دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان:
بازار سیمان در مهرماه به تعادل میرسد
گروه بورس- به دنبال ابراز نظر سرپرست وزارت صنایع و معادن درباره احتمال خروج سیمان از سبد حمایتی در اواخر مهرماه، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان نیز با اشاره به متعادل شدن بازار عرضه و تقاضا در این تاریخ،نظرات خود را در این باره تشریح کرد. علیاکبر محرابیان،دیروز گفت که اواخر مهر ماه امسال تولید سیمان کشور از مصرف پیشی میگیرد. این در حالی است که تا پایان سال نیز قصد سرعت دادن به طرحهای در حال اجرا را داریم.
محرابیان گفت: در این صورت برای هر سال حدود ۱۰میلیون تن مازاد مصرف وجود داشته باشد که میتوان بر این اساس، روی انواع سیاستگذاریها از جمله صادرات تصمیمگیری کرد. ضمن اینکه خروج سیمان از سبد حمایتی نیز دنبال میشود.از سوی دیگر، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان در مورد طرح خروج سیمان از سبد حمایتی به خبرنگار ما گفت: اواخر مهرماه زمانی است که بازار عرضه و تقاضای داخلی به تعادل میرسد و در این زمان میتوان نسبت به خروج سیمان از سبد حمایتی امیدوار بود.محمد حسنپورخلیل به سه پروژه افزایش ظرفیت برای متعادل کردن بازار اشاره کرد و گفت: با راهاندازی سه پروژه سیمان ممتازان کرمان، توسعه نکا (مازندران) و افزایش ظرفیت سیمان خزر در مجموع ۳میلیون و ۲۰۰هزار تن به ظرفیت سیمان کشور افزوده میشود که این افزایش ظرفیت نیز در پایان مهرماه اثر خود را در بازار نشان خواهد داد. وی تاکید کرد: خروج سیمان از سبد حمایتی اثر بسیار مثبتی روی سهام شرکتهای سیمانی حاضر در بورس خواهد گذاشت و سهامداران آنها به ویژه سهامداران خرد میتوانند آینده روشن برای شرکتهای خود متصور باشند. پورخلیل ضمن اشاره به هماهنگی میان وزارتخانههای بازرگانی و صنایع برای نهایی شدن خروج سیمان از سبد گفت: در تلاش هستیم که با ایجاد شرایط یک بازار تعادلی، زمینههای لازم را برای خروج سیمان از سبد فراهم کنیم.
وی در مورد اینکه آیا بعد از خروج سیمان از سبد، صادرات هم در دستور کار شرکتهای سیمانی قرار میگیرد یا نه؟ گفت: اگر وضعیت تعادل بازار طوری باشد که مازاد بر مصرف داخل داشته باشیم، بعید به نظر میرسد که دولت ممانعتی برای صادرات داشته باشد.وی در عین حال تاکید کرد: تا زمانی که نیاز داخل برای سیمان وجود داشته باشد، مسلما اولویت تولیدکنندگان سیمان به داخل و نه صادرات خواهد بود.
وی تاکید کرد: اما باید در نظر داشته باشیم که برای از دست ندادن بازار کشورهای همسایه به خصوص افغانستان، عراق و حوزه خلیجفارس باید حداقل صادراتی هم داشته باشیم.وی در مورد میزان تولید سیمان کشور در چهار ماهه اول امسال گفت: میزان تولید چهار ماهه امسال ۱۲میلیون و ۷۰۰هزار تن بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۱۲درصد افزایش در تولید و توزیع را نشان میدهد.
بنابراین مشخص است که میزان تولید کشور از میزان مصرف پیشی گرفته است.وی خاطرنشان کرد: در مجموع امیدواریم با مساعدت نهادها و سازمانهای تصمیمگیر دولتی و تولیدکنندگان سیمان، مقدمات خروج سیمان از سبد حمایت را فراهم سازیم.به نوشته خبرنگار ما، در حال حاضر تعداد ۲۵شرکت تولیدکننده سیمان در بازار سرمایه حضور دارند که ارزش بازار این شرکتها در بورس مبلغ ۳۷ هزارو ۷۴۴ میلیارد ریال است که این میزان حدود ۵/۹درصد ارزش کل بازار را تشکیل میدهد.کاهش ارزش سهام سیمانی در بازار سرمایه از آذرماه سال ۸۲ و در پی قرار گرفتن سیمان در لیست کالاهای مشمول سبد حمایتی وزارت بازرگانی آغاز شد و تاکنون نیز ادامه یافت.
ارزش بازار شرکتهای سیمانی در سال ۸۲ مبلغ ۷۷هزار و ۹۶۲میلیارد ریال بود که این میزان حدود ۲/۲۸درصد ارزش کل بازار را تشکیل میداد، اما در حال حاضر این ارزش بازار با ۵۲درصد کاهش در مقایسه با سال ۸۲مواجه شده است.این در حالی است که در سال ۸۲ تعداد ۲۱شرکت سیمانی در بورس حضور داشت و اکنون چهار شرکت دیگر نیز به این تعداد افزوده شده است.از سوی دیگر P/E موزون صنعت سیمان در سال ۸۲ برابر ۲۰واحد بود که این نسبت در حال حاضر معادل ۴۱/۷واحد است که حدود یکسوم شده است و شاید بتوان بخشی از این کاهش ارزش و افت سهام سیمانی را متاثر از کاهش P/E آنها دانست.
ارسال نظر