گروه بورس- سرانجام پس از اعتراض‌های شدید سهامداران، نام پتروشیمی اراک به پتروشیمی شازند تغییر یافت. به گزارش خبرنگار ما، این تغییر که به تصمیم سهامداران عمده شرکت پتروشیمی اراک در مجمع فوق‌العاده صورت گرفت، موجب نارضایتی سهامداران حقیقی این شرکت شد.

اگر چه در مجمع سالانه شرکت برای سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه ۸۸ سهامداران سود ۱۰۰تومانی عایدشان شد اما جملگی به موضوع تغییر نام پتروشیمی اراک اعتراض کردند. آنها مدعی هستند که برند پتروشیمی اراک در تمام دنیا شناخته شده است و این تغییر نام به «شازند» زیان هنگفتی را به سابقه ۲۵‌ساله پتروشیمی اراک وارد می‌سازد.

در همین حال سهامداران عمده «شاراک» که سرمایه‌گذاری بانک ملی و «شستا» هستند بی‌توجه به این مساله، موضوع تغییر نام شرکت را به رای گذاشتند و با استناد به قانون، ریاست مجمع به میزان رای سهامداران عمده در این باره اکتفا کرد. اما پیش از رای‌گیری دبیر کانون سهامداران حقیقی به دفاع از سرمایه‌گذاران حقیقی در این شرکت اظهار داشت: خسارتی که از این تغییر نام شامل حال سهامداران حقیقی می‌شود را چه کسی بر عهده خواهد گرفت؟ بعد از بازگشایی نماد، قیمت روی تابلوی سهم به دلیل تغییر نام لطمه می‌خورد. وی با اشاره به این مطلب که بهتر است این مجمع تنفس داده شود و هیات مدیره بررسی بیشتری را در خصوص تغییر نام این شرکت انجام دهد، افزود: سال‌های زیادی گذشته تا این نام بین‌المللی شود و در دنیا شرکت پتروشیمی اراک شناخته شود. این به مصلحت نیست که صرف آنکه خواسته تنها دو سهامدار عمده است، این تغییر نام صورت بگیرد.

ابوالفضل متین افزود: از سازمان بورس متعجبیم که چرا اجازه برگزاری چنین مجمعی را داده است و به ضرر و زیان‌های ناشی از این تصمیم توجهی نکرده است. سهامدار دیگری نیز با حمایت از برند اصلی در جلسه برخواست و گفت: من به آینده سهم با این برند فکر کردم و مطالعه انجام دادم که اقدام به خرید سهام پتروشیمی اراک کردم. اکنون که شرکت به این مرحله رسیده تا بتواند ۱۰۰تومان سود بدهد این تغییر نام، پشتوانه ۲۵ ساله شرکت را از بین خواهد برد. به هر رو در این جلسه احمد مهجوری رییس مجمع، رای دوسهامدار عمده را برای تغییر نام پتروشیمی اراک به «شازند» گرفت و جلسه با همهمه سهامداران جزء شرکت خاتمه یافت. اما آیا این تغییر نام برای یک شرکت پتروشیمی می‌تواند مفید باشد یا خیر؟ مساله‌ای است که بسیاری از سهامداران این شرکت آن را بی‌فایده تلقی می‌کنند.

آنها معتقدند که این امر خواسته مقامات محلی بوده و ابعاد سیاسی در این موضوع مطرح بوده است.