بورس تهران حتی 686 درصد سود می‌دهد

گروه بورس- فرخنده رحیمی- حجم معاملات ده شرکت پربازده از اول امسال تاکنون بیش از ۲۱۹میلیون و ۷۴۸هزار سهم، به ارزش ۳۲۱۹میلیارد و ۹۱۲میلیون ریال بود. پربازده‌ترین شرکت‌های بورسی از اول سال‌جاری تاکنون به ترتیب باما، قند شیروان، فرآورده‌های تزریقی، حمل‌و‌نقل پتروشیمی، فرآوری مواد معدنی، داروسازی زهراوی، گل‌گهر، ایران‌‌دارو و معدنی دماوند و توسعه معادن روی ایران بودند. همان‌گونه که دیده می‌شود، در این گروه چهار شرکت از گروه کانه‌های فلزی، سه شرکت از گروه دارویی، یک شرکت از گروه حمل ونقل و یک شرکت از گروه فلزات اساسی یک شرکت از گروه فرآورده‌های غذایی وجود دارد.

شرکت باما پربازده‌ترین شرکت در بین این شرکت‌ها بود. این شرکت در سال‌جاری بیش از ۱۲میلیون و ۷۵۰هزار سهم به ارزش ۴۵۷میلیارد و ۸۸۳میلیون ریال معامله کرد که رشد ۶۰۸۴۹ ریال معادل ۳/۶۸۶ درصدی داشت. قیمت نهایی این شرکت ۶۹۷۱۵ ریال است.

شرکت توسعه معادن روی ایران بیشترین سهام معامله‌شده را در این گروه داشت. شرکت معادن روی طی ۴۹روز معاملاتی، بیش از ۱۴۲میلیون و ۳۹۹هزار سهم، به ارزش ۱۰۹۰میلیارد و ۶۹میلیون ریال معامله کرد. اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان زنجان و شرکت صنعتی و معدنی امیر عمده‌ترین سهامداران این شرکت هستند.

ارزش بازار این شرکت بالغ بر ۱۷/۶۲۵۸میلیارد ریال است. شرکت توسعه معدن روی در سال‌جاری تاکنون رشدی معادل ۷/۱۳۵درصد داشته است.

شرکت قند شیروان تنها شرکت غذایی بود که در بین این ده شرکت قرار گرفت. قند شیروان دومین شرکت پربازده در این گروه بود.

قند شیروان بیش از ۵۹۷هزار سهم، به ارزش ۳میلیارد و ۳۵۴میلیون ریال طی ۴۱روز معامله کرد که ۲۴/۳۰۰درصد رشد به همراه داشت. آخرین قیمت این شرکت ۶۸۱۲ریال است. شرکت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، عمده‌ترین سهامدار این شرکت بوده و ارزش بازار این شرکت بالغ بر ۰۱/۹۵میلیارد ریال است.

از گروه حمل‌ونقل، شرکت حمل‌و‌نقل پتروشیمی در بین این ده شرکت قرار گرفت. این شرکت در سال‌جاری تاکنون بیش از یک‌میلیون و ۳۶۲هزار سهم، به ارزش ۱۹میلیارد و ۵۴۶میلیون ریال معامله کرد. رشد قیمت سهام این شرکت ۱۵۸۹۹ریال، معادل ۵/۲۲۶درصد بود. شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران، عمده‌ترین سهامدار این شرکت بوده و ارزش بازار شرکت بالغ بر ۳۴/۱۸۳میلیارد ریال است.

از گروه فلزات اساسی نیز یک شرکت در بین این ده شرکت قرار دارد. شرکت فرآوری مواد معدنی با معامله بیش از ۱۹میلیون و ۶۷۷هزار سهم، به ارزش ۷۳۱میلیارد و ۷۰میلیون ریال در رده پنجم این گروه قرار گرفت. رشد قیمت سهام این شرکت ۳۳۷۳۱ریال، معادل ۴۱/۱۹۷درصد بود. شرکت توسعه معادن روی، عمده‌ترین سهامدار این شرکت بوده و ارزش بازار این شرکت بالغ‌بر ۰۹/۸۱۳ میلیارد ریال است. شرکت‌های داروسازی زهراوی و ایران دارو که متعلق به گروه دارویی هستند نیز به ترتیب در جایگاه ششم و هشتم شرکت‌های پربازده در سال جاری قرار گرفتند.

شرکت داروسازی زهراوی که بیش از ۷۸۳هزار سهم به ارزش ۱۷میلیارد و ۷۷۹میلیون ریال، از ابتدای سال جاری تاکنون معامله کرده، رشدی معادل ۴۷/۱۷۱درصد داشته است. این شرکت طی ۱۰۷ روز معاملاتی به قیمت نهایی ۲۵۶۳۵ریال رسید. شرکت لابراتوارهای رازک، عمده‌ترین سهامدار این شرکت و ارزش بازار آن بالغ‌بر ۷/۵۱۲میلیارد ریال است. شرکت ایران دارو که در رده نهم قرار دارد، با معامله بیش از دو میلیون و ۲۰۰هزار سهم، به ارزش ۲۴میلیارد و ۸۳۳میلیون ریال، طی ۷۷ روز معاملاتی به رشد ۶۶/۱۵۴درصدی دست یافت. عمده‌ترین سهامداران این شرکت داروسازی سبحان و ارزش بازار آن بالغ‌بر ۷۸/۱۴۷میلیارد ریال است. شرکت‌های گل‌گهر و معدنی دماوند نیز از شرکت‌های معدنی دیگری بودند که عنوان‌های هفتم و هشتم پربازده‌ترین شرکت‌ها را از آن خود کردند.

شرکت گل‌گهر در سال جاری تاکنون طی ۱۶۸روز معاملاتی بیش از ۳۷میلیون و ۴۴۷هزار سهم، به ارزش ۸۶۴میلیارد و ۶۱۶میلیون ریال معامله کرد که رشدی معادل ۹۷/۱۷۰درصد برای سهام این شرکت به همراه آورد. شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید عمده‌ترین سهامدار این شرکت بوده و ارزش بازار آن بالغ‌بر ۹۲/۱۳۳۵۰میلیارد ریال است.

شرکت معدنی دماوند نیز با معامله بیش از ۵۶۴هزار سهم، به ارزش یک میلیارد و ۵۴۶میلیون ریال، رشدی معادل ۵۶/۱۴۵درصد داشت. شرکت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، عمده‌ترین سهامدار این شرکت بوده و ارزش بازار این شرکت بالغ‌بر ۲/۳۳میلیارد ریال است.