همایش سهام‌عدالت با رویکرد تبیین عملکرد دولت نهم در توزیع سهام‌عدالت برگزار شد. ابوالقاسم نوری، رییس سازمان اقتصاد و دارایی گیلان، در همایش سهام‌عدالت، گفت: یکی از اصول عدالت اجتماعی اجرای سهام‌عدالت در کشور است که کار آن از سال ۸۴ با تشکیل ستاد مرکزی شرکت کارگزاری آغاز شده و در طول این مدت با واگذاری سهام شرکت‌ها از جمله شرکت‌های بزرگ ارزش سهام‌عدالت از ۵۰۰ به ۶۵۰‌هزار تومان افزایش یافته است.

وی افزود: از ۴میلیون و ۹۸۰‌هزار نفری که در مرحله نخست مشمول دریافت سهام‌عدالت هستند، ۱۹۴‌هزار و ۴۶۸ نفر در گیلان مورد تایید ستاد مرکزی قرار گرفتند.

نوری گفت: هم‌اکنون ۵۵‌هزار نفر از کارکنان شاغل دولت و ۳۹‌هزار نفر از کارکنان بازنشسته برای دریافت سهام‌عدالت شناسایی شدند که واگذاری سهام به آنان در حال انجام است.

محمدحسین قلی‌زاده، استاد دانشگاه گیلان، نیز در این همایش گفت: خصوصی‌سازی در مفهوم حقیقی به اشاعه فرهنگی در کلیه سطوح جامعه اطلاق می‌شود که در نهادهای حکومتی کشور باور کنند که کار مردم را باید به آنان واگذار کرد.

وی از واگذاری سهام‌عدالت به عنوان خصوصی‌سازی مردمی در ایران نام برد و از تبدیل اقتصاد دولتی به اقتصاد بازار، توزیع مجدد ثروت در جامعه، توسعه بازار سرمایه و شفاف‌سازی عملکرد شرکت‌ها به عنوان مزایای خصوصی‌سازی از طریق سهام‌عدالت نام برد.

قلی‌زاده گفت: رشد و توسعه اقتصادی، فقرزدایی، کاهش تعهدات بار مالی دولت و ترویج فرهنگ سهامداری از دیگر اهداف دولت از واگذاری سهام‌عدالت است.

همچنین رییس دانشگاه جامع پیام نور گیلان، واگذاری شرکت‌های غیرتوانمند را به بخش‌خصوصی بدترین نوع خصوصی‌سازی دانست.

محمد دوستدار در همایش سهام‌عدالت، گفت: از آنجا که بخش ‌خصوصی‌سازی به دنبال ایجاد رقابت و افزایش سود، ایجاد اشتغال است واگذاری شرکت‌های غیرتوانمند به این بخش نمی‌تواند برای آنها موثر باشد و بدترین نوع خصوصی‌سازی محسوب می‌شود که بیکاری، تعدیل نیروی انسانی، افزایش فاصله طبقاتی و نبود رقابت به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به بحث خصوصی‌سازی در کشور افزود: خصوصی‌سازی انتقال دارایی‌های مردم به بخش‌خصوصی است و اداره آن باید از طریق انتشار سهام از بخش دولتی به بخش‌خصوصی باشد. دوستدار گفت: با نگاهی به برنامه سوم و چهارم توسعه در‌می‌یابیم که سیاست‌محوری دولت در خصوصی‌سازی و در ساختار کلان شکستن انحصارات دولتی، کاهش تصدی‌گری و تعدیل اقتصادی بوده است.

رییس دانشگاه جامع پیام‌نور گیلان خاطر‌نشان کرد: دولت جدید خصوصی‌سازی را با رویکرد متفاوت از دولت قبل و با توجه به مدیریت و واگذاری سهام شرکت‌ها به کارکنان یا تشکیل تعاونی‌ها و از طریق سهام‌عدالت پیش گرفته است.

دوستدار گفت: رویکرد دولت جدید در واگذاری سهام‌عدالت به افراد که در راستای تحقق اهداف شعار عدالت اجتماعی اجرا می‌شود با رویکرد اداره جامعه و تئوری‌های نوین کاملا هماهنگ و منطبق است.

وی با بیان اینکه دولت برای خدمت‌رسانی به مردم رویکردهای متفاوتی را می‌تواند اتخاذ کند، خاطر‌نشان کرد: ایجاد امنیت، نظم و عدالت مهم‌ترین وظایف دولت است که برای ایفای این وظایف از نظریه‌های مختلفی استفاده می‌شود.