گروه بورس- مهدی حاجی‌وند: هفته منتهی به 25آذر ماه در حالی برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری به پایان رسید که طی آن تنها سه صندوق سرمایه‌گذاری توانستند بازدهی مثبت کسب کنند و بازدهی دیگر صندوق‌ها تا منفی 11‌درصد هم پیش رفت.

کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس با بیان این مطلب افزود: طی این هفته بیشترین بازده در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام به صندوق سرمایه‌گذاری شاداب با 15 صدم درصد بازدهی مثبت تعلق داشت. ایمان مقدسیان گفت: همچنین کمترین بازدهی را صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک صادرات رقم زد و ظرف یک هفته ارزش خالص دارایی‌های این صندوق 11‌درصد افت کرد. وی با اشاره به عواملی که بازدهی‌ برخی صندوق‌ها را مثبت کرد، خاطرنشان کرد: تنها آن دسته از صندوق‌هایی توانسته‌اند از افت بیشتر در هفته‌های اخیر جلوگیری کنند که ‌درصد بیشتری از سبد دارایی‌های خود را به اوراق بهادار با درآمد ثابت اختصاص داده یا دارایی‌شان را به شکل نقد نگهداری می‌کنند.مقدسیان در خصوص عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در یک ماهه منتهی به 25آذر ماه یادآور شد: طی این ماه بازده 24صندوق سرمایه‌گذاری بین منفی 15 تا مثبت یک‌درصد در نوسان بود؛ بر این اساس بیشترین بازده در میان صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام در این ماه متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارآفرین، امین گلوبال و امین کارآفرین بود. وی گفت: این سه صندوق سرمایه‌گذاری توانستند به ترتیب طی این ماه 37/1 و 1 و 51/0‌درصد بازدهی کسب کنند. این سه صندوق سرمایه‌گذاری توانستند با تکیه بر سرمایه‌گذاری در اوراق‌بهادار با درآمد ثابت به این میزان دست پیدا کنند، طی این ماه بازدهی متوسط بازار نزدیک به منفی7/6 ‌درصد بود.
این کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس با اشاره به عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری از ابتدای تاسیس تا کنون افزود: در این مدت بیشترین بازده‌ها به ترتیب متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا و آگاه بود. این سه صندوق سرمایه‌گذاری طی مدت فعالیت خود توانسته‌اند به ترتیب ۱۴۳، ۱۰۷ و ۸۱‌درصد بازدهی کسب کنند. اما با در نظر گرفتن بازدهی متوسط روزانه که تعداد روزهای فعالیت هر صندوق در آن لحاظ می‌شود، چهار صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا، بورسیران و آگاه برترین صندوق‌ها از لحاظ بازدهی هستند.
وی با اشاره به اینکه ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در 25آذر ماه به رقمی در حدود 1930‌میلیارد‌ریال نزدیک شده است، گفت: صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین که در زمینه اوراق بهادار با درآمد ثابت فعالیت می‌کند، بالاترین ارزش را به خود اختصاص داده است. صندوق سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان نیز با بیش از 500‌میلیارد‌ریال ارزش و تضمین بازدهی 19‌درصدی بالاترین ارزش را در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری با اندازه کوچک صندوق‌های سرمایه‌گذاری پیشتاز و بورسیران بالاترین ارزش را از آن خود کرده‌اند. این دو صندوق تنها صندوق‌هایی هستند که بیش از 20‌میلیارد‌ریال ارزش دارند.مقدسیان با اشاره به ترکیب سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی صندوق‌ها تاکید کرد: تعداد سرمایه‌گذاران صندوق‌های سرمایه‌گذاری تا تاریخ 25/9/1388 به 3700 نفر بالغ شده‌ است که از میان آنها تعداد 3527 از سرمایه‌گذاران را اشخاص حقیقی تشکیل داده‌اند؛ این بخش از سرمایه‌گذاران حدود 65‌درصد از ارزش کل صندوق‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. بدین ترتیب حدود 35‌درصد از مالکیت صندوق‌ها نیز در اختیار سرمایه‌گذاران حقوقی قرار گرفته است. این در حالی است که در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارآفرین، پویا و پیشتاز صندوق‌هایی هستند که در آن سرمایه‌گذاران حقیقی بیشترین‌درصد تملک را دارند.