بورس آتی
فرا رسیدن دوره تحویل قراردادهای «دی»
به گزارش خبرنگار ما، دیروز ۶۵ قرارداد از ۶ نماد به ارزش یک میلیارد و ۶۶۹ میلیون و ۲۵۱ هزار ریال در بازار آتی دادوستد شد که تنها یک نماد با کاهش قیمت مواجه شد.
به اعتقاد کارشناسان تداوم نوسانهای مثبت و منفی موجب شد تا معاملهگران تا آخرین روزهای ممکن برای تصمیمگیری درخصوص قراردادهای با سررسید دیماه صبر کنند. این در حالی است که دیروز مخابرات، «سبحان»، «شخارک» و «بانک ملت» آخرین روز معاملاتی خود را گذراندند که در بین آنها تنها قرارداد «اخابر» وارد دوره تحویل شده است. همچنین امروز نمادهای «فملی»، «فولاد»، «غدیر»، «ومعادن» آخرین روز معاملاتی خود را برای قراردادهای سررسید دیماه میگذرانند. فردا نیز قراردادهای دیماه «وکار»، «وپارس»، چادرملو و سایپا آخرین روز معاملاتی خود را سپری خواهند کرد. این در حالی است که دیروز «وکار» دیماه با 32 قرارداد معاملهشده بیشترین تعداد قرارداد معامله شده را به خود اختصاص داد؛ اما این نماد تنها قرارداد منفی دیروز نیز بود که با نوسان منفی 61/3 درصدی شاهد افت 148 ریال قیمت بود.
براساس این گزارش دیروز «فملی» اسفندماه بیشترین رشد قیمت را با نوسان مثبت ۴ درصد شاهد بود که با افزایش ۴۳۴ ریالی، قیمت تسویه این نماد به مبلغ ۱۱ هزار و ۲۸۴ ریال رسید.
همچنین «فملی»، «اخابر» و «وغدیر» دیماه نیز روز مثبتی را پشتسر گذاشتند که به ترتیب شاهد 140، 35 و 18 ریال افزایش قیمت بودند. در این میان دیروز اولین معامله از قراردادهای تازهوارد بازار آتی در نماد «اخابر» اردیبهشتماه صورت گرفت تا 10 موقعیت باز در این نماد ایجاد شود. نکته قابلتوجه اینکه این قرارداد شاهد 30 سفارش خرید در قیمت سه هزار و 173 ریال بود.
در همین حال «فملی» و «وغدیر» اردیبهشتماه نیز از دیگر قراردادهای مورد توجه بازار آتی بودند که معاملهگران ۵۰ تقاضای خرید در قیمت ۱۱ هزار و ۵ ریال برای «فملی» و ۲۰ تقاضای خرید در قیمت چهار هزار ریال برای «وغدیر» وارد سیستم کرده بودند که موقعیتی در این نمادها باز نشد.
رفتار معاملهگران آتی در هنگام نزدیک شدن به دوره سررسید قراردادها همواره نشاندهنده افزایش فشار فروش بوده است؛ چراکه معمولا کسانی که در ابتدای دوره با سیاست آربیتراژ وارد آتی میشوند و موقعیت فروش اتخاذ میکنند، کمتر از خریداران هستند و در هنگامی که خریداران مایل به بستن موقعیت خود باشند، وارد معامله معکوس میشوند و به این ترتیب تعداد فروشندهها افزایش مییابد. این در حالی است که آربیتراژ کاران چون سهام را از بازار نقدی در اختیار دارند، ترجیح میدهند وارد مرحله تحویل شوند؛ مگر اینکه قیمتها در بازار نقدی تا اندازهای رشد کرده باشد که با در نظر گرفتن کارمزد دو بازار، باز هم با عدم تحویل سهام سود مناسبی را کسب کنند. در هر صورت باید تا فردا منتظر ماند و دید که قراردادهای دیماه میتواند رکورد بهتری را به نسبت ماههای گذشته به دست آورد؟
ارسال نظر