مقدمه‌ای بر اقتصادسنجی مالی

جلد اول «مقدمه‌ای بر اقتصادسنجی مالی» نوشته «کریس بروکز» و ترجمه «دکتر احمد بدری» و «عبدالمجید عبدالباقی» است. کریس بروکز استاد رشته مالی و مدیر بخش تحقیقات انجمن بین‌الملل بازار سرمایه (ICMA) است. حوزه تحقیقات وی شامل قیمت‌گذاری دارایی‌ها، ‌مدیریت صندوق‌های مشترک سرمایه‌گذاری، مدیریت ریسک، تحلیل‌های اقتصادسنجی و مدل‌سازی مالی است.

کتاب حاضر با دومین ویرایش منتشر شده است. مولف در پیشگفتار درخصوص انگیزه خود از انتشار این کتاب می‌گوید: «نگارش کتابی که بر استفاده از تکنیک‌ها به جای استنتاج تمرکز داشته باشد، کتابی که مستلزم تسلط کامل خواننده بر مباحث اقتصادسنجی نباشد، استفاده از مثال‌ها و واژگان مالی به جای مثال‌های اقتصادی، ارائه مورد پژوهی‌ها و مثال‌هایی از کاربرد اقتصادسنجی در عمل که برگرفته از ادبیات آکادمیک مالی است.»

این کتاب در هفت فصل شامل: مقدمه، مروری بر مدل رگرسیون خطی کلاسیک، بسط مدل رگرسیون خطی کلاسیک، مفروضات مدل رگرسیون خطی کلاسیک و آزمون‌های تشخیصی، مدل‌سازی و پیش‌بینی سری‌های زمانی تک‌متغیری، مدل‌های چند متغیره و داده‌های پانل نگاشته شده است.

این کتاب برای دانشجویان دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و MBA که نیازمند دانش وسیعی در زمینه تکنیک‌های اقتصادسنجی مدرنی هستند که بیشتر در ادبیات مالی کاربرد دارد، تدوین شده است.

همچنین این کتاب می‌تواند برای استفاده در دروس تجزیه و تحلیل سری‌های زمانی در دانش مالی یا اقتصادسنجی مالی در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد مالی، اقتصاد مالی، اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری و نظایر آن مورد استفاده قرار گیرد.

کتاب حاضر در ۴۰۰ صفحه و با تیراژ ۲۵۰۰ نسخه توسط «نص» چاپ و منتشر شده است.