خبر - با افتتاح تالار اختصاصی بهگزین رخ داد
افزایش ایستگاههای معاملاتی بورس تهران
سنا - تالار اختصاصی شرکت کارگزاری بورس بهگزین افتتاح شد. محمدمهدی ناسوتیفرد در مراسم افتتاح تالار اختصاصی کارگزاری بورس بهگزین که با حضور مسوولان سازمان و شرکت بورس و کارشناسان در تقاطع خیابان سمیه - نجات الهی برگزار شد، با اشاره به تاسیس این کارگزاری در سال ۷۲ اظهار داشت: بنیاد مستضعفان مالک ۸۰ درصدی این کارگزاری بود که در سال ۸۸ ترکیب سهامداری تغییر کرد و سرمایهگذاری سینا و کوثر بهمن سهامداران ۱۰۰درصدی کارگزاری بهگزین شدند. با این رویداد، حرکتهایی طی یک سال اخیر انجام شده و با توجه به تغییر رویکرد و اجرای اهداف و برنامهها سرمایه اسمی کارگزاری از ۵ به ۱۵ میلیارد ریال افزایش یافت. وی بیان اینکه به موازات فعالیتهای کیفی، فعالیتهای توسعهای کارگزاری بورس بهگزین هم در سه دسته اجرا شد، ادامه داد: در بخش ارتقای نیروی انسانی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعهای، کارکنان این شرکت از ۱۲ به ۲۲ نفر افزایش یافت. در بخش توسعه کمی و فیزیکی هم بعد از خرید ساختمانی در خیابان آفریقا، دو شعبه در کرمان و قزوین افتتاح شد. در قدم بعدی هم این تالار اختصاصی به مساحت ۲۰۰ متر راهاندازی شده است.
به گفته ناسوتیفرد بعد از اخذ مجوز فرابورس در خرداد ۸۹ و عرضه ۶۰ میلیارد تومانی بلوک کشت و صنعت جیرفت، مجوز سبد گردانی هم اخذ شده که هماکنون ۶ سبد فعال شدهاند.
وی در ادامه اظهارات خود به اخذ موافقت اصولی سازمان بورس برای راهاندازی صندوق مشترک سینا و پذیرهنویسی در پایان آذرماه اشاره کرد و گفت: توسعه فناوری اطلاعات برای انجام معاملات آنلاین تریدینگ هم در این کارگزاری انجام شده و منتظر ابلاغ آییننامه معاملات برخط از سوی سازمان بورس هستیم. این در حالی است که تعداد ایستگاههای معاملاتی این کارگزاری هم از ۲ به ۷ رسیده و تا پایان سال به ۱۰ ایستگاه خواهد رسید.
ضرورت تطبیق کارگزاریها با شرایط جدید
همچنین معاون شرکت بورس با اعلام وجود ۶۷۵ ایستگاه معاملاتی در کشور گفت: شرایط متفاوت بازار سرمایه با گذشته میطلبد که تمام فعالان بازار و شرکتهای کارگزاری خود را با شرایط کنونی تطبیق دهند. محمدرضا رستمی در جریان مراسم افتتاح تالار اختصاصی کارگزاری بورس بهگزین اظهار داشت: بورس هم اکنون در ۱۹ نقطه کشور از طریق تالارهای منطقهای دفاتر شرکت ملی کارگزاری با مردم و سرمایهگذاران ارتباط دارد و این در حالی است که ۶۷۵ ایستگاه معاملاتی، ۹۴ تالار اختصاصی و ۴۹ دفتر معاملاتی ایجاد شده است. وی ادامه داد: طی چند سال اخیر روند توسعهای بازار سرمایه کشور شتاب گرفته و با توجه به آمار معاملات، حجم و اندازه بازار سهام طی دو سال اخیر تغییر کرده است به طوری که ارزش روز شرکتهای بورسی به رکورد ۸۵ میلیارد دلاری رسیده و روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان معامله میشود که این حجم از معاملات بیسابقه بود. بر این اساس شرکتهای کارگزاری باید مانند کارگزاری بورس بهگزین روند رو به جلویی داشته باشند. معاون ناشران و امور اعضای شرکت بورس با اشاره به توسعه بازار سرمایه کشور در سه محور قانونسازی، نهاد و ابزارسازی ادامه داد: بازار سرمایه تا چند وقت پیش تکمحصولی بود، اما با معرفی اوراق جدید به بخشی از سلیقهها و نیازهای سرمایهگذاران پاسخ داده شد ولی کافی نیست. به همین دلیل و با توجه به خلأ تنوع ابزارها، ابزار اختیار خرید و فروش یا همان آپشن پایان سال یا اوایل سال آینده راهاندازی خواهد شد. همچنین برای تامین مالی، برنامه جذب اوراق مشارکت و قرضه از برنامهها و ابزارهای اساسی است.
رستمی افزود: در مقایسه بورس ایران با بورس کشورهای همسایه، شرکتهای کارگزاری حاضر در بازار سرمایه کشور به نحو مناسبی خدمات مورد نیاز را به درستی پوشش میدهند، اما این انتظار وجود دارد که کارگزاریها به سمت شرکتهای تامین سرمایه حرکت کنند. وی ادامه داد: شاید این سوال برای برخی وجود داشته باشد که با راهاندازی آن لاین تریدینگ، توسعه فیزیکی بورس معنایی نداشته باشد، اما در جواب باید گفت توسعه فیزیکی تالارها و دسترسی سهامداران در همه ایران به دلیل لزوم فرهنگسازی متوقف نخواهد شد و یکی از برنامههای سازمان و شرکت بورس، توسعه تالارها به ویژه در شهرستانها است.
رستمی در خاتمه گفت: رعایت دستورالعملها و مقررات موجود، پذیرش شرکتهای جدید و توسعه فرهنگسازی از جمله مواردی است که به همه شرکتهای کارگزاری توصیه میشود.
ارسال نظر