«نورد آلومینیوم» اینگونه اطلاعرسانی میکند
گروه بورس - هیچ گزارش رسانهای از پاسخ شرکت نورد آلومینیوم نسبت به بندهای حسابرسی این شرکت که از طریق سایت رسمی بورس منتشر شده در اختیار رسانهها قرار ندارد. خبرنگار ما، که برای اطلاع از گزارش حسابرس شرکت به مجمع شرکت مزبور رفته بود، به دلیل امتناع و جلوگیری مدیران شرکت، نتوانست از پاسخهای مدیران این شرکت نسبت به گزارش حسابرسی اطلاع کسب کند.
بنابر اطلاعیههای ارائه شده، نورد آلومینیوم در ابتدای سال ۸۵ پیشبینی درآمد هر سهم خود را ۷۳۷ ریال اعلام و در بهمن ماه همان سال پیشبینی درآمد سهم خود را به سطح ۱۷۹ ریال کاهش و نهایتا در دوم تیر ماه سالجاری EPS ۸۵ خود را ۱۴۲ ریال اعلام کرد.
نورد آلومینیوم ۵۲درصد از سهام آلومینیوم پارس را در اختیار دارد که خرید این شرکت برای «فنوال» ۱۴۶میلیارد ریال هزینه در برداشته است. این در حالی است که ارزش روز آلومینیوم پارس به سطح ۹۸میلیارد ریال تنزل یافته و زیانی بالغ بر ۴۸میلیارد ریال را برای نوردآلومینیوم به ارمغان آورده است، گرچه نماد آلومینیوم پارس هماکنون متوقف است و ممکن است پس از بازگشایی نماد، اظهارنظر حسابرس درباره زیان حاصل از خرید سهام این شرکت تغییر کند.
براساس صورتهای مالی این شرکت که بر روی سایت بورس قرار گرفته است، سود خالص شرکت در سال ۸۵ نسبت به سال ۸۴، بیش از ۸۰درصد کاهش داشته و از ۳۶میلیارد ریال به ۷میلیارد ریال رسیده است. حسابرس قانونی شرکت نیز در یکی از بندهای حسابرسی نورد آلومینیوم در رابطه با ابهام در برخی از معاملات شرکت آورده است که موارد زیر در خصوص معاملات گروه در سال مالی مورد گزارش با اشخاص وابسته قابل ذکر است: خرید مواد اولیه عمدتا (حدود ۹۱درصد از کل مواد اولیه خریداری شده) از طریق اعتبار اسنادی ریفایناس، یوزانس یا دیداری از شرکت بالی تریدینگ بوده که مبانی قیمت گذاری صورتحسابهای مربوطه عبارت از قیمت شمش طبق نرخهای اعلام شده LME به اضافه پرمیوم (حدود ۶۵الی ۱۳۰دلار به ازای هر تن حسب مورد خرید از کشور مختلف و شرایط اعتبار اسنادی دیداری یا یوزانس) و حدود ۸الی ۹درصد هزینه یوزانس خریدهای اعتباری است. پرمیوم مزبور حسب مورد فروش محصول هر کشور و شرایط خاص حاکم بر بازار معاملات LME لندن بوده که از طرف شرکت مزبور تعیین میشود و مبانی مقایسهای نرخهای پرمیوم، صرفا در اختیار شرکت مزبور است.
همچنین حدود ۱۱درصد از کل فروش صادراتی محصولات شرکت تابعه به شرکت بالی کلاکنر بوده که نرخ فروش آن طبق ضوابط حاکم بر مبادلات خارج از کشور، طی موافقت فروشنده و خریدار تعیین شده است. از سوی دیگر بر اساس قرارداد منعقده فی ما بین شرکت تابعه با شرکت استیپ متال اکسپورت آجی(ثبت شده در سوئیس)، شرکت مزبور عملیات هجینگ معاملات در بازار معاملات لندن را به نام شرکت تابعه انجام داده که در نتیجه معاملات دو ماه منتهی به تاریخ ترازنامه، منجر به تحقق مبلغ ۹میلیارد ریال (معادل ۱۰۰۴۷۹۷دلار) سود شده و سود تحقق یافته بر اساس اعلامیه داخلی دریافتی از شرکت مزبور، تحت عنوان تخفیف دریافتی معاملات خرید مواد اولیه به بدهکار حسابهای دریافتنی ارزی و بستانکار حساب مواد اولیه ثبت شده است. ثبت عملیات مزبور در دفاتر شرکت تابعه صرفا متکی به قرارداد منعقده و اعلامیه بستانکاری دریافتی مزبور بوده است. ضمن آنکه با توجه به ماهیت و زمان انجام عملیات، درآمد مزبور باید جزو اقلام سایر درآمدها منظور میشد. شرکت مزبور که به لحاظ ارائه گزارش و شفافسازی اطلاعات از سوی بورس تحت فشار است، از ورود نماینده ما به مجمع روز دوشنبه خودداری کرد. بر اساس اطلاعات آرشیو سایت رسمی بورس، این شرکت در سال ۸۵ فقط در رابطه با صورتهای مالی سه ماهه در یک نوبت گزارش میان دورهای منتشر کرده است.
ارسال نظر