فصلنامه پژوهشنامه اقتصادی شماره ۲۲ منتشر شد
در بخش سخن آغازین به قلم دکتر مهدی تقوی، سردبیر فصلنامه، با نگاهی به لایحه بودجه، سال ۸۶ و سنگینی کفه بودجههای عمرانی، بر پیامدهای کاهش بودجه بخش جاری و ایجاد پارهای از نارضایتیها، اشاره شده است.
گروه بورس - بیست و دومین شماره فصلنامه پژوهشنامه اقتصادی از انتشارات پژوهشکده امور اقتصادی منتشر شد.
در بخش سخن آغازین به قلم دکتر مهدی تقوی، سردبیر فصلنامه، با نگاهی به لایحه بودجه، سال ۸۶ و سنگینی کفه بودجههای عمرانی، بر پیامدهای کاهش بودجه بخش جاری و ایجاد پارهای از نارضایتیها، اشاره شده است. در این سرمقاله، راهحل اساسی برای کاهش این نارضایتیها، حذف نقش تاجر بودن دولت و کاهش از حجم و بدنه دولت عنوان شده است و بر این نظر تاکید میشود که حوزههای صنعت و کشاورزی، فقط زمانی میتوانند کاهش را تجربه کنند که دولت نه خود عرضهکننده، بلکه کمککننده به عرضه کالا و خدمات باشد و تنها در این صورت است که افزایش تقاضا نمیتواند مشکلات متعدد پدید آورد.
«بررسی اثر ساخت نسبی جمعیت روی تابع بلندمدت» و «مطالعه ارتباط ساخت سنی با متغیرهای کلان اقتصادی» موضوعی است که دکتر «پرویز محمدزاده» و «خالد احمدزاده» به آن پرداختهاند و چنین نتیجه گرفتهاند که میل نهایی به مصرف در معاملات مربوط گروههای سنی جمعیت در بلندمدت متفاوت بوده و با تاکید بر رابطه بلندمدت تابع هزینههای مصرفی بخشخصوصی، سرعت تعدیل به سمت تعادل نیز کند و متغیر میباشد.
دکتر «شهریار نصابیان»، نیز با «بررسی نقش سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر اشتغال در ایران» با استفاده از روش ادغام دادههای سری زمانی مقطعی چنین نتیجه میگیرد که تاثیر سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر اشتغال نیروی کار در بخش خدمات مثبت و اما بر بخش صنعت منفی است و علت مثبت بودن بخش خدمات را سهم بالای برخورداری از آموزش عالی شاغلان این بخش میداند. از جمله مقالههای دیگر میتوان به مقاله آقای دکتر «منجذب» تحت عنوان «کارکرد دولت و بازار ارزی رشد اقتصادی ایران» اشاره کرد. این مقاله با تمرکز بر نظامهای اقتصادی کاملا متمرکز و نظام سرمایهداری نقاط ضعف و قوت هر یک بررسی میشود.
نتیجه این پژوهش مبین آن است که بالاتر بودن ضریب بهرهوری نهایی سرمایه در بخشخصوصی نسبت به بخش دولتی در سطح معناداری ۵درصد تایید نشده، اما در سطح معناداری ۱۰درصد بالاتر بودن ضریب بهرهوری نهایی سرمایه بخشخصوصی نسبت به بخش دولتی را نمیتوان رد کرد.
«برآورد تابع تقاضای بنزین در ایران طی دوره ۱۳۸۱-۱۳۴۷» به قلم دکتر «عباسعلی ابونوری» حاکی از آن است که تعداد خودرو، درآمد ملی و رشد جمعیت، عوامل تاثیرگذاری بر تقاضا و مصرف بنزین دارد و قیمت بنزین تاثیر چندانی بر مقدار تقاضا ندارد.
دکتر «جعفری صمیمی» در مقالهای تحت عنوان «بررسی اثر درآمد ناشی از جایگزینی مالیات بر ارزش افزوده برای مالیات شرکتها (مطالعه موردی استان مازندران) با کندوکاو در اثر درآمدی ناشی از جایگزینی مالیات بر ارزش افزوده با مالیات کنونی شرکتها و واحدهای مختلف اقتصادی در استان مازندران حاکی از آن است که مالیات کنونی شرکتها و واحدهای مختلف اقتصادی در استان مازندران متناسب با ارزش افزوده آنها تغییر نکرده است و خاصیت درآمدزایی مالیات بر ارزش افزوده در نرخ پایین ۷درصد مورد تردید قرار دارد و بر نرخ ۱۰درصد که در لایحه قبلی مالیات بر ارزش افزوده کشور ارائه شده بود، تاکید دارد.
از جمله مقالات دیگری که در این فصلنامه درج شده است میتوان به مقالههای «تاثیر سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی در ایران «از دکتر مهدی تقوی»، کنکاشی بر نظریه جمعیت با نگرش نهادی محدود «از دکتر دلالی اصفهانی» تخصیص تابع عرضه سرمایهگذاری مستقیم خارجی در ایران به قلم دکتر «کامبیز هژبرکیانی» و «بررسی کارایی صنعت گردشگری با استفاده از روشهای ناپارامتری» از «دکتر پورکاظمی» اشاره کرد.
ارسال نظر