سرود حسابداری
غلامحسین دوانی * در دهمین همایش انجمن حسابداری ایران که روز سهشنبه ۱۲/۹/۱۳۹۲ در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد «سرود حسابداری» به عنوان افتتاحیه همایش پخش شد. واقعیت آن است که هنگام پخش سرود، احساس کردیم «ما هم در این خانه جایی داریم». حضور بیش از یک هزار نفر از اعضای حرفه و علاقهمندان و مقامات ارشد مالی کشور حکایت از جایگاه ویژه حرفه حسابداری در کشور دارد که امید بر آن است حسابداران رسمی به عنوان «ناظران امین ملت» در اجرای وظایف محوله در راستای مسوولیتهای اجتماعی بتوانند به بهترین شکل ممکن گام بردارند.
غلامحسین دوانی * در دهمین همایش انجمن حسابداری ایران که روز سهشنبه 12/9/1392 در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد «سرود حسابداری» به عنوان افتتاحیه همایش پخش شد.
واقعیت آن است که هنگام پخش سرود، احساس کردیم «ما هم در این خانه جایی داریم». حضور بیش از یک هزار نفر از اعضای حرفه و علاقهمندان و مقامات ارشد مالی کشور حکایت از جایگاه ویژه حرفه حسابداری در کشور دارد که امید بر آن است حسابداران رسمی به عنوان «ناظران امین ملت» در اجرای وظایف محوله در راستای مسوولیتهای اجتماعی بتوانند به بهترین شکل ممکن گام بردارند. ما در فرآیند توسعه اقتصادی، خواستار برقراری مردمسالاری هستیم که متضمن پاسخگویی، حسابدهی و شفافسازی است بنابراین همان طور که در «سرود حسابداری» اشاره شد «حسابداران رسمی» نخبگان اثرگذار در پیشرفت جامعه هستند، پس بکوشیم «سرود ای حسابداران» را شعار و نماد جامعه حرفهای کنیم. تاکید رییس دیوان محاسبات کشور در فقدان «حسابداری تعهدی» و تاکید مجدد رییس سازمان امور مالیاتی کشور مبنی بر نبود شفافیت مالی در کشور در حالی است که تاکید ویژه حرفه حسابداری بر «شفافیت، پاسخگویی، حسابدهی و حسابخواهی» بوده است بنابراین مقامات عالی باید دریابند بدون حرفه حسابداری موضوع «حساب و کتاب» و حسابرسی عملکرد، معنی و مفهوم نخواهد داشت. بیایید «ای حسابداران» را عملی کنید و با ارج
نهادن به جامعه حسابداران رسمی، حرفه حسابداری و حسابرسی را به اهل حرفه بسپرید و از دخالت عناصر غیرحرفهای در مسائل حرفهای که نیازمند تخصص، شایستهسالاری و نگرش علمی است خودداری کنید. ما حسابداران نیز باید بدانیم «حسابدار رسمی» فقط یک مهر و امضا نیست. «سرود»، همیشه نماد و یک علامت ویژه است حال انتظار میرود حرفه حسابداری با نماد خاص خود با حضور فعال و متعهد در اجرای وظایف حرفهای، قانونی و مسوولیتهای اجتماعی در توسعه پایدار کشور مشارکت داشته باشد. بنا به اظهار دکتر علی ثقفی، پدر حسابداری جدید ایران، رشته حسابداری بیشترین تعداد دانشجو در سطح کشور را داشته و تعداد اعضای هیات علمی این رشته از 15نفر به 150 نفر رسیده، تعداد دانشجویان رشته حسابداری طی سنوات 92-1372 یکصد برابر شده و تعداد مجلات حرفهای از یک نشریه به 14 نشریه رسیده و 12 دانشگاه کشور در رشته دکترای حسابداری دانشجو میپذیرند. آری این گونه است که حسابداران خود را «نخبگان اجتماعی» معتمد و امین ملت به عنوان «چشم بیدار ملت» در نظارت و شفافسازی میدانند و با مردم خود پیمان میبندند که چشم خود را بر حقایق نبندند و شفافسازی مالی را بر رازداری غیرمنطقی
ترجیح دهند. سرود حسابداری را به عنوان نماد حضور حسابداران در فرآیند مردمسالاری و توسعه پایدار متضمن حقوق اساسی شهروندان در چارچوب فعالیتهای اقتصادی توسعه دهیم تا ماندگار شویم.
*حسابدار رسمی، عضو انجمن حسابداری ایران
ارسال نظر