گروه بورس - هدیه لطفی: با ورود 45 هزار سهامدار شرکت سیمان سبزوار به فرابورس، رکورد جدیدی در بازار سرمایه به ثبت خواهد رسید.

مدیرعامل سیمان سبزوار با اشاره به وضعیت این شرکت اظهار داشت: شرکت سیمان سبزوار در سال ۸۲ تشکیل و با پذیره‌نویسی صورت گرفته از سوی ۴۵ هزار سرمایه‌گذار، راه‌اندازی شد.
کرابی در ادامه افزود: به منظور ایجاد موقعیت مناسب برای سهامداران، شرایط ورود این شرکت به فرابورس فراهم شد و در نتیجه با عرضه سهام سیمان سبزوار، 45 هزار سهامدار کنونی شرکت به بازار سرمایه منتقل خواهند شد.
این در حالی است که در سال گذشته حدود ۵۵ هزار و در سال جدید ۶۰ هزار سرمایه‌گذار جدید به بورس تهران پیوستند.
وی در ادامه به میزان تولیدات شرکت اشاره کرد و گفت: تاکنون 5/1 میلیون تن سیمان تولیدی سبزوار در بازار عرضه شده و به واسطه عملکرد قابل‌قبول، این شرکت به عنوان تنها شرکت ایرانی، ‌موفق به دریافت تندیس طلایی مادرید اسپانیا شده است. کرابی کیفیت محصولات تولیدی، مدیریت موفق و نیروی انسانی کارآمد را از جمله ویژگی‌های این شرکت برای دریافت تندیس برشمرد.
وی در ادامه به صادرات شرکت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار تن از محصولات این شرکت به ۷ کشور آسیایی از جمله آذربایجان، عراق، ترکمنستان و تاجیکستان صادر می‌شود.
وی افزود: به منظور توسعه این بازار، صادرات محصولات کلینکر به کشورهای اروپایی نیز در دست بررسی است.
حقوقی‌ها و کسب کرسی در «سیمان سبزوار»
از سوی دیگر، مدیر فرابورس کارگزاری سهم آشنا در آستانه جلسه معارفه سیمان سبزوار برای ورود به فرابورس، گفت: شرکت سیمان سبزوار در سال‌های گذشته از پذیره‌نویسی‌های پر اقبالی برخوردار بوده به‌طوری که سرمایه‌گذاران زیادی را به‌سوی خود جذب کرده و قبل از پذیرش در فرابورس نیز حجم معاملات بالایی را در امور سهام خود داشته است.
یاسر کارگری، با بیان اینکه این شرکت به‌رغم سایر پروژه‌های سیمانی در کمترین زمان ممکن به بهره‌برداری رسیده و خیلی زود سودآور شده است، پیش‌بینی کرد: ورود این شرکت به فرابورس حجم معاملات این بازار را به‌طور چشمگیری افزایش خواهد داد.
کارگری این شرکت را پر پتانسیل دانست و اظهار داشت: مدیریت 45 هزار سهامدار زیر
یک درصد و افتتاح کارخانه در مدت سه سال نشان دهنده همبستگی و مدیریت قوی شرکت است که این امر نشان دهنده این است که شرکت در برنامه‌های ویژه‌ای که در توسعه کارخانه‌های پایین دستی و استفاده از پتانسیل ترکیب سهامداری در تامین مالی پروژه‌ها دارد، موفق عمل خواهد کرد.
وی افزود: این شرکت برنامه‌ریزی‌های بسیار منسجمی در راستای حمایت از سهامداران انجام داده و به طور قطع ورود این حجم از سهامداران به فرابورس رکورد جدیدی را برای بازار سرمایه رقم خواهد زد.
وی اضافه کرد: به همین منظور سیمان سبزوار، شرکت سنجش سهام را به منظور حمایت از سهامداران تاسیس و برنامه‌ریزی ویژه‌ای را در زمان ورود به فرابورس انجام داده است.
وی در پایان به جذاب بودن این سهم برای اشخاص حقوقی اشاره کرد و از تمایل بسیاری از شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای کسب کرسی هیات‌مدیره در این شرکت سیمانی خبر داد.
یادآور می‌شود امروز جلسه معارفه سیمان سبزوار به منظور ورود به بازار فرابورس در محل موسسه مطالعات و بهره‌وری و منابع انسانی تشکیل می‌شود. در این جلسه مدیران شرکت به ارائه گزارش عملکرد، برنامه‌های آتی و تشریح موقعیت شرکت می‌پردازند و پاسخگوی سوالات فعالان بازار سرمایه خواهند بود.
عرضه سهام فرابورس
از سوی دیگر روز گذشته مدیر عملیات و بازار فرابورس درخصوص عرضه دو درصدی سهام فرابورس گفت: تمامی متقاضیان خرید سهام فرابورس، باید به منظور رعایت ماده ۹ اساسنامه شرکت، درخواست خود مبنی‌بر مشارکت در معامله مورد اشاره را تا پایان ساعت ۱۲ امروز از طریق کارگزار خود به اداره امور بورس‌ها و بازارهای سبا ارسال کنند.
محمد تبار در پایان خاطرنشان کرد: کارگزاران باید قبل از ورود سفارش خرید به سامانه معاملات، از موافقت کتبی اداره مزبور اطمینان حاصل کنند.
صف فروش «پکویر»
از سوی دیگر بازار فرابورس در روز گذشته شاهد تشکیل صف فروش برای سهام کویرتایر بود. بر این اساس در معاملات دیروز صف فروشی معادل 476 هزار سهم برای سهام «پکویر» در نرخ دو هزار و 347 ریال تشکیل شد و به دنبال صف مزبور، هر سهم این شرکت افت قیمتی معادل 5 درصد را تجربه کرد.
همچنین در این بازار شرکت‌های تجارت الکترونیک پارسیان، لیزینگ ایرانیان و عمران و توسعه شاهد نیز هر کدام به ترتیب ۹۴ صدم، ۳۰ صدم و ۷ صدم درصد کاهش نرخ را در کارنامه خود ثبت کردند.
این در حالی است که بیمه دی با 83/2 درصد رشد قیمت مواجه شد. همچنین گواهی تسهیلات بانک مسکن مهرماه و آبان‌ماه نیز هر کدام با 11 هزار و 777 ریال و 10 هزار و 512 ریال افزایش نرخ به کار خود پایان دادند.
در مجموع بازار دیروز بیش از دو میلیون و ۷۰۸ هزار سهم در میان سهامداران فرابورسی دادوستد شد و ارزش کل ناشی از این معاملات به رقم ۱۳ میلیارد و ۸۸۹ میلیون ریال رسید که نماد بیمه دی با حجم معاملاتی دو میلیون سهم، به عنوان پرمعامله‌ترین نماد این بازار شناخته شد.
همچنین گواهی تسهیلات مسکن آبان‌ماه حدود 30 درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص داد و عنوان باارزش‌ترین نماد را کسب کرد. همچنین بیمه دی با ارزش 4 میلیارد و 44 میلیون ریال، در رتبه دوم جای گرفت.
ارزش معاملات «رپارس» و گواهی تسهیلات مسکن مهرماه نیز هر کدام معادل دو میلیارد و ۶۳۷ میلیون ریال و یک میلیارد و ۹۶۲ میلیون ریال بود.