گروه بورس - دبیر علمی پنجمین سمینار حسابداری مدیریت گفت: نظام بودجه‌بندی به طور وسیعی در دنیا دچار تحول شده اما ما همچنان از سیستم‌های بودجه‌بندی بسیار سنتی، منسوخ و فاقد ارزش استفاده می‌کنیم. ابولقاسم فخاریان با اعلام این مطلب افزود: در سیستم سنتی، بودجه‌بندی بر مبنای هدف‌های ثابت انجام می‌شود؛ این در حالی است که این اهداف به سرعت اعتبار خود را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه سیستم بودجه‌بندی باید، قابل انعطاف باشد، تصریح کرد: یکی از وظایف مهم حسابداری مدیریت، کمک به برنامه ریزی‌های کوتاه مدت و بلندمدت در سازمان‌ها از طریق سیستم بودجه‌بندی و کنترل بودجه‌ای است.

فخاریان ادامه داد: با توجه به فراگیر بودن سیستم بودجه در تمام بنگاه‌ها، سازمان‌ها و در دولت، یکی از موضوعات کارگاه‌هایی که همزمان با پنجمین سمینار حسابداری مدیریت برپا می‌شود به «بودجه‌بندی نوین» اختصاص دارد.

وی همچنین در مورد اهمیت موضوع حسابداری مدیریت اظهار داشت: رقابتی شدن فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و کاهش هزینه‌های تمام شده کالا و خدمات به ویژه پس از بحث هدفمندی یارانه‌ها و با فرض توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی، بدون اتکا به یارانه‌ها، اداره مطلوب بنگاه‌ها نیازمند ابزار‌ها و تکنیک‌های حسابداری مدیریت است.

دبیر علمی پنجمین سمینار حسابداری مدیریت گفت: متاسفانه در عرصه اقتصاد خرد و کلان، مدیران به دلیل بهره نبردن از سیستم‌های هزینه یابی و مدیریت هزینه، مبنای اطلاعاتی مهمی همچون قیمت تمام شده را در اختیار ندارند.

وی اظهار داشت: پنجمین سمینار حسابداری مدیریت که ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه در پژوهشگاه نیروی تهران برپا می‌شود، فرصتی را فراهم خواهد کرد تا به مباحث کلیدی و پر اهمیت حسابداری مدیریت و آثار آن بر بنگاه‌های اقتصادی ایران از جمله نقش حسابداری مدیریت در پیشبرد استراتژی‌ها، کارکرد حسابداری مدیریت در بخش خدمات با تاکید بر سیستم بانکی، تحلیل و ارائه راهکار برای ترویج و توسعه دانش حسابداری در کشور پرداخته شود.

دبیر علمی پنجمین سمینار حسابداری مدیریت با تاکید بر اینکه سیستم‌های اطلاعاتی در صنعت بانکداری کشور فاصله قابل ملاحظه‌ای با مدل‌های مطلوب در کشور‌های پیشرفته دارد، یادآور شد: به همین منظور انجمن حسابداران خبره ایران با همکاری بانک پاسارگاد، نسبت به برپایی این سمینار اقدام کرده تا به این ترتیب به تعامل نظر، تحلیل دامنه کاربرد و اثرگذاری حسابداری مدیریت در صنعت بانکداری و معرفی الگو‌های موفق و مطلوب در این زمینه بپردازد.

به گفته فخاریان، امروزه بر اثر تشدید رقابت در عرصه‌های اقتصادی و پیچیدگی روزافزون محیط کسب و کار و نیز افزایش ریسک و مخاطرات اداره بنگاه‌ها از یک سو و از سوی دیگر تغییر و تحولات در انتظارات ذی‌نفعان سازمان‌ها از جمله سهامداران، مشتریان و کارکنان بنگاه‌ها، اداره سازمان‌ها بسیار پیچیده شده و راهبری سازمان‌ها نیازمند تلفیقی از علم و هنر است.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهایی که به مدیریت کمک می‌کند تا آگاهانه و خردمندانه سازمان‌ها را هدایت کرده به پیش ببرد، مقوله حسابداری مدیریت است. حسابداری مدیریت به عنوان تکیه گاه و مددیار مدیریت می‌تواند در سه عرصه مدیریت هزینه، سنجش عملکرد مدیران و تصمیم‌گیری‌های متضمن منافع سازمان ایفای نقش کند.

پرسش اساسی این است که بنگاه‌های اقتصادی ما و حتی سازمان‌های وابسته به دولت در این سه عرصه تا چه میزان آگاهانه و متکی به اطلاعات سودمند، ایفای نقش می‌کنند؟ دبیر علمی پنجمین سمینار حسابداری مدیریت در این زمینه گفت: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد، بنگاه‌های اقتصادی در کشور ما با آنچه بنگاه‌های اقتصادی دنیا از مفاهیم و تکنیک‌های حسابداری مدیریت بهره‌برداری می‌کنند، فاصله زیادی داشته از چنین مجموعه اطلاعات ارزشمندی محروم هستیم.

وی ادامه داد: هدف برپایی پنجمین سمینار حسابداری مدیریت، معرفی مفاهیم، ابزار و تکنیک‌های حسابداری مدیریت و ارائه راهکار برای به‌کارگیری آن در بنگاه‌های اقتصادی است.