مدیرعامل جدید سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی:
«توسعه ملی» به بازوی اجرایی «وبانک» تبدیل میشود
گروه بورس- علیرضا باغانی: «توسعه ملی» به بازوی سرمایهگذاری مجموعه «بانک ملی» تبدیل میشود. این خبری است که مدیرعامل جدید «وتوسم» ۱۰روز پس از انتصابش در این شرکت سرمایهگذاری اعلام میکند.
![«توسعه ملی» به بازوی اجرایی «وبانک» تبدیل میشود](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/NzFiYWQ0MWY2/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaZpdORKpGYwVkt7TZyzEhnm/.jpg)
عکس: آکو سالمی
گروه بورس- علیرضا باغانی: «توسعه ملی» به بازوی سرمایهگذاری مجموعه «بانک ملی» تبدیل میشود. این خبری است که مدیرعامل جدید «وتوسم» ۱۰روز پس از انتصابش در این شرکت سرمایهگذاری اعلام میکند. محمدعلی احمدزاد اصل که دوازدهم اسفند ماه جاری بهعنوان مدیرعامل جدید شرکت سرمایهگذاری «توسعه ملی» منصوب شده، در گفتوگو با دنیایاقتصاد از نقش جدید این شرکت ۳۰۰ میلیارد تومانی در بازار سرمایه سخن گفت و افزود: در تغییرات جدید مدیریتی به «توسعه ملی» ماموریت داده شده که بهعنوان بازوی سرمایهگذاری بورسی مجموعه «بانک ملی» نقش فعالتری در بازار سرمایه داشته باشد تا در فعالیت شرکتهای وابسته به بانک ملی در بورس تهران انسجام، یکپارچگی و وحدت رویهای به وجود آید و این مجموعهها بتوانند رفتار واحدی را در بازار سرمایه داشته باشند.
چرا معاملهگران، «وبانک» میخرند؟
وی با بیان اینکه مجموعه سرمایهگذاری بانک ملی دارای مدیران متخصص و بدنه کارشناسی مناسبی است، گفت: در «توسعه ملی» هم که یکی از شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری در بورس تهران به شمار میرود و سهام ۴۲ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی را در دل خود جای داده است، قصد داریم که از الگوی پیاده شده موفق سرمایهگذاری بانک ملی بهرهگیری کنیم، اتفاقی که موجب شد تا معاملهگران بازار در ماههای گذشته به سهام «وبانک» توجه ویژه داشته باشند و همواره در صف متقاضیان خرید آن قرار گیرند. یعنی بازار هم به این اعتقاد رسیده بود که در سرمایهگذاری بانک ملی تحولاتی رخ داده که سهام آن را با بازدهی مورد انتظار و نوسان منطقی مواجه میکند و از نظر آنان سهام این شرکت سرمایهگذاری از لحاظ بنیادی ارزنده است.به گفته وی، سهام سرمایهگذاری «توسعه ملی» دارای ارزش ذاتی بالاتر از نرخ تابلو است، اما قرار است اقداماتی جهت نزدیک شدن قیمت سهام به ارزش ذاتی و رسیدن «وتوسم» به جایگاه واقعی آن انجام شود که در نتیجه آن معاملهگران بازار، اقبال مناسبی نسبت به این سهام از خود نشان بدهند.
از «ب ام و» یاد بگیریم!
مدیرعامل سابق سرمایهگذاری سپه با اشاره به احیای شرکت «ب ام و» گفت: تصور میکنید که «ب ام و» که روزگاری در مرز ورشکستگی قرار داشت، چگونه احیا شد؟ اتفاقی که در این شرکت رخ داد این بود که زیرمجموعههای زیانده خود را فروخت و تمام وجوه حاصل شده و در اختیار خود را صرف توسعه کرد. در واقع این شرکت در برند خود یعنی «ب ام و» متمرکز شد یا به تعبیری واضحتر «ب ام و» از اصول حاکمیت شرکتی بهره برد و دوباره خود را احیا کرد. به نظر میرسد که فرهنگ بازار با تاکید بر حاکمیت شرکتی شکل گرفته است، از این رو ضروری است که به این اصل توجه شود.وی افزود: توسعه ملی هم در این دوره جدید تلاش خواهد کرد تا با تمرکز بر ماموریتهای محول شده در بازار نقش موثری ایفا کند، ضمن اینکه در این زمینه لازم است، شرکتهای دیگر همگروه نیز همکاری لازم را داشته باشند تا کل مجموعه، رفتار واحد و منسجمی بتواند در بورس تهران داشته باشد.
استراتژیهای ۸گانه «وتوسم»
احمدزاد اصل از «توسعه ملی» به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری با پرتفوی متنوع یاد کرد و از تدوین استراتژیهای ۸گانه برای اداره این شرکت بورسی خبر داد و افزود: ایفای نقش فعال و موثر در بازار سرمایه بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری بورسی، تهیه و تدوین استراتژی شرکت بر مبنای استراتژی کلی هلدینگ سرمایهگذاری بانک ملی، فعالیت بهعنوان بازوی اجرایی سرمایهگذاری بورسی مجموعه سرمایهگذاری بانک ملی، انجام فعالیتهای مربوط به بازارسازی و بازارگردانی و بهطور کلی مدیریت بازار سهام شرکتهایی که مجموعه در آنها دارای سهام غالب و مدیریتی است، خروج از سرمایهگذاریهای فاقد بازدهی و کمبازده، تدوین و اجرای استراتژی سرمایهگذاری شرکت، استفاده از کلیه ظرفیتهای سرمایهگذاری و مدیریتی موجود شرکت و تلاش در جهت افزایش پتانسیلهای آن و بهرهگیری از نیروهای متخصص، کارآمد و مجرب در بدنه کارشناسی و تاکید بر استفاده از مهارتهای تخصصی و علمی نیروها در فرآیند فعالیتهای شرکت، ۸ استراتژی است که برای اداره شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی در نظر گرفته شده است.وی در پاسخ به این پرسش که در مدیریت نوین پرتفوی چه سیاستی را در پیش میگیرد؟ گفت: «وتوسم» به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری با پرتفوی متنوع شناخته میشود که در مدیریت نوین پرتفوی بر اساس کار کارشناسی توسط گروهی از کارشناسان زبده، از سهام کمبازده و بدون بازده در آینده خارج خواهد شد، تا در نهایت ترکیبی یکدست از شرکتهای پربازده در پرتفولیوی شرکت استقرار یابد که در این مدیریت نوین تحلیلهای بنیادی و ارزیابی عملکرد شرکتها در حوزههای مالی نقش موثری خواهد داشت.
به نرخ بازده بدون ریسک میاندیشیم
مدیرعامل جدید «وتوسم» با بیان اینکه در مدیریت نوین پرتفوی، نرخ بازده سرمایهگذاری بدون ریسک مورد توجه قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: از نظر ما سهام شرکتهایی که حداقل نرخ بازده سرمایهگذاری بدون ریسک ۲۰ درصد دارند، قابلیت استقرار در پرتفوی اصلاح شده را خواهد داشت.به گفته احمدزاد اصل، در مدیریت سهام شرکت بازاریابی (Marketing)، بازارسازی (Market Maker) و مدیریت پرتفوی (Portfolio Management) مورد توجه خواهد گرفت، چرا که تحول و اصلاح پرتفوی جزو برنامههای اساسی ما برای اداره «وتوسم» و بازگشت آن به جایگاه واقعی در بازار سرمایه محسوب میشود.
افزایش سهام شناور
وی در مورد سهم شناور آزاد (Free Float) شرکت سرمایهگذاری «توسعه ملی» در بازار گفت: سهم شناور این شرکت در بازار ۴ درصد است که طبق ضوابط بورس باید حداقل به ۲۰ درصد برسد که البته این اتفاق در گرو عرضه سهام از سوی سهامداران عمده است که البته از نظر آنان سهام این شرکت دارای ارزش و آینده خوبی است و سهامی است که قابلیت نگهداری بلندمدت و میانمدت را داراست.او ابراز امیدواری کرد: با استراتژیهای در نظر گرفته شده در آیندهای نزدیک رکود حاکم بر پرتفوی بورسی شرکت به رونق تبدیل شده و سهام «وتوسم» به همراه پرتفوی متنوع ایجاد شده در بازار به موقعیت مناسبی دست یابد.
«توسعه ملی» صاحب بانک اطلاعاتی میشود
مدیرعامل جدید توسعه ملی همچنین از ایجاد بانک اطلاعاتی بهعنوان یکی دیگر از اقدامات در دست اجرا در توسعه ملی یاد کرد و گفت: در این بانک اطلاعاتی، جزئیات شرکتها و صنایع مختلف گردآوری میشود تا با کار کارشناسی نسبت به ورود در صنایع پربازده اقدام شود. از طرفی دیگر سایت شرکت نیز بهروزرسانی خواهد شد و شرکت جهت اطلاع سهامداران، NAV و اطلاعات مورد توجه و نیاز سهامداران و فعالان بازار سرمایه به همراه گزارشهای کارشناسی و اخبار مرتبط با فعالیت شرکت را در سایت درج خواهد کرد.احمدزاد اصل ارزش بازار «توسعه ملی» را در حال حاضر ۲۴۰میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: پیشبینی میشود با مدیریت موثر سهام و پرتفوی و استراتژیهای در نظر گرفته شده، ارزش این شرکت به بالاتر از سرمایه آن برسد.
او در پایان استفاده از ابزارهای مشتقه با توجه به رویکرد بازار سرمایه را از دیگر برنامههای «وتوسم» یاد کرد.
ارسال نظر