صنایع سود‌ده و زیان‌ده بورس معرفی شدند

فارس- سهام دو گروه فلزات اساسی و کانی‌های فلزی پربازده‌ترین و سرمایه‌‌گذاری زیان‌ده‌ترین صنایع در میان ۳۶ صنعت بورس در نیمه اول سال‌جاری شناخته شدند. بازار سهام در حالی از سهام ۳۶ صنعت گوناگون پذیرایی می‌کند که از ابتدای سال‌جاری تا تاکنون گروه‌های فلزات اساسی و کانی‌های فلزی دارای بیشترین میانگین بازدهی بوده‌اند.

بر اساس بررسی‌های به عمل آمده از تجمیع سه عامل تفاوت قیمت، سود سالانه (DPS) و افزایش سرمایه شرکت‌ها، میانگین بازدهی صنعت فلزات اساسی ۳۸درصد برآورده شده است.

این میانگین بازدهی از عملکرد شرکت‌هایی چون فولادمبارکه و خوزستان، ملی مس، کالسیمین، ملی سرب و روی، فرآوری مواد معدنی، نورد و لوله اهواز، گروه سدید، فجر سپاهان و دیگر شرکت‌های فعال در صنعت فلزات اساسی به دست آمده است‌. دلیل اصلی بازدهی ۳۷‌درصدی این صنعت، رشد قیمت محصولات جهانی مانند فولاد و مس است.

همچنین کانی‌های فلزی با میانگین بازدهی ۳۶درصدی در حالی دومین صنعت پربازده بازار سهام بوده است‌ که این صنعت نیز به مانند فلزات اساسی با رشد قیمت‌های جهانی محصولات سنگ آهن و روی از یک طرف و اثر بازدهی ۲۳۰‌درصدی معادن بافق از طرف دیگر موفق به کسب چنین بازدهی شده است.

همچنین سهام گروه دارویی با میانگین بازدهی ۳۱‌درصدی سومین صنعت پربازده بورس از ابتدای سال تاکنون بود که در این بازدهی شرکت‌های دارویی اسوه، کیمیدارو، عبیدی، زهراوی، البرز‌دارو، ایران دارو، داروامین، دارو رازک، روز دارو، سبحان، جابربن حیان و لقمان دارای بیشترین نقش بودند.

زیان‌ده ترین صنایع

بنابراین اطلاعات، گروه سرمایه‌گذاری با ۲۱‌درصد زیان، ضررده‌ترین سهام در میان صنایع ۳۶ گانه بود.

بر این اساس، شرکت‌های سرمایه‌گذاری چند‌رشته‌ای غدیر و بانک ملی با ۴۱ و ۵/۹ و شرکت‌های سرمایه‌گذاری ملت و توسعه صنعتی با ۳۱ و ۱۵درصد دارای بیشترین اثر در این وضعیت نابسامان بودند.

بعد از این صنعت ، سهام صنعت رایانه نیز که شرکت‌هایی داده پردازی، خدمات انفورماتیک و ایران ارقام را شامل می‌شود با ۱۸‌درصد زیان دومین صنعت زیان‌ده بازار سهام در سال ۸۶ شناخته شده است.