تعرفه‌های مخابرات تا اطلاع ثانوی بدون تغییر می‌‌ماند

گروه بورس- شرکت مخابرات قرار است اولین مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده خود را پس از واگذاری در تاریخ ۹/۹/۸۸ برگزار کند. به گزارش خبرنگار ما با توجه به واگذاری بلوک ۵۰درصدی به علاوه یک سهام مخابرات به شرکت توسعه اعتماد مبین، این شرکت به منظور تعیین سه عضو از اعضای هیات مدیره جدید، مجمع برگزار می‌‌کند.

در همین حال وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات از ثابت ماندن تعرفه‌های مخابرات با وجود خصوصی شدن این شرکت خبر داد. وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات در گفت‌وگو با فارس گفت: تعرفه‌های مخابراتی توسط کمیسیون تنظیم مقررات تعیین می‌شود که این کمیسیون با توجه به شاخص‌های جهانی و هزینه‌ها، تصمیم‌گیری می‌کند اما تا قبل از تصمیم کمیسیون، اپراتور‌ها موظفند با قیمت قبلی خدمات ارائه دهند.

رضا تقی‌پور در خصوص اجرایی شدن اصل۴۴ در وزارت ارتباطات خاطر نشان کرد: براساس اصل۴۴، دولت باید با فاصله‌گرفتن از تصدی‌گری، انجام برخی امور را به مردم و بخش غیردولتی واگذار کند. وی گفت: در زمینه خصوصی سازی با مساله تفکیک زیرساخت ارتباطات روبه‌رو هستیم و بنا‌بر تکلیف قانون، زیرساخت‌ها باید در اختیار دولت باقی بماند.

وی ادامه داد: ارتباطات اپراتور‌ها باید با زیرساخت و با همدیگر تعریف شود که در بسیاری از زمینه‌ها کارهای خوبی از پیش صورت گرفته بود و در حال تکمیل است.

وی در پاسخ به این سوال که واگذاری پست و پست بانک در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ گفت: در حوزه پست نیز با مساله تفکیک زیرساخت‌ها روبه‌رو هستیم که پس از این مرحله و تصویب اساسنامه جدید آماده حضور در بورس خواهد بود.

تقی‌پور در این خصوص که آیا حداکثر مهلتی برای عرضه پست و پست بانک به بورس در نظر گرفته شده؟ گفت: برابر قانون وزارت ارتباطات برای ورود پست به بورس تا خصوصی‌سازی کامل یعنی تا سال ۹۳ فرصت دارد که سعی خواهیم کرد، این کارها را برای سال آخر نگذاریم و هم‌اکنون مقدمات این کارها در حال انجام است.

هدفمند کردن یارانه‌ها تاثیری بر مخابرات ندارد

وزیر ارتباطات در خصوص تاثیرات احتمالی طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در وزارت ارتباطات گفت: به دلیل اینکه از گذشته تاکنون در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت مستقیم پولی از خزانه بابت یارانه‌ پرداخت نمی‌شده، بنابراین از تاثیر مستقیم طرح هدفمند کردن یارانه‌ها تغییر محسوسی نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: در برخی زمینه‌ها مانند تلفن ثابت، پولی که از مردم دریافت می‌شود کمتر از قیمت تمام شده است که البته این تفاوت قیمت فاحش نیست و شرکت‌ مخابرات و وزارتخانه، از محل درآمد‌های خودشان بخشی از هزینه‌ها را جبران می‌کنند.

تعرفه‌ها فعلا تغییری نمی‌کند

وی در خصوص اینکه آیا خصوصی شدن شرکت مخابرات در تعرفه‌‌ خدمات این شرکت تغییری ایجاد خواهد کرد؟ گفت: برابر مقررات، تعیین تعرفه‌ها توسط کمیسیون تنظیم مقررات صورت می‌گیرد و مطابق مقررات، دارنده پروانه می‌تواند درخواست تغییر تعرفه‌ها را داشته باشد که این درخواست در کمیسیون تنظیم مقررات بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: کمیسیون تنظیم مقررات، با توجه به شاخص‌های جهانی و هزینه‌های صرف شده، تصمیم‌گیری خواهد کرد. اما تا قبل از تصمیم کمیسیون، اپراتور‌ها موظف هستند کماکان با قیمت قبلی خدمات خود را ارائه دهند.