احسان حاجی*
در نرم‌افزار معاملاتی متا تریدر، بر روی نوار ابزار قسمتی وجود دارد که طی آن می‌توانید بازه زمانی و زاویه دید (time frame) خود را نسبت به بازار مشخص کنید. همانطور که در فصل آموزش متا تریدر توضیح داده شد:

در نمودارM1 یا یک دقیقه‌ای در حقیقت هر کندل نشان‌دهنده نوسان و تغییرات قیمت در تنها یک دقیقه است. یعنی در پایان هر 60 ثانیه در قیمت جاری بازار کندل بسته شده و کندل جدید شکل می‌گیرد و در هر یک دقیقه یک کندل کامل خواهیم داشت. به همین ترتیب M5 نمودار پنج دقیقه‌ای (هر 5 دقیقه یک کندل جدید)
M۱۵ نمودار پانزده دقیقه‌ای (هر ۱۵ دقیقه یک کندل جدید)
M30 نمودار نیم ساعته (هر 30 دقیقه یک کندل جدید)
H۱ نمودار یک ساعته (هر یک ساعت یک کندل جدید)
H4 نمودار چهار ساعته (هر 4 ساعت یک کندل جدید)
D۱ نمودار روزانه یا یک روزه (هر روز یک کندل جدید)
W1 نمودار هفتگی (هر هفته یک کندل جدید)
و MN نمودار ماهیانه (هر ماه یک کندل جدید).
پس با انتخاب بازه زمانی وسعت دید خود از بازار را مشخص می‌کنیم. فرضا اگر ما هنگام بررسی بازار 30 کندل آخر نمودار را تحت نظر داریم و پس از بررسی به این نتیجه می‌رسیم که بازار توان رشد در 3 الی 5 کندل آینده را خواهد داشت، در صورتی که بازه زمانی ما بازه H1 باشد در حقیقت بررسی نمودار ما مربوط به نوسانات قیمت طی 30 ساعت گذشته بوده و انتظار ما از رشد قیمت طی سه الی پنج ساعت آینده خواهد بود.
به همین ترتیب اگر بازه D۱ را انتخاب کرده باشیم بررسی ما مرتبط با حرکت‌های یک ماه گذشته بازار بوده و انتظار ما از به نتیجه رسیدن (نتیجه تحلیل و پیش‌بینی) نه چند ساعت بلکه طی روزهای آینده خواهد بود.
اگر شما یک معامله‌گر long term در بازار ارز هستید یعنی نوسانات کوتاه‌مدت بازار برای شما از اهمیت کمتری برخوردار است و به حرکت‌های بلند و سود‌های بزرگ‌تر فکر می‌کنید.
در حقیقت اگر شما در بازه D۱ مشغول بررسی نمودار هستید و روند را طی موج‌های نزولی و پی‌در‌پی رو به پائین تشخیص داده‌اید، با تبدیل بازه زمانی خود از D۱ به H۱ یک قسمت کوچک از روند نزولی و رو به پایین خود در D۱ را به صورت کامل‌تر و با جزئیات بیشتر مشاهده خواهید کرد.
این بخش حرکت از روند بزرگ ممکن است خود نیز دارای روندی هم جهت روند اصلی و یا روندی مخالف روند اصلی داشته باشد (یعنی یک اصلاح از روند کلی باشد).
به شکل زیر دقت کنید:


همانطور که در شکل می‌بینید در تایم فریم بزرگ‌تر شاهد یک روند نزولی هستیم که این روند خود دارای موج‌های متعدد رو به بالا و پایین است. هر کدام از این موج‌ها می‌توانند به تنهایی دارای یک روند مستقل هم جهت روند کلی و نزولی و یا یک روند اصلاحی و صعودی باشند. شکل زیر موج اصلاحی و رو به بالای چارت را که خود یک up trend است، در تایم فریم کوچک‌تر نشان می‌دهد:


www.irfx.ir