«بانک پاسارگاد» به فرابورس می‌رود

عکس: سنا

گروه بورس - هدیه لطفی: مدیرعامل شرکت فرابورس در نشست خبری خود با خبرنگاران از ورود بانک پاسارگاد به فرابورس خبر داد. مصطفی امید قائمی از ورود بانک پاسارگاد به فرابورس ابراز امیدواری کرد و افزود: سهام این بانک تا اسفندماه در بازار فرابورس عرضه خواهد شد.

وی در ادامه عملکرد یک سال اخیر فرابورس را مورد بررسی قرار داد و گفت: از ابتدای سال ۸۹ تاکنون سه میلیارد و ۸۴۲ میلیون سهم و اوراق مشارکت به ارزش یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مبادله شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ارزش بازار فرابورس بیش از ۵۷۲ میلیارد تومان است که شرکت‌های مرجان کار، بیمه دی، لیزینگ ایرانیان، کویرتایر و تجارت الکترونیک پارسیان در آن فعال هستند.

مدیرعامل شرکت فرابورس با اشاره به اینکه ارزش معاملات در بازار اول و دوم از ابتدای امسال تاکنون، ۱۹۳ میلیارد تومان بوده است، افزود: این رقم از ابتدای تاسیس فرابورس به بیش از ۳۰۴ میلیارد تومان می‌رسد.

امید قائمی ارزش معاملات بازار اوراق مشارکت را در سال ۸۹، مبلغ ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ارزش این معاملات از ابتدای تاسیس تاکنون، ۱۴۴ میلیارد تومان بوده است.

وی با بیان اینکه تاکنون در بازار سوم، ۱۵ عرضه موفق انجام شده است، خاطرنشان کرد: این عرضه‌ها قطعی شده و به نتیجه رسیده است،‌ به علاوه یک پذیره‌نویسی هم در این مدت صورت گرفته است.

امیدقائمی یادآور شد: از این بین، ۹ شرکت را به ارزش ۹۹۹ میلیارد تومان، سازمان خصوصی‌سازی عرضه کرد و ۶ شرکت دیگر را هم به ارزش ۱۲۵ میلیارد تومان، نهادهای عمومی و دیگران به فروش رساندند.

وی تصریح کرد: مابقی عرضه‌ها مربوط به بازار سوم است که به صورت بلوکی انجام خواهد گرفت و شامل سهام شرکت پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی پردیس، حمل‌ونقل ریلی نیرو، فولاد ریل جنوب، گسترش صنایع پایین دستی پتروشیمی، صنایع تجهیزات نفت، کشت و صنعت جیرفت و تولید نیروی برق سبز بینالود و سمندریل است.

مدیرعامل فرابورس ابراز داشت: همچنین عرضه عمده سهام سه شرکت فولاد ارفع، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، توسعه صنایع خودرو هنوز به قطعیت نرسیده است.

وی تصریح کرد: طی هفته آینده اوراق بانک پاسارگاد و گواهی سپرده ویژه سرمایه‌گذاری عام، پذیره‌نویسی خواهد شد.

پذیره‌نویسی اوراق بانک کشاورزی

امید قائمی در خصوص پذیره‌نویسی اوراق گواهی سپرده ویژه سرمایه‌گذاری عام، گفت: این اوراق از طریق سلب حق‌تقدم در شعب بانک و همزمان با فرابورس انجام خواهد شد. مبلغ این اوراق ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و تعداد آن هفت هزار و ۷۰۰ میلیون سهم خواهد بود.

مدیرعامل فرابورس با اشاره به انجام پذیره‌نویسی گواهی سپرده بانک کشاورزی در هفته آینده اظهار کرد: هفته آینده بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان گواهی سپرده بانک کشاورزی با نرخ ۱۵ درصد سود و نرخ بازخرید ۱۵ درصد عرضه می‌شود. وی تصریح کرد: همچنین سهام شرکت سهامی هواپیمایی خدمات ویژه به ارزش پایه ۳۳۱ میلیارد ریال و سهام مشانیر به ارزش پایه ۴۸۶ میلیارد ریال در بازار سوم فرابورس عرضه خواهد شد.

اتمام پذیره‌نویسی «پارس آریان»

از سوی دیگر، با استقبال گسترده سرمایه‌گذاران از عرضه سهام شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان، روز تاریخی در بازار سرمایه کشور به پایان رسید. مدیرعامل شرکت فرابورس با اعلام مطلب فوق اظهار کرد: پذیره‌نویسی دو میلیارد و ۷۶۰ میلیون سهم سرمایه‌گذاری پارس آریان که از روز یکشنبه در فرابورس و ۵۰ شعبه بانک پاسارگاد شروع شده بود، دیروز به پایان رسید.

مصطفی امیدقائمی در ادامه گفت: حدود ۶ هزار شخص حقیقی و حقوقی با مراجعه به کارگزاران و شعب بانک پاسارگاد در صف خرید این سهام قرار گرفتند و موفق به خرید آن شدند به طوری که پذیره‌نویسی سهام در ساعت ۱۰:۳۰ روز دوم پذیره‌نویسی به پایان رسید. وی تصریح کرد: هر سهم سرمایه‌گذاری پارس‌آریان به قیمت ۲۰۴۰ ریال پذیره‌نویسی شد و این پذیره‌نویسی به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان در فرابورس صورت گرفت و ارزش پذیره‌نویسی انجام‌شده برای سهام این شرکت از طریق شبکه بانکی، ۵۰ میلیارد تومان بود. به گفته وی از کل سهام قابل‌پذیره‌نویسی، دو میلیارد و ۲۵۶ میلیون سهم از طریق شبکه کارگزاران فرابورس و بقیه سهام از طریق شعب بانک پاسارگاد به فروش رسید، به عبارت دیگر ۸۲ درصد از مجموع سهام در فرابورس و باقی در شعب بانک پاسارگاد پذیره‌نویسی شد. امیدقائمی اعلام کرد: مدیران گروه مالی پاسارگاد به منظور جذب و ارائه فرصت بیشتر به سرمایه‌گذاران، پذیره‌نویسی را در روز اول خاتمه ندادند و قسمتی از سهامی که برای سهامداران عمده در نظر گرفته شده بود را به پذیره‌نویسی عمومی اختصاص دادند.

روز ابری فرابورس

از سوی دیگر، بازار فرابورس روز گذشته را در شرایط نامطلوبی سپری کرد و تمام شرکت‌های معامله‌شده در این بازار با افت قیمت به کار خود پایان دادند.

در این روز شرکت کویرتایر با ۹۶/۴ درصد کاهش قیمت، نسبت به دیگر نمادها بیشترین افت را تجربه کرد و هر سهم آن به قیمت دو هزار و ۱۶۳ ریال رسید.

همچنین شرکت‌های بیمه دی، مرجان‌کار، لیزینگ ایرانیان و تجارت الکترونیک پارسیان هر کدام به ترتیب ۲۱/۳ درصد، ۷۳/۱ درصد، ۰۹/۱ درصد و ۷۵ صدم درصد کاهش قیمت را تجربه کردند و در مجموع تمام شرکت‌های مورد معامله در این بازار با روند متعادلی به کار خود پایان دادند.

در مجموع در بازار دیروز بیش از ۴ میلیون و ۴۸۷ هزار سهم به ارزش ۱۴ میلیارد و ۲۰۶ میلیون ریال دادوستد شد که نماد معاملاتی بیمه دی حدود ۴۷ درصد از این رقم را به ارزش معاملات خود اختصاص داد و به عنوان باارزش‌ترین و پرمعامله‌ترین سهم بازار شناخته شد.

همچنین نماد معاملاتی «رپارس» با معاملات ۶ میلیارد و ۲۶۵ میلیون ریال رتبه دوم را به خود اختصاص داد. از سوی دیگر در این روز ارزش معاملات کویرتایر و مرجان‌کار بسیار ناچیز بود و به ترتیب تعداد ۶۵۸ هزار و ۶۲ هزار سهم هر کدام در بازار معامله شد و ارزش ناشی از معامله این نماد دو نماد در مجموع به رقم ۱۶۲ میلیون ریال رسید.

پوشش ۷۷ درصدی سود هر سهم «کمرجان»

از سوی دیگر شرکت مرجان‌کار در دوره ۹ ماهه منتهی به پایان شهریورماه امسال ۷۷ درصد از پیش‌بینی سود سالانه خود را پوشش داد. براساس اطلاعیه سازمان بورس و اوراق بهادار، «کمرجان» پیش‌بینی درآمد هر سهم خود را برای سال‌مالی منتهی به پایان آذرماه ۸۹ با ۲۰ میلیارد ریال سرمایه به طور خالص مبلغ ۷۹۰ ریال اعلام کرده است که این شرکت در ۹ ماهه نخست سال توانست ۶۰۷ ریال از این رقم را محقق کند. همچنین پیش‌بینی عملکرد امسال مرجان‌کار در مقایسه با عملکرد واقعی سال‌مالی قبل به ترتیب فروش ۱۶ درصد کاهش، بهای تمام‌شده کالای فروش‌رفته ۶ درصد افزایش، سود عملیاتی ۳۷ درصد کاهش و سود پس از کسر مالیات ۲۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از سوی دیگر فروش شرکت تا پایان شهریورماه به رقم ۲۷ میلیارد و ۱۰۱ میلیون ریال رسید که این رقم معادل ۷۶ درصد از پیش‌بینی فروش سالانه شرکت است. همچنین سود ناخالص شرکت در دوره یادشده با ۷۶ درصد پوشش به رقم ۱۲ میلیارد و ۵۳۷ میلیون ریال رسید. یادآوری می‌شود هیات‌مدیره «کمرجان» در نظر دارد ۸۹ درصد از سود سال‌مالی ۸۹ را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالانه پیشنهاد کند.

اعلام گزارش ۹ ماهه «پکویر»

از سوی دیگر شرکت کویرتایر نیز گزارش عملکرد ۹ ماهه خود را به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد.

براساس این گزارش «پکویر» پیش‌بینی درآمد هر سهم خود را برای سال‌مالی منتهی به پایان آذرماه ۸۹ به طور خالص مبلغ ۵۲۰ ریال اعلام کرده است که شرکت تا پایان شهریورماه ۷۵ درصد از این رقم را پوشش داده است. یادآور می‌شود این رقم با سرمایه ۲۰۰ میلیارد ریالی شرکت در نظر گرفته شده است. همچنین در دوره یادشده درآمد حاصل از فروش محصولات کویرتایر با ۶۵ درصد پوشش به رقم ۷۷۷ میلیارد و ۷۳۱ میلیون ریال رسیده است. از سوی دیگر بهای تمام‌شده کالای فروش‌رفته، سود ناخالص و سود عملیاتی شرکت تا پایان شهریورماه به ترتیب ۶۸ درصد، ۵۲ درصد و ۵۷ درصد محقق شده است.

عرضه سهام «عمران و توسعه شاهد»

از سوی دیگر مدیر بازار فرابورس از عرضه سهام شرکت عمران و توسعه شاهد در بازار اول فرابورس خبر داد و افزود: امروز ۱۰ درصد از سهام این شرکت در بازار فرابورس عرضه خواهد شد.

حسن محمد تبار در ادامه گفت: شرکت عمران و توسعه شاهد در جلسه هیات پذیرش روز ۲۰ مرداد در بازار اول فرابورس پذیرش و پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از روز ۱۰ مهر به عنوان هفتمین شرکت در بازار اول فرابورس درج شد.

وی توضیح داد: شرکت عمران توسعه شاهد با نماد «ثعمرا» در گروه انبوه سازی املاک و مستغلات درج شده است وهم اکنون صورتهای مالی و سایر اطلاعات آن از طریق شبکه کدال (سیستم جامع اطلاع‌رسانی ناشران-سازمان بورس اوراق بهادار) قابل‌دسترسی است.

مدیر بازار فرابورس تصریح کرد: سرمایه شرکت ۶۰۰ میلیارد ریال است و امروز ۱۰ درصد از سهام آن معادل ۶۰ میلیون سهم توسط کارگزاری آگاه در بازار اول سهام فرابورس عرضه می‌شود.

قطعیت معامله «سمندریل»

همچنین وی در ادامه از قطعیت معامله سهام ۵۹/۳۹ درصدی شرکت سمندریل (متعلق به سازمان خصوصی‌سازی) خبر داد و افزود: در بازار دیروز معامله ۳۹ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۷۷۹ سهم از سهام شرکت سمندریل به قیمت هر سهم دو هزار و ۴۱۵ ریال و به ارزش ۹۵ میلیارد و ۶۳۳ میلیون ریال پس از احراز شرایط معامله قطعی شد. مدیر بازار فرابورس خاطرنشان کرد: عرضه سهام یادشده در چهارم مهرماه سال جاری صورت گرفته است.