خبر
سرمایهگذاری ۱۰۰میلیاردتومانی تایدواتر در خدمات فراساحل
گروه بورس- شرکت تایدواتر خاورمیانه به منظور بازسازی و توسعه ناوگان دریایی خود در خلیج فارس طی سه سال آینده ۱۰۰میلیاردتومان سرمایهگذاری میکند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل تایدواتر، در دومین کنفرانس خبری یازدهمین همایش صنایع دریایی، عبدالحمید ملاح زاده عضو هیات مدیره و سرپرست این شرکت که به صورت ویدئو کنفرانس از بندر شهید رجایی در این جلسه شرکت داشت، با اشاره به توسعه فعالیتهای تایدواتر در بخش فراساحل و خدمات دریایی تصریح کرد: تایدواتر در یک رقابت سخت با شرکتهای داخلی و خارجی موفق شد متولی راهبری کشتیها در تمامی بنادر کشور به مدت ۱۰ سال شود که برای این منظور در سال جاری سرمایهگذاری ۵۰۰میلیاردریالی را برای بازسازی و ساخت یدک کشهای جدید در برنامه دارد.
وی خواستار همکاری تمامی صنایع دریایی داخلی برای حضور در این پروژه شد و افزود: تایدواتر طی سه سال آینده بیش از یکهزار میلیاردریال در توسعه ناوگان دریایی خود برای خدمات رسانی در منطقه خلیج فارس سرمایهگذاری خواهد کرد.
ملاح زاده با اظهار تاسف از اینکه تنها ۲ تا ۵درصد از بازار سهمیلیارددلاری خدمات فراساحل در کشور به شرکتهای ایرانی تعلق دارد در ادامه گفت: بخش عظیمی از این بازار در اختیار شرکتهای خارجی فعال در منطقه خلیج فارس قرار میگیرد و این در حالی است که تا پیش از انقلاب کل این بازار در اختیار شرکتهای داخلی قرار داشت.
وی به کسب رکورد تخلیه و بارگیری دومیلیون TEU کانتینر در بندر شهید رجایی طی ماه گذشته توسط تایدواتر اشاره کرد و افزود: این موفقیت موجب افزایش ۵ پلهای رتبه بندر شهید رجایی و رسیدن آن به جایگاه شصتمین بندر کانتینری جهان شد.
عضو هیات مدیره شرکت تایدواتر همچنین به توسعه فعالیتهای این شرکت در بنادر ایران اشاره کرد و افزود: برای تکمیل و تجهیز و افزایش سرعت خدمات دهی در بندر شهید رجایی این شرکت آمادگی خود را برای خرید تجهیزات بندری از جمله کشندهها از شرکتهای داخلی اعلام میکند.
وی از آمادگی کامل ترمینال شماره ۲بندر شهید رجایی برای پذیرش کشتیهای بسیار بزرگ سوپر پاناماکس به طول ۳۰۰ متر و به ظرفیت ۱۰ تا ۱۴هزار TEU کانتینر اشاره کرد و افزود: با همکاریسازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مالک بندر شهید رجایی این آمادگی به صورت کامل برای خدماتدهی به شرکتهای بزرگ خارجی به وجود آمده است.
ملاح زاده از نرخهای رقابتی برای خدمات دهی در بندر شهید رجایی به نسبت بنادر بزرگ منطقه توسط تایدواتر خبر داد و ادامه داد:۸۰درصد از درآمدهای این شرکت به عملیات بندری وابسته است که بخش اعظم آن مربوط به تخلیه و بارگیری کانتینر است.
وی درآمد سال گذشته تایدواتر را ۲۲۰میلیاردتومان بیان کرد و با اشاره به بحران اقتصادی در جهان و تاثیر آن در فعالیتهای بندری در کشور و افزایش هزینهها ادامه داد: پیشبینی میشود درآمدهای تایدواتر در سال جاری اندکی کاهش یابد.
صفری مدیرعامل موسسه ردهبندی ایرانیان و عضو هیات مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران نیز در این جلسه از تهیه قطعنامه یازدهمین همایش صنایع دریایی کشور تا پایان مهرماه با محورهای، تاکید بر راهاندازی صندوق توسعه و حمایت از صنایع دریایی، اجرایی شدن قانون حمایت از صنایع دریایی، توجه ویژه به شرکتهای تامین قطعه و مهندسی خرید در ایران توسط دولت، پذیرش نظام رتبهبندی تهیه شده در موسسه ردهبندی ایرانیان توسط دولت، لزوم تدوین سند توسعه ملی صنایع دریایی و تزریق ۲۰۰میلیوندلار نقدینگی توسط وزارت صنایع به حوزه دریایی کشور خبر داد.
فتح ا... محمدی مدیرعامل ایزوایکو نیز در دومین کنفرانس خبری یازدهمین همایش صنایع دریایی کشور که در تایدواتر برگزار شد به مزیتهای ایران در صنایع مختلف دریایی اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات مهم صنایع دریایی ایران هماکنون به نظام آموزشی دانشگاههای ایران باز میگردد که نمیتوانند دانشموختگان کاربلد در کشور تربیت کنند.
وی از امضای موافقتنامه با یک شرکت اسپانیایی برای انجام مراحل طراحی کشتی در کشور با همکاری ایزوایکو خبر داد و افزود: ایزوایکو هم اکنون توان تعمیر کشتیهایی با ظرفیت ۸۰هزار تن را داراست و در آیندهای نزدیک این توان به بیش از ۳۰۰هزار تن خواهد رسید.
وی تصریح کرد: شخصا اعتقادی ندارم که شرکتهای کشتیرانی به صورت دستوری وادار به سفارش به شرکتهای کشتیسازی در داخل شوند.
وی ادامه داد: هم اکنون تنها از ۵۰درصد ظرفیت تعمیراتی شرکت ایزوایکو استفاده میشود.
رضا عبدالمجیدی، معاون فنی شرکت صدرا و مدیر پروژه ساخت کشتیهای افراماکس ونزوئلا نیز در این جلسه از آماده شدن صنایع دریایی ایران برای یک جهش بزرگ در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: شرکتهای صنعتی در ایران قادرند اکثر نیازمندیهای کشتیسازان داخلی را تامین کنند، اما به دلیل نداشتن گواهینامههای دریایی تجهیزات داخل نمیتواند در صنایع کشتیسازی کشور مورد استفاده قرار گیرد و در نتیجه بیش از ۸۰درصد این قطعات از خارج خریداری میشود.
وی نداشتن اتحادیه کشتیسازان و فعال نبودن شورای عالی صنایع دریایی را مهمترین نقاط ضعف موجود در صنایع دریایی کشور اعلام کرد.
ارسال نظر