دلایل تاخیر در ارسال اطلاعات مالی «شپنا» اعلام شد

گروه بورس- تعمیرات اساسی (اورهال) واحدهای آیزوماکس و هیدروژن شماره ۲ شرکت پالایش نفت اصفهان آغاز شد. این تعمیرات اساسی ظرف مدت ۲۸ روز آینده انجام می‌شود و سپس واحدهای مزبور در سرویس عملیاتی قرار خواهند گرفت.

در حال حاضر شرکت پالایش نفت اصفهان دارای ۲۲ واحد عملیاتی است که تعمیرات اساسی هر یک از این واحدها بر اساس برنامه زمان‌بندی مشخص به صورت جداگانه یا همزمان انجام می‌شود.

طبق برنامه پیش‌بینی شده طی عملیات تعمیرات واحدهای یاد شده، مقرر است کلیه ادوات و تجهیزات پالایشی تحت بازرسی فنی دقیق و تعمیرات لازم قرار گرفته و مواد شیمیایی و کاتالیست‌های آن نیز با مراقبت‌های ویژه تخلیه و بارگیری شوند.

شرکت پالایش نفت اصفهان در طول عملیات تعمیرات اساسی دارای خوراک ثابت و به میزان ۳۷۰هزار بشکه در روز نفت خام بوده و خوراک این واحدها که با عنوان دیزل سنگین برج خلاء تولید و در مخازن ذخیره‌سازی انباشت می‌شود و در طول سرویس واحد، این ذخیره مصرف خواهد شد. خوراک این واحد در طراحی اولیه ۱۵هزار بشکه در روز بوده که هم اکنون تا مرز ۲۲هزار بشکه در روز نیز افزایش داشته است.

با توجه به اینکه در پیش‌بینی عملکرد ارائه شده تاثیر متعارف میزان تعمیرات اساسی شرکت لحاظ شده است. این موضوع تاثیری بر تعدیل عملکرد پیش‌بینی شده سال ۱۳۸۸ این شرکت ندارد.

دلایل تاخیر در ارسال اطلاعات

همچنین مدیرعامل پالایش نفت اصفهان در نامه‌ای خطاب به اداره نظارت بر ناشران بورس دلایل مرتبط با تاخیر و انحرافات غیرعادی در ارسال اطلاعات مالی این شرکت بیان کرد.

به گفته مدیرعامل «شپنا» بر اساس ضوابط مالی بین این شرکت و شرکت ملی پالایش و پخش تا پایان سال مالی ۱۳۸۷، تمام فرآورده‌های تولیدی شرکت طبق قرارداد تحویل شرکت مزبور شده و مبنای محاسبه درآمد فروش شرکت قرار گرفته است.

از سوی دیگر از ابتدای سال مالی ۱۳۸۸ با اعلام سیاست جدید توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان حق‌العمل‌کار فروش فرآورده‌های تولیدی این شرکت تعیین شده و تنها آن بخش از فرآورده‌های تحویلی به شرکت یاد شده که فروش رفته است، مبنای محاسبه درآمد ناشی از فروش قرار خواهد گرفت.

(به رغم رد پذیرش موضوع توسط هیات مدیره این شرکت)، با توجه به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی متولی تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی در سطح کشور است، در واقع این شرکت مدیریت، کنترل و نظارت بر نحوه توزیع و فروش محصولات تولیدی خود نخواهد داشت. بنابراین چنین شرایطی روند تعیین و پیش‌بینی درآمد ناشی از فروش شرکت را با ابهامات بسیار زیاد مواجه خواهد ساخت.

مدیرعامل «شپنا» متذکر شده است: این شرکت ضمن مکاتبات عدیده با مسوولین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مراتب رد پذیرش سیاست اجرایی مزبور را اعلام و با توجه به دریافت نکردن پاسخ لازم، تمامی اطلاعات ارسالی کمافی‌السابق بر اساس روند ۱۳۸۷ ادامه خواهد یافت.