تولید داروهای جدید در زیرمجموعه‌های دارویی تامین

گروه بورس- علیرضا باغانی: نمایشگاه ایران مد در حالی به کار خود پایان داد که به نظر می‌رسد شرکت‌های داروسازی بیشترین دستاورد را از این نمایشگاه به دست آوردند. در میان داروسازان شرکت‌کننده در نمایشگاه ایران‌مد، شرکت‌های زیرمجموعه دارویی تامین توجه مخاطبان نمایشگاه را به سمت خود جلب می‌کرد. گروهی از شرکت‌کنندگان در نمایشگاه را سهامداران بورس تشکیل می‌دادند که به خاطر اطلاع از وضعیت شرکت‌های دارویی بورس تهران در این نمایشگاه حضور پیدا کرده بودند. در حاشیه برگزاری این نمایشگاه خبرنگار دنیای اقتصاد با شماری از مدیران شرکت‌های زیرمجموعه گروه دارویی تامین گفت‌وگو کرده است.

فارابی با سه داروی جدید

در حاشیه برگزاری این نمایشگاه، مهندس علیرضا تحسیری مدیرعامل داروسازی فارابی به دستاوردهای نمایشگاه ایران مد اشاره کرد و گفت: معرفی محصولات جدید شرکت‌ها و اطلاع از وضعیت شرکت‌های دیگر از جمله دستاوردهای ایران مد بود و هدف این شرکت‌های در مشارکت در این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های دستاوردهای داروسازی فارابی و آنتی‌بیوتیک‌های جدید به بازار مصرف بود.

وی از تولید سه قلم داروی جدید در این شرکت خبر داد و گفت: از سال گذشته تاکنون داروسازی فارابی موفق به تولید سوسپانسیون‌های دو بار در روز آموکسی‌سیلین با نام فارامو کسیبیبی و قرص‌های جویدنی آموکسی‌سیلین با نام فاراموکس و سوسپانسیون ۵۰میلی‌گرمی با نام فارکسیم شده است که تولید سوسپانسیون دوبار در روز تولید بسیار مهمی در حوزه آنتی‌بیوتیک بوده و توصیه سازمان بهداشت جهانی هم این است که مادامی که استفاده از دارو از طریق بلعیدن امکان‌پذیر است، بهتر است تزریقی صورت نگیرد.

تولید انحصاری آموکسی‌سیلین

وی در پاسخ به سوالی که آیا داروسازی فارابی در تولید دارویی خاص دارای انحصار در بازار است، گفت: در تولید آموکسی‌سیلین‌های جویدنی هنوز شرکتی به صورت جدی وارد نشده است.

عرضه تخصصی سهام

مهندس تحسیری درباره بازدید سهامدارن از غرفه این شرکت گفت: جای بسی خوشحالی است که برخی از سهامداران جزء نیز از نمایشگاه ایران مد بازدیدکردند و این نشان‌دهنده آن است که جامعه سهامداران به حوزه تخصصی دارو علاقه‌مند است و توجه دارد. برای ما هم بهتر است که با جامعه سهامداران تخصصی در ارتباط باشیم.وی توصیه کرد که سهام شرکت‌های دارویی در حوزه‌های تخصصی عرضه شود.

تولید آمپول ضد ایدز در کجا؟

دکتر مهدی زرین مدیرعامل شرکت‌داروسازی کاسپین تامین نیز در حاشیه برگزاری این نمایشگاه از تولید آمپول آیمود ویژه بیماران مبتلا به HIV خبر داد.

به گفته وی، این شرکت داروسازی در حال طی کردن مراحل تولید آمپول IMOD در ایران است که شرکت پارس روس صاحب این تکنولوژی محسوب می‌شود و کاسپین تامین مجوزهای لازم را از این شرکت دریافت کرده است.

به گفته وی، این دارو طبیعی است و منشا گیاهی دارد و در تمام مراحل بیماری ایدز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. مورد مصرف آن نیز تقویت سیستم ایمنی بیماران مبتلا به ایدز است.

دکتر زرین افزود: این آمپول بیمار مبتلا به ایدز را از حالت بیماری خارج به حالت حامل انتقال می‌دهد.

مدیرعامل داروسازی کاسپین تامین با مثبت خواندن نتایج برگزاری نمایشگاه ایران مد، در ضرورت آزادسازی نرخ دارو گفت: افزایش تولید و فروش، توان رقابت با خارجی‌ها، افزایش کیفیت و پرداختن به تولیدات جدید از جمله مزیت‌هایی است که آزادسازی نرخ دارو می‌تواند به همراه داشته باشد.

اصرار غیرمنطقی وزارت بهداشت

مهندس کوروش سلیمانی، مدیرعامل شرکت آنتی‌بیوتیک‌سازی ایران هم که تولیدکننده گروهی از آنتی‌بیوتیک‌ها محسوب می‌شود، در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران مد در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اصرار وزارت بهداشت به تثبیت قیمت دارو با توجه به مشکلاتی که شرکت‌های دارویی دارند را غیرمنطقی دانست.

وی افزود: مواد اولیه تولیدات شرکت‌های دارویی طی سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته، اما باز هم وزارت بهداشت بر تثبیت قیمت‌ها تاکید می‌کند.

جایگزین سوبسید دارو

مهندس سلیمانی با بیان اینکه دولت قصد دارد با اختصاص ۲۰میلیارد تومان سوبسید به بخش دارو قیمت‌ها را به صورت مصنوعی ثابت نگه دارد، گفت: به طور میانگین سهم هر ایرانی از این سوبسید ۲۵۰ تا ۳۰۰تومان است که برای یک خانواده ۵نفره رقمی در حدود ۱۵۰۰تومان را شامل می‌شود، در حالی که این رقم در رفاه خانواده‌های ایرانی تاثیری ندارد و ۳ تا ۴درصد از هزینه‌های مردم شامل دارو است که چهار پنجم آن را هم تامین اجتماعی تامین می‌کند.

وی گفت: دولت می‌تواند با اختصاص این سوبسید ۲۰میلیارد تومانی که تاثیری بر زندگی مردم ندارد، یک کارخانه تولید پنی‌سیلینG احداث کند و با این کار امنیت استراتژیک ایران برای تولید مواد اولیه آنتی‌بیوتیکی را به وجود آورد و بهتر است دولت با اختصاص این سوبسید به مدت ۳ سال در احداث این کارخانه مشارکت نماید.

وی افزود: پنی‌سیلین G ماده‌ اولیه‌ای است که بسیاری از داروها از این ماده اولیه تولید می‌شوند و تولید انبوه آن می‌تواند قیمت تمام شده دارو را پایین آورده و قابلیت رقابت ایران با بازار‌های چین و اروپا را فراهم سازد و حتی ایران می‌تواند به بازارهای آسیا و کشورهای عربی هم چشم بدوزد.

مدیرعامل آنتی‌بیوتیک‌سازی ایران افزود: حتی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران هم نمی‌تواند بر روی تولید این دارو اثر بگذارد و مواد اولیه موردنیاز تولید پنی‌سیلین G در ایران وجود دارد.

راهی برای مقابله با ارزان‌فروشی

وی ضمن درخواست از دولت برای احداث کارخانه تولید پنی‌سیلین G، همچنین از دولت خواست که اجازه دهد تا آنتی‌بیوتیک با قیمت تمام‌شده عرضه شود، چرا که قیمت دارو در جهان بسیار بالاتر از قیمت عرضه دارو در ایران است، به خاطر همین هم ما توان رقابت با آنها را نداریم.

وی افزود: ارزان‌فروشی دارو در ایران موجب شده که داروی ایرانی به راحتی به مقاصدی همچون افغانستان، عراق و...

قاچاق شود.

نمایشگاه ایران مد در روز یکشنبه هفته گذشته در تهران آغاز به کار کرد و پس از چهار روز فعالیت، روز پنج‌شنبه بیست و چهارم خردادماه جاری به کار خود پایان داد.

مهم‌ترین خبر اعلام شده در این نمایشگاه تولید داروی ضدسرطان گوارش (اسپینال زد) در شرکت کارخانجات داروپخش بود.