بلوک 28درصدی آلومتک 20میلیارد تومان فروخته شد
گروه بورس- علیرضا باغانی: در حالی که رقابت برای معامله بلوک 71/28درصدی از سال 86 به سال 87 کشیده شد، در نخستین روز معاملاتی سال جدید، سرانجام یکی از رقبا موفق به خریداری این بلوک شد.

به گزارش خبرنگار ما، این بلوک ۷۱/۲۸درصدی در شرایطی روز پنجم فروردین ماه و پس از گذشت ۲۰روز از عرضه اولیه معامله شد که قیمت پایه با بیش از ۱۱۷درصد افزایش نسبت به روز اول عرضه (۶۴۵۲ریال) به ۱۴۰۰۱ریال رسید.
عرضه 71/28درصد از سهام آلومتک روز پانزدهم اسفند ماه از سوی سازمان خصوصی‌سازی به وکالت از ساتکاب آغاز شد که در مراحل اولیه گفته می‌شد که 7شخصیت حقوقی برسر خرید این بلوک با یکدیگر رقابت می‌کردند که همین امر باعث شد ظرف فقط چهار روز پس از عرضه اولیه قیمت پایه معامله 100درصد افزایش یابد و به 12575ریال برسد، اما با ادامه رقابت که به اذعان برخی از کارشناسان بازار غیرمنطقی و غیرقابل توجیه به نظر می‌رسید، خریداران این بلوک که در میان آنها ظاهرا سرمایه‌گذاری ملی ایران، بنیاد مستضعفان و... حضور داشتند، رفته‌رفته کناره‌گیری کردند و تنها دو شخصیت حقوقی حاضر به ادامه رقابت شدند.
گرچه هویت رقبای پایانی معامله «فالوم» همچنان مبهم است، اما منابع خبری گزارش می‌دهند صنعتگری به نام آقای «الف» از طریق کارگزاری حافظ برای خرید این بلوک با کارگران شرکت رقابت می‌کرده است که درنهایت با افزایش غیرمنطقی قیمت پایه، کارگران شرکت از ادامه رقابت ناتوان شده و همان صنعتگر یادشده موفق به خرید این بلوک شد. این در حالی است که پیش از این گفته می‌شد، پیمانکار حمل‌ونقل آلومتک نیز از خریداران اصلی و پایانی این معامله نفس‌گیر بوده است. کارگران آلومتک یکپارچگی مدیریت و همه کارکنان را مهم‌ترین دستاورد حضور در این معامله می‌دانند، هر چند در این معامله توفیقی برای آنان حاصل نشده است.
کارگران آلومتک که اکنون بیش از 5درصد از سهام شرکت را به صورت ترجیحی در اختیار دارند، در واپسین روزهای سال 1387 در ظاهر طی توافقی با یکدیگر تصمیم به خرید بلوک 71/28درصدی شرکت می‌گیرند و طی آن هر یک رقمی بالغ بر 600هزار تومان پرداخت می‌کنند، اما رقابت غیرمنطقی اشخاص حقوقی موجب می‌شود که هر روز از قدرت خرید کارگران کاسته شده و درنهایت آنان موفق به خرید بلوک ذکر شده نشوند.
برخی از کارشناسان معتقدند با مبلغی که سهام ۲۸درصدی آلومتک فروخته شد، می‌توان دست‌کم یک یا دو کارخانه شبیه آلومتک ساخت و ادامه رقابت نیز تا قیمت هزار و ۴۰۰تومان غیرمنطقی بود.
آلومتک که تولیدکننده انواع هادی‌های هوایی، پروفیل ساختمانی و صنعتی و انواع راد آلومینیومی است، در نیمه دوم سال 86 با تغییر مدیریت روبه‌رو شد، در شرایطی که یکی از کارکنان شرکت به دلیل اختلاس چهارمیلیارد تومانی بازداشت شده بود.
با ورود سراج‌القوم از کنتورسازی ایران به آلومتک کاهش بودجه شرکت جبران شد و فروش شرکت به سطح ۲ برابر افزایش یافت.
خریدار بلوک 71/28درصدی آلومتک باید ظرف 30 روز کاری 30 درصد از ارزش این معامله 20میلیارد تومانی، یعنی رقمی معادل 6میلیارد تومان را به کارگزار فروشنده بپردازد تا خریداری 14میلیون و 357هزار و 350 سهم این شرکت، قطعیت یابد.
خریدار ۷۱/۲۸درصد از سهام «فالوم» همزمان با خرید آلومتک مالک شرکت آلومراد زیرمجموعه فالوم نیز می‌شود. این شرکت تولیدکننده راد آلومینیومی است و آلومتک به صورت مستقیم ۷۸درصد آن را در اختیار خود دارد.
ایجاد حساسیت به سرانجام این معامله و افزایش غیرمنطقی قیمت پایه موجب شده بود که در دولت و بورس نیز این موضوع مورد بحث قرار گیرد و حتی در برخی از محافل از منتفی شدن این عرضه از سوی ساتکاب سخن گفته می‌شد، اما در هر حال عرضه مجدد این بلوک در نخستین روز معاملاتی سال 87، این شایعات را از بین برد.
شرکت‌ آلومتک در سال ۱۳۴۶ با هدف تولید محصولات آلومینیومی شامل انواع هادی‌های هوایی، پروفیل ساختمانی و صنعتی و انواع راد آلومینیومی تاسیس و در زمینی به مساحت هفتاد هزار مترمربع در دوکیلومتری جاده قزوین-تهران احداث شد. خرید و نصب ماشین‌آلات آن در سال ۱۳۴۸ انجام شد و به بهره‌برداری رسید.
با توجه به نیاز کشور به هادی‌های هوایی و ضرورت افزایش ظرفیت تولید، آغاز تولید راد آلومینیومی از مذاب آلومینیوم با ظرفیت 24000تن در سال، به عنوان اولین طرح توسعه آلومتک در سال 1354 پایه‌ریزی شد تا امکان افزایش تولید و عدم وابستگی به راد خارجی و خروج ارز فراهم شود و تولید مواد FC نیز در سال 1356 به بهره‌برداری رسید که این واحد بعدا تحت عنوان آلومراد شکل‌دهی شد.
فعالیت اصلی کارخانجات آلومتک خصوصا در دوران بازسازی کشور، مرتبط با تولید هادی‌های هوایی برای تامین نیازهای خطوط انتقال و شرکت‌های توزیع برق منطقه‌ای وزارت نیرو بوده و به تناسب فعالیت و ماموریت تولیدی این مجتمع، براساس گزارش سایت شرکت دارای ۴۸۰ نفر پرسنل در کارخانه و دفتر مرکزی، در زمره پنجاه شرکت برتر در بورس تهران به شمار می‌رود و در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده، با ظرفیت ۳۵۰۰۰ تن سالانه از انواع هادی‌های خطوط انتقال در صنعت برق کشور است.
در کنار تولید کابل، این شرکت با برخورداری از دستگاه‌های اکستروژن محصولات متنوعی از انواع پروفیل‌های ساختمانی، باس بار
لوله‌ای جهت استفاده در پست‌های توزیع و انتقال برق و مقاطع صنعتی و مطابق با استاندارد اروپایی و آمریکایی با ظرفیت ۸۰۰۰تن در سال ارائه می‌شود.
شرکت طرح‌های توسعه‌ای را به تصویب هیات‌مدیره رساند که از آن جمله می‌توان طرح توسعه تولید فولاد غلاف آلومینیومی ملقب به ACS را نام برد. آلومتک همچنین دارای یک خط تولید کابل‌های آلومینیومی با مغزی نوری است که این کابل‌ها اگر چه با رقابت سنگین در این بازار مواجه است، اما امکان استفاده از خطوط فشار قوی را برای انتقال همزمان جریان برق و دیتا فراهم می‌کند.