در گفت و گو با مدیرعامل شرکت اعلام شد
دلیل تعدیل مثبت و تاثیر هدفمندی یارانهها بر «فخوز»
گروه بورس - علیرضا باغانی: مدیرعامل فولاد خوزستان از احتمال افزایش تولید این شرکت فولادی در سال ۸۹ خبر داد.
عبدالمجید شریفی که درباره آخرین وضعیت مالی «فخوز» با خبرنگار دنیای اقتصاد سخن میگفت، در برابر این سوال که آیا تولید شرکت در سال 89 با توجه به عملکرد 9 ماهه، محافظهکارانه پیشبینی شده است؟ پاسخ داد: پیشبینی تولید فولاد خوزستان در سالجاری دو میلیون و 850 هزار تن بلوم و بیلت است، در حالی که سال گذشته دو میلیون و 560 هزار تن از این محصولات در شرکت تولید شده بود و این افزایش تولید در حالی نسبت به سال گذشته رخ میدهد که شرایط تحریم و همچنین وضعیت اقتصادی میتوانست وضعیت تولید «فخوز» را متاثر کند.
وی با بیان این که فولاد خوزستان هماکنون سه درصد از برنامه تولید خود جلوتر است، گفت: در تابستان به طور معمول شرکت با قطعی برق به صورت مقطعی مواجه میشود، از طرفی دیگر، در زمستان هم محدودیت گاز همواره وجود داشته است، بنابراین میتوان گفت حجم تولید شرکت محافظهکارانه دیده نشده، چراکه با در نظر گرفتن ملاحظات ذکر شده، تولید شرکت ۱۱ تا ۱۲ درصد با رشد پیشبینی و اعلام شده است.
دلایل تعدیل مثبت
او با ذکر این نکته که سال گذشته به دلیل سقوط دکل برق در کارخانه، شرکت نتوانست به تولید بیش از دو هزار و 600 تن برسد، گفت: خوشبختانه از ابتدای سال تاکنون مشکل خاصی از بابت برنامه تولید وجود نداشته است که این موضوع باعث شده EPS شرکت از 195 ریال سال 88 به 1100 ریال در سال جاری برسد که هزار و یک ریال آن هم در 9 ماهه محقق شده است.
تاثیر هدفمندی بر «فخوز»
مدیرعامل «فخوز» درباره استراتژیهای این شرکت برای کاهش اثرات آزاد شدن نرخ حاملهای انرژی گفت: طرح تحول اقتصادی هزینههای شرکت را بالا میبرد، اما اقدامات خوبی برای کنترل هزینههای شرکت انجام شده است که از جمله آن میتوان به تولید برق در خود کارخانه اشاره کرد تا جایی که در حال جذب منابع مالی از طریق فاینانس برای ساخت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی هستیم و به نظر میرسد با تامین منابع مالی لازم، تا سال ۹۲ بتوان این نیروگاه را وارد مدار شبکه برق کرد.
به گفته وی، فولاد خوزستان در حال حاضر مشکلی از بابت برق ندارد، ولی همواره این شرکت برای افزایش تولید به برق بیشتری نیازمند است، در واقع افزایش تولید برق سبب پایداری بیشتر تولید در فصل تابستان میشود.
وی در برابر این سوال که آیا با افزایش قیمت گازوئیل، فولاد خوزستان برای حملونقل محصولات با مشکل افزایش هزینه روبهرو نخواهد شد؟ گفت: در حال حاضر فولاد خوزستان محصولات خود را در محل کارخانه میفروشد و در صورت فروش در نقاطی دیگر، هزینه حمل به آن اضافه میشود، بنابراین از بابت فروش شمش و محصولات نهایی و افزایش هزینه حمل آنها نگرانی نداریم، ولی به احتمال بسیار زیاد در بحث هزینه حمل سنگآهن با مشکل مواجه خواهیم شد، چراکه سنگآهن موردنیاز شرکت از شرکتهای چادرملو و گلگهر تامین میشود که براساس توافق صورت گرفته، هزینه حمل کنسانتره با فولاد خوزستان است.
وی درباره احتمال تغییر در توافق سنگآهنیها برای فروش کنسانتره گفت: این توافق براساس فرمول پیشنهادی ایمیدرو برای سالجاری صورت گرفته است، اما در هر حال نگاه فولادسازان این است که سنگآهن متناسب با قیمت فروش محصول نهایی خریداری شود.
پیش به سوی تولید 5 میلیون تن فولاد
مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه اظهاراتش از برنامه تولید ۲/۳ میلیون تن فولاد در این قطب فولادسازی سخن گفت و افزود: نگاه ما تولید ۲/۳ میلیون تن فولاد است و به نظر میرسد که افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تنی تولید دست یافتنی است و تلاش ما هم رسیدن به این برنامه تولید است.
وی گفت: توسعه و افزایش تولید نیاز به منابع مالی دارد و تلاش ما این است که با افزایش تولید، قیمت تمامشده را کاهش داده و از هزینههای سر بار هم بکاهیم، در این شرایط تاکید میکنم توسعه برای فولاد خوزستان حیاتی است و در فاز نخست طرح توسعه 5/1 میلیون تن به ظرفیت تولید شرکت افزوده میشود و در دو مرحله باید این ظرفیت دو برابر شود.
وی گفت: در یک روند صعودی طی چند سال گذشته تولید شرکت از ۵/۱ میلیون تن به ۹/۲ میلیون تن رسیده و تولید شرکت به مرز سه میلیون تن هم نزدیک میشود. افزون بر این، با سرمایهگذاریهای انجامشده در استان و پیگیریهای انجامشده به نظر میرسد توان تولید در فاز نخست طرح توسعه تا ۲/۳ میلیون تن رسیده و افزایش تولید تا ۵ میلیون تن هم طی سالهای آینده انجام خواهد شد.
میانگین قیمت فروش ۵۸۰ تومانی
شریفی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنیبر اینکه آیا با توجه به میانگین قیمت فروش 625 تومانی شمش در سه ماهه سوم و رشد 5 تا 10 درصدی قیمت فروش، در حال حاضر نسبت به میانگین پاییز پیشبینی نرخ فروش محصول با قیمت 570 تومان در زمستان در بودجه محافظهکارانه نیست؟ گفت: در سال گذشته قیمت میانگین فروش شمش، 418 تومان بود که در سالجاری این میانگین قیمت به 580 تومان رسیده است؛ چراکه قیمت فروش در 9 ماه و 10 ماهه در نظر گرفته میشود نه سه ماهه سوم. بر این اساس، نمیتوان قیمت فروش تنها سه ماه را به میانگین کل سال تعمیم داد. وی گفت: قیمت فروش در نظر گرفته شده در بودجه محافظهکارانه نیست و برای این کار باید منتظر پایان سال بود.
مدیرعامل فولاد خوزستان در همین حال گفت: این احتمال وجود دارد که به دلیل فروش شمش در قیمتهای بالای ۵۸۰ تومان، نرخ میانگین سالانه آن به حدود ۶۰۰ تومان برسد، ولی برای محاسبه این عدد باید منتظر پایان ۱۲ ماهه بود.
وی در خصوص سیاست صادراتی شرکت فولاد خوزستان گفت: سیاست ما برای صادرات با توجه به نیازی که مصرفکنندگان داخلی و نورد کاران دارند، تنظیم میشود، زیرا هر سال سه تا 4 میلیون تن شمش از خارج وارد میشود، در حالی که قیمتهای داخلی فروش شمش هم مناسب است تا جایی که 418 تومان پارسال برای هر کیلو شمش به متوسط 580 تومان رسیده است که بخشی از آن هم به واسطه وضعیت بازار بوده است.
وی گفت: فولاد خوزستان به راحتی میتواند محصول خود را صادر کند، اما این شرکت متعهد به تامین نیازهای داخلی نیز هست، بر این اساس اولویت فروش ما داخلی است و وقتی ما از سنگآهن داخلی استفاده میکنیم، طبیعی است که فروش ما هم باید در داخل کشور به صورت ترجیحی صورت میگیرد.
مدیرعامل فولاد خوزستان در برابر این سوال که آیا انتظار برخی فعالان بازار مبنیبر اعلام EPS بالا، از سوی «فخوز»، انتظار به جایی است؟ گفت: در 9 ماهه ما موفق به پوشش 100 تومانی EPS و اعلام پیشبینی سود 110 تومانی شدیم، اما این عملکرد در شرایطی رخ داد که انرژی ارزان بود، یعنی 9 ماهی که یارانههای انرژی آزاد نشد، در حالی که در سه ماهه چهارم قیمت حاملهای انرژی آزاد شده و به طور قطع این اتفاقات در عملکرد فولاد خوزستان و افزایش بهای تمامشده بیتاثیر نیست، به ویژه آنکه این شرکت هم از روش احیای مستقیم و هم از روش قوس الکتریکی برای تولید استفاده میکند و برق زیادی هم مصرف میکند.
وی به سهامداران «فخوز» توصیه کرد که به سهام فولاد خوزستان نگاه بلندمدت داشته باشند و سهام این شرکت را به عنوان سهامی با حاشیه سود منطقی و مستمر در پرتفوی خود نگاه دارند و در مورد ارزندگی و روند رو به رشد فولاد خوزستان همین بس که در روندی ۵ ساله، تولیدات شرکت رشد قابلتوجهی داشته است.
ارسال نظر