دکتر طبیبیان: واگذاری شرکت‌های دولتی به گروه‌های خاص به نفع اقتصاد نیست

بعد از مدت‌ها تکلیف فروش عمده سهام دو شرکت فولاد مبارکه و ملی مس به خارجی‌ها روشن شد و معاون سازمان خصوصی‌سازی از عرضه بلوکی سهام دو شرکت فولاد مبارکه و ملی مس در نیمه دوم سال خبر داد. سید‌مهدی عقدایی در گفت‌وگو با فارس، ابراز داشت: بر اساس برنامه‌های انجام شده در حال حاضر، بازاریابی برای فروش سهام این دو شرکت در حال پیگیری است.

معاون سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به این سوال که تاکنون با چه مشتریانی مذاکرات اولیه‌ای صورت گرفت از ذکر اسامی و تعداد مشتریان خودداری کرد و گفت: با یک شرکت با اصلیت هندی و چند شرکت اروپایی مذاکراتی در حال انجام است که در صورت نتیجه‌بخش بودن حداقل ۳۰‌درصد و حداکثر بیش از ۵۰‌درصد از سهام دو شرکت یاد شده به سرمایه‌گذاران خارجی فروخته خواهد شد.

وی در برابر این سوال که با توجه موضوع سهام عدالت آیا امکان فروش بیش از ۵۰‌درصد سهام شرکت‌ها به خارجی‌ها وجود دارد یا خیر، گفت: هیات عالی واگذاری مجوز فروش بلوکی سهام را صادر کرده و از طرف دیگر در واگذاری سهام شرکت‌های دولتی قرار شده که فقط ۴۰‌درصد از یک سهام شرکت یا یک صنعت به عنوان سهام عدالت باشد و ممکن است مثلا با واگذاری ۴۰‌درصد از سهام فولاد خوزستان نیازی به واگذاری ۴۰‌درصد از سهام فولاد به کارگزار سهام عدالت نباشد.

وی تاکید کرد: در واگذاری سهام بیش از ۵۰‌درصد از شرکت به سرمایه‌گذاران مشکلی وجود ندارد و در صورت نهایی شدن مذاکرات در نیمه دوم سال سهام این دو شرکت به شرکت‌های خارجی واگذار می‌شود.

خصوصی‌سازی یا اختصاصی‌سازی

محمد طبیبیان، رییس سابق موسسه عالی آموزش بانکداری ایران درباره خصوصی‌سازی در کشور گفت: واگذاری به معنای انتقال مالکیت از دولت به گروه‌های خاص نیست و این چنین واگذاری نیز به نفع اقتصاد کشور نخواهد بود.

وی در گفت‌وگو با مهر در خصوص روند اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در کشور گفت: در اجرای اصل ۴۴ صرفا واگذاری سهام دولتی به بخش خصوصی مد نظر نیست و سایر مسائلی نیز در این زمینه مطرح است.محمد طبیبیان افزود: با تشکیل کمیسیون ویژه اصل ۴۴ در مجلس و پیگیری‌های مقام معظم رهبری بر تسریع روند اجرای این اصل، انتظار می‌رفت که شرایط کامل حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم شود اما چنین نشد.

وی با بیان اینکه هنوز بستر و مبنای خصوصی‌سازی در کشور اتفاق نیفتاده است، افزود: واگذاری به معنای انتقال مالکیت از دولت به گروه‌های خاص نیست و این امر نیز به نفع اقتصاد کشور نخواهد بود. طبیبیان بر ایجاد شرایط لازم برای حضور و فعالیت واقعی بخش خصوصی در اقتصاد کشور تاکید و تصریح کرد: در این جهت نیز هنوز کاری اتفاق نیفتاده و بستر‌سازی و شرایط لازم برای آن فراهم نشده است.

وی شرایط را برای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی آماده و فراهم ندانست و ادامه داد: در این زمینه ارائه پیشنهادات جزیی نیز کارساز و راهگشا نخواهد بود.

تعمیرات کارخانه، اثری روی پیش‌بینی سود «مس» ندارد

گروه بورس- شرکت ملی صنایع مس ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد، تعمیرات این کارخانه تاثیری بر فروش محصولات آن ندارد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت بورس اوراق‌بهادار در اطلاعیه‌ای که با امضای علی‌اصغر پورمند، رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل این شرکت صادر شده، آمده است هر ساله با هدف حفظ فرآیند تولید، تعمیرات برنامه‌ریزی شده‌ای در این کارخانه انجام می‌شود که با هماهنگی کامل خریداران و با لحاظ در بودجه‌ریزی عملیاتی و تولیدی اجرا می‌شود و هیچ‌گونه تاثیری در میزان فروش محصولات و درنتیجه تغییر در پیش‌بینی سود (EPS) اعلام شده ندارد.