گروه بورس: همایون دارابی- بازار دادوستد سهام روز گذشته نیز به روند رو به رشد خود ادامه داد و توانست در شاخص کل با ۵۸واحد رشد به رقم ۱۰هزار و ۹۲ واحد برسد. در بازار دیروز معامله‌گران در سایه آرامش سیاسی موجود و اعلام توافق یک ماهه کشورمان با ‌آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که موجب تداوم دوره آرامش کنونی شده است، توانستند روند دادوستد خود را با تاکید بر ملاحظات درون بازار برنامه‌ریزی کنند که در این بین تغییراتی در صدرنشینان بازار پدید آمد.

در معاملات دیروز توقف نماد فولاد خراسان در عصر روز یکشنبه موجب شد تا بازار بار دیگر به سوی گروه معدنی- فلزی معطوف شود این جلب توجه موجب شد تا اقبال معامله‌گران از گروه سیمانی که در چند هفته اخیر صدرنشین بازار بود و به رغم رشد قیمتی، تغییر ملموسی در آنها رخ نداده است به سوی نمادهای معدنی- فلزی بازار گردد. این امر موجب شد تا معامله‌گران افزایش چشمگیر عرضه‌ها در نمادهای سیمانی را شاهد باشد. از سوی دیگر با درگیری هلدینگ‌های سیمانی در صف‌های فروش، بازار شاهد فزونی عرضه‌ها در نمادهای مرتبط با گروه سیمانی است. از سویی با افول گروه سیمانی بازار بار دیگر به سوی گروه معدنی- فلزی گرایش نشان داده است. سرمایه‌گذاری معادن و فلزات که اینک با تعدیل قطعی ۳ شرکت زیرمجموعه شامل ملی مس، گل گهر و فولاد خراسان مواجه است، در صدر بازار دیروز قرار گرفت و این در حالی بود که گل گهر تنها نماد باز این بخش با صف خرید از مرز ۲۲هزار ریال نیز عبور کرده است. در بخش فلزی، فولاد مبارکه که بار دیگر با صف خرید ۳۷میلیون سهمی مواجه شد هفته‌ها بود که صف خرید ده‌ها میلیونی دیگر در بازار سرمایه شکل نگرفته بود که رینگ فولاد مبارکه و سایپا چنین صف‌هایی را شاهد بودند.

در کنار نمادهای فولاد نمادهای تولید روی نیز همچنان فعالیت نسبی را شاهد بودند و نماد آلومینیوم ایران نیز از سقوط به زیر مرز روانی ۱۰هزار ریالی باز ماند.

از سوی دیگر با صف خرید گل‌گهر سرمایه‌گذاری امید نیز به‌رغم عرضه ابتدای وقت، صف خرید را شاهد بود. در بازار در مورد فروش بلوکی یا خرد ۱۵درصد باقی مانده از تعهد اولیه بانک سپه برای عرضه سهام سرمایه‌گذاری امید شایعات مختلفی به گوش می‌رسد.

بانک سپه متعهد شده است در صورت وجود خریدار تا ۱۵درصد از سهام امید را عرضه کند تا میزان سهام شناور این نماد را به ۲۰درصد برساند. با وجود این تعهد صف خرید ۶میلیونی‌ امید بدون عرضه بانک سپه باقی ماند.

در بازار دیروز در گروه خودرویی زامیاد با شایعاتی در مورد مشکل شماره‌گذاری بعضی از محصولات خود مواجه بود. این امر باعث شد عرضه‌هایی در این نماد رخ دهد. از سویی نماد سایپا نیز با صف خرید ۲۱میلیونی در حالی از مرز قیمتی ۲هزار ریالی عبور کرده است که ابهاماتی در مورد صف خرید کنونی در این نماد وجود دارد. این امر سبب شده است کارشناسان بازار در مورد وضعیت کنونی نمادهای خودرویی نتوانند تحلیل مناسبی را ارائه دهند. در شرایط کنونی به نظر می‌رسد تنها توجیه قابل طرح مساله تغییر P/E (نسبت پی به ئی) گروه خودرویی باشد. برخی از کارشناسان احتمال رشد P/E گروه خودرویی از متوسط ۵/۲-۳ به ۴ را دلیل رشد کنونی می‌دانند؛ اما به نظر نمی‌رسد چنین استدلال شکننده‌ای بتواند توجیه‌کننده رالی قیمتی کنونی باشد. در گروه هلدینگ‌های چندرشته‌ای سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی با خبرهایی در مورد آغاز فولاد جنوب از شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ مواجه است.

براساس این خبرها فولاد ۲میلیون تنی جنوب با ظرفیت اولیه ۳۰۰هزار تن تولید شمش خود را در فاز اول آغاز می‌کند.

در گروه بانکداری نماد بانک کارآفرین دیروز برای تصمیم‌گیری در مورد افزایش سرمایه متوقف شد. با توجه به عدم صدور مجوز افزایش سرمایه از سوی سازمان بورس به نظر می‌رسد، انجام افزایش سرمایه به بعد از دریافت مجوز موکول شود.