیر خاصی بر دیگر شرکتهای پتروشیمی وجود ندارد.
در همین حال با توجه به اینکه شرکتهای پتروشیمی تا کنون به دلیل ابهام نرخ گاز P/E کمتری را نسبت به بازار تحمل کردهاند اینک میتوانند اصلاح پی به ای را تجربه کنند. در همین حال کارشناسان نیم نگاهی را همچنان به طرح موضوع در دولت و صحن مجلس شورای اسلامی دارند؛ جایی که احتمال تغییر این ارقام وجود دارد.
در همین حال افزایش تخفیف خوراک مایع برای شرکتهای پتروشیمی مایع نظیر هلدینگ خلیج فارس، شازند، امیرکبیر، جم و مارون که بخشی از مصرف آن از خوراک مایع است نیز خبر مناسبی به شمار میرود.
در تحولات مهم دیگر مجلس، پالایشگاهها از پرداخت سهم صندوق توسعه ملی از صادرات فرآورده به شرط پرداخت بهای خوراک براساس ۹۵ درصد فوب و به صورت ارزی معاف میشوند. در بازار روز یکشنبه بحث در مورد پذیرش شرکتهای جدید همچنان ادامه داشت که البته همچنان در حد حرف است و عملا عرضه جدیدی که قابل قبول باشد رخ نداده است. در گروه بانکی روز یکشنبه معاملهگران شاهد انتقال یک بلوک سهام بانک تجارت توسط عمران و توسعه رضوی بودند که این فروش در راستای تامین بودجه پروژههای اجرایی این شرکت صورت گرفت. در گروه بانکی معاملهگران در انتظار گزارشهای
۹ ماهه هستند.
درگروه بیمهای، نماد بیمه پارسیان برای بررسی بیشتر اطلاعات روز یکشنبه متوقف شد. در گروه تصفیه نفت نیز «فواد ری» یک بلوک ۱۲ میلیون سهم نفت پارس را به هلدینگ انرژی تدبیر منتقل ساخت. در گروه قندی، قند هگمتان در گزارشی بر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها تاکید کرد. همچنین به سنت ماههای سرد، قند هگمتان با مشکل تامین خوراک و سرمای شدید همراه شده است.
در گروه کانی غیر فلزی، نسوز پارس با توجه به اعلام شرکت تکادو در مورد عدم عرضه بلوک ۴۸ درصدی خود با ابهام مواجه شده است. این انصراف به دلیل رشد قیمت تابلو نسبت به قیمت تعیین شده در بلوک صورت گرفته است. در گروه فلزی، انتشار آمار ۸ ماهه تولید شرکتهای فولادی از وضعیت مناسب شرکتها خبر میدهد. از میان شرکتهای برتر تولیدکننده فولاد کشور، «فولاد مبارکه» با تولید ۳ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۴۰۱ تن، «فولاد خوزستان» ۲ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۷ تن و «ذوب آهن اصفهان» یک میلیون و ۳۸۶ هزار و۹۹۵ تن در سال، به ترتیب رتبههای اول تا سوم را در تولید فولاد خام به خود اختصاص دادند. به این ترتیب، ۷۳ درصد تولید فولاد کشور توسط این ۳ شرکت تولید میشود. همچنین، شرکتهای بزرگ دیگر تولیدکننده فولاد خام شامل فولاد هرمزگان با تولید ۷۱۵ هزار و ۳۸۲ تن، فولاد خراسان ۴۷۰ هزار و ۴۷۷ تن، سبا ۴۶۷ هزار و ۹۳۴ تن، فولاد آلیاژی ایران ۲۴۱ هزار و ۲۲۶ تن و گروه ملی صنعت فولاد ایران ۲۲۰ هزار و ۱۱۹ تن بود.
بنا بر این گزارش، طی آبان سال ۹۲، در مجموع یک میلیون و ۳۷۵ هزار و ۳۴ تن شمش فولادی در کشور تولید شد که در مقایسه با میزان شمش فولاد تولید شده در مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۲۲۳ هزار و ۶۷۴ تن)، حاکی از رشد ۱۲ درصدی تولید است.
در گروه ساختمانی، گمانهزنیها از احتمال تعدیل مثبت سرمایهگذاری ساختمان از محل فروش سهام حکایت دارد؛ این نماد اخیرا متوقف شده است. در این گروه ،مجمع شرکت مسکن شمال شرق با تقسیم ۲۳۰ ریال از ۲۸۰ریال سود این شرکت به کار خود پایان داد و توس گستر نیز پس از تقسیم سود ۱۵۰ ریالی روز یکشنبه بازگشایی شد.
در گروه هلدینگی، «امید» روز یکشنبه متوقف شد. این شرکت سرمایهگذاری برای هر سهم مبلغ ۷۵۶ ریال سود خالص پیشبینی کرده که در مقایسه با آخرین پیشبینی سال مالی ۹۲ افزایش ۹ درصدی داشته است. در گروه انفورماتیک نیز شرکت کارت اعتباری کیش در برنامه شفافسازی خود خاطرنشان کرد با انتقال تراکنشهای بانکداری اینترنتی به شاپرک در سال جاری تاثیری در سود شرکت رخ نخواهد داد.
در گروه پتروشیمی نماد متوقف شده لردگان روز یکشنبه گزارش شفاف سازی خود را منتشر کرد که براساس آن تکمیل این پروژه با مشکلات فراوانی روبهرو است. این شرکت در نامهای اعلام کرده به دلیل انجام پروژه اصلی، طی سنوات گذشته زیانده بوده و زیان انباشته آن مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۲ مبلغ ۹۳۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. همچنین شرکت اعلام کرده پیشرفت فیزیکی در واحدهای فرآیندی ۵/۳۵ درصد و در کل پروژه ۴/۲۹ درصد است و در صورت پذیرش تضامین پیشنهادی و موثر شدن LC و گشایش واریزی تسهیلات به حساب پروژه، طرح در مدت زمانی بین ۲۴ تا ۳۰ ماه به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین در گروه پتروشیمی برخی خبرهای اولیه از تلاش تاپیکو برای عرضه پتروشیمی غدیر در ماه جاری خبر میدهد.
در مجموع روز یکشنبه شاخص کل در اولین روز از ماه دی رشد ۵۸ واحدی را تجربه کرد و در رقم ۸۷ هزار و ۱۵ واحد تثبیت شد. ارزش معاملات روز یکشنبه به ۸۳۶ میلیارد تومان رسید که ۷۱۴ میلیارد تومان آن متعلق به بورس و ۱۲۲ میلیارد تومان نیز به فرابورس تعلق داشت.
ارسال نظر