ایران بورس- ضرورت مشارکت و همکاری مقامات ذی‌صلاح استانی و سایر ارکان بازار اوراق بهادار جهت نگهداری تالارها احساس می‌شود.

احمد جاویدی، معاون پشتیبانی شرکت بورس اوراق بهادار با بیان این مطلب افزود: با تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار و تاسیس شرکت بورس اوراق بهادار‌، تالارهای منطقه‌ای نیز با حفظ ساختار قبلی به بورس منتقل شدند؛ اما با قطع همکاری و حمایت مالی مسوولان استانی، اداره فعالیت تالارها با مشکلاتی مواجه شد. از این‌رو اداره تالارها مستلزم صرف منابع و هزینه قابل‌توجهی شده؛ به همین دلیل عملکرد مالی بیشتر تالارها به زیان مالی منجر شد، بنابراین به نظر می‌رسد که مقامات استانی و سایر ارکان و فعالان بازار سرمایه باید مساعدت و همکاری لازم را در این زمینه انجام دهند.

معاون پشتیبانی شرکت بورس با اشاره به اینکه هدف از راه‌اندازی تالارهای منطقه‌ای گسترش جغرافیایی و توسعه صنعت سرمایه‌گذاری است، تاکید کرد: در حال حاضر در سطح کشور ۳۰ تالار منطقه‌ای فعال است که از این تعداد حدود ۲۲ تالار توسط شرکت بورس و تعداد ۸ تالار دیگر توسط کارگزاران به صورت اختصاصی اداره می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا الگوی مشابهی از تاسیس تالار منطقه‌ای در سایر کشورها وجود داشته است، افزود: کشورهای هند‌، پاکستان و کلمبیا به ترتیب ۵‌، ۲ و ۴ تالار دارند که هر کدام بنا به شرایط وبا توجه به ارائه خدمات خاص تاسیس شده‌اند؛ این در حالی است که در بیشتر کشورها‌، با توجه به امکانات و زیرساخت‌های مخابراتی‌، معاملات به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مکان فیزیکی انجام می‌شود. معاون پشتیبانی شرکت بورس در ادامه اظهار داشت: از زمان راه‌اندازی تالارهای منطقه‌ای تلاش زیادی برای آموزش و توسعه فرهنگ سهامداری و سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و جلب مشارکت افراد بومی صورت گرفته و تقریبا در این زمینه موفقیت نسبتا خوبی حاصل شده است.

وی در خصوص نقش حائز اهمیت شرکت‌های کارگزاری در اداره تالارهای اختصاصی گفت: تجربه اداره تالارهای اختصاصی توسط شرکت‌های کارگزاری به لحاظ ماهیت و ارتباط مستقیم با سرمایه‌گذاران و سهامداران دارای کارنامه موفقی بوده وافزایش تالارهای کارگزاری در چند ماهه اخیر نشان از این امر است. واگذاری مدیریت سایر تالارهای منطقه‌ای به شرکت‌های کارگزاری داوطلب، گام موثری در تحقق اهداف بازار سرمایه خواهد بود.