دشت اول خصوصیسازی در سال ۸۷
گروه بورس- عرضههای بلوکی با قیمت نزدیک به تابلو که در نتیجه آن سهام مدیریتی بسیاری از شرکتها به بخشخصوصی واگذار میشود، رویه جدید سازمان خصوصیسازی برای واگذاری سهام شرکتهای دولتی در سال آینده است.
گروه بورس- عرضههای بلوکی با قیمت نزدیک به تابلو که در نتیجه آن سهام مدیریتی بسیاری از شرکتها به بخشخصوصی واگذار میشود، رویه جدید سازمان خصوصیسازی برای واگذاری سهام شرکتهای دولتی در سال آینده است.
به گزارش خبرنگار ما، سازمان خصوصیسازی در آگهی عرضههای جدید خود به نمایندگی از شرکتهای مادر تخصصی قصد واگذاری سهام 87/16درصد سهام مپنا، 5/44درصد سهام تایدواتر خاورمیانه، 69/44درصد سهام تراکتورسازی ایران و 68/15درصد سهام سموم علفکش را دارد.
عرضه سهام شرکتهای یاد شده در فاصله ۲۴ تا ۲۷ فروردینماه سال ۸۷ از طریق بورس انجام خواهد شد.
نکته جالب، عرضههای جدید سازمان خصوصیسازی تسهیل شرایط برای خریداران است؛ به طوری که علاوه بر تنزیل شدن قیمت پایه سهام به قیمت تابلوی آنها و شرایط نقد و اقساط؛ واگذاری مدیریت شرکتهای یاد شده نیز از نکات حایز اهمیت است.
سهام ۸۷/۱۶درصدی شرکت مپنا که قرار است در ۲۵ فروردینماه عرضه شود به صورت دو بلوک ۸۷/۷ و ۹درصدی است که عرضه آن در تاریخ نهم دیماه سالجاری بدون خریدار ماند. قیمت پایه سهام مپنا در تاریخ یادشده ۱۵۱۸ریال به ازای هرسهم بود که در عرضه جدید این رقم به ۱۳۴۲ریال رسیده که ۱۷۶ریال کمتر از قیمت عرضه قبلی است و در واقع قیمت سهام به قیمت اصلی خود (یعنی قیمت تابلو) نزدیکتر شده است. سهام شرکتهای «تایدواتر خاورمیانه» و «تراکتورسازی» ایران هم هر کدام به ترتیب به میزان ۵/۴۴ و ۶۹/۴۴درصد قابلواگذاری اعلام شده که ارزش بالای مدیریتی هر کدام از این شرکتها و قیمت پایه مناسب آنها خریداران را به مشارکت تشویق خواهد کرد. اما نکته حایز اهمیت که برخی کارشناسان آن را مطرح میکنند، شائبه ارزان فروشی سهام شرکتهای یادشده است.
از طرف دیگر خریداران سهام شرکتهای یادشده با خرید هر کدام از دو شرکت «تایدواتر» و «تراکتورسازی» این قدرت را پیدا میکنند که شرکت را Take over کنند.
اما شاید مهمترین نکته در این عرضهها به واگذاری ۵/۴۴درصد سهام شرکت «تایدواتر خاورمیانه» برمیگردد؛ به این دلیل که این شرکت در تاریخ بیستم اسنفدماه مجمع فوقالعاده خود را برای افزایش سرمایه برپا میکند که با تشکیل مجمع و به تبع آن افزایش سرمایه و در نهایت رقیق شدن سهم، ارزش ۵/۴۴درصد یادشده به ۱۸درصد کاهش مییابد و در واقع سهام شرکت عملا نمیتواند به فروش برسد؛ چراکه افزایش سرمایه از محل انباشته و نه از محل فروش حق تقدم است و تا زمانی که سرمایه ثبت نشود، نمیتوان سهام یادشده را در تاریخ گفته شده به فروش رساند. سهام شرکت سموم علفکش هم ۶۸/۱۵درصد قابلواگذاری اعلام شده ارزش حداقل یک عضویت هیاتمدیره را دارد.
گفتنی است شرایط فروش چهار شرکت یادشده به صورت 20 و 25درصد نقد و مابقی اقساط پنج ساله با نرخ بهره 12درصد است.
ارسال نظر