دو پیش‌بینی برای روند آینده بازار سهام

انتظار برای معامله ۹۹میلیارد تومانی

عبور بانکداری از ناحیه ریسک

دنیای اقتصاد- بورس تهران بعد از ۱۰ روز کاری که شاخص‌های آن روند نزولی طی کرد، دیروز حرکت معکوسی را نشان داد و شاخص کل بازار سهام با ۱۰واحد افزایش در مسیر جدیدی قرار گرفت. این در حالی است که طی دو هفته اخیر، تغییرات چندانی در پارامترهای فیزیکی بازار یا عوامل کلان اقتصادی رخ نداده است.

از نگاه برخی از تحلیل‌گران، برگشت روز گذشته بازار نشان از تعدیل سایر ریسک‌های روانی و غیراقتصادی بر بازار دارد. در این مسیر به گواه فعالان بورس تهران، اگرچه تحلیل‌گران و مردان سیاسی برداشت‌های متفاوتی از لایه‌های گزارش آژانس‌های جاسوسی آمریکا و تغییر فاز تبلیغاتی علیه ایران دارند؛ اما همین که سایه توجیه حمله نظامی و گزینه برخورد میان ایران و آمریکا از بین رفته، خود برای بخشی از فعالان بازار سرمایه پیامی خاص دارد. با این وجود بسیاری از تحلیل‌گران بازار نیز اعتقادی به بازگشت بنیادی بازار نداشته و رونق آن را کوتاه می‌دانند. دو پیش‌بینی برای روند آتی بازار

گروه بورس- رشد شاخص‌های بورس تهران در روز گذشته، حاکی از بازگشت رونق به این بازار است.

بازار سهام در شرایطی تا سه شنبه گذشته با وضعیت نامطلوب و سایه سنگین جو روانی منفی همراه بود که به دلیل انتشار گزارش مثبت نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران و بازتاب جهانی این گزارش، از روز چهارشنبه شرایط بازار تغییر کرد و با افزایش نسبی معاملات و تقاضاهای خرید سهام توام شد.

پتانسیل بازگشت سهام منفی بازار

به دنبال تغییر روند بازار این کارشناس شرکت کارگزاری اندیشه برتر در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» یکی از دلایل اصلی مثبت شدن شاخص‌های بازار را طی چهارشنبه و روز گذشته، گزارش‌های مثبت در مورد پرونده هسته‌ای دانست و گفت: یکی از دلایل منفی شدن بازار طی ماه گذشته، ترس بازار از صدور احتمالی قطعنامه سوم بود که با انتشار خبر سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا در مورد صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای، این ترس تا حد زیادی تعدیل شد و اثر خود را به شکل مثبت شدن شاخص‌های بازار نشان داد.

محمدمهدی ناسوتی‌فرد افزود: عامل دیگری که باعث مثبت شدن شاخص‌های بورس شده است به منفی شدن بیش از حد سهام شاخص بازار برمی‌گردد. این منفی شدن طی ماه گذشته پتانسیل زیادی را برای برگشت سهام فراهم کرده بود که در نهایت برخی سهام بازار، رویه بازگشت را در پیش گرفته‌اند.

وی همچنین صف‌های خرید و مثبت شدن فعلی بازار را چندان قوی و موثر ندانست و گفت: اگر با دقت به صف‌های خرید این دو روز نگاه کنیم، مشخص می‌شود که صف‌ها چندان جان‌دار و قوی نیستند و ممکن است با یک عرضه سنگین دوباره صف‌های فروش زیادی را داشته باشیم.

جمع‌آوری صف‌های فروش

علی لطفی، کارشناس دیگر بازار سرمایه هم در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» علاوه بر بحث‌های مرتبط با پرونده هسته‌ای، جمع‌آوری صف‌های سنگین فروش برخی شرکت‌ها را در مثبت شدن بازار اثرگذار ذکر کرد و ادامه داد: تلاش‌هایی که برای جمع‌آوری صف‌های فروش سنگین مپنا و به خصوص فولاد مبارکه صورت گرفت، فعالان بازار را نسبت به خرید سهام دیگر بازار امیدوار کرد.

وی تصریح کرد: زمانی که بازار می‌بیند که سهام شرکت بزرگی همچون فولاد مبارکه از صف فروش خارج شده است، روی سودآوری بازار بیشتر حساب باز می‌کند و امید به سرمایه‌‌گذاری در بازار را از دست نمی‌دهد. وی خاطر نشان کرد: چرخش‌هایی هم که طی روز سه‌شنبه درباره پرونده هسته‌ای ایران صورت گرفته، همزمان باعث اثر مثبت روی فضای عمومی بازار شد که امیدواریم نتیجه آن را طی روزهای آینده بیشتر در بازار شاهد باشیم.