انتظار بازار برای معامله ۹۹میلیارد تومانی
گروه بورس- علیرضا باغانی: شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی به زودی ۷۵/۳۸درصد از سهام سرمایهگذاری پتروشیمی را به صورت بلوکی در بازار عرضه خواهد کرد.
براساس آگهی منتشر شده از سوی «شستا» روز ۲۶ آذرماه ۷۵/۳۸درصد، معادل ۷۰۵میلیون سهم از سهام یکی از قدیمیترین شرکتهای بورس تهران به قیمت پایه یکهزار و ۴۰۰ریال و به ارزش نزدیک به ۹۹میلیارد تومان عرضه خواهد شد.
این شرکت بزرگترین هلدینگ پتروشیمیایی کشور به شمار میرود (اگرچه هلدینگ پتروشیمیایی نیست) و در سالهای بعد از ورود بورس با تغییرات مدیریتی متعددی مواجه بوده تا جایی که از سال ۷۷ تاکنون ۶ مدیرعامل به خود دیده است. در سال ۷۶ شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ۲۴درصد و بانک صنعت و معدن با داران بودن ۱۰درصد سهام، ترکیب سهامداران عمده شرکت را تشکیل میدادند. اما در سال ۷۷، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حفظ ۲۴درصد از سهام مدیریتی خود، سازمان تامین اجتماعی را با مالکیت ۲۳درصد سهام و «شستا» را با دارا بودن ۸درصد سهام «وپترو» در کنار خود داشت. ضمن اینکه در این سال علی اشرف افخمی که بعدها به کشتیرانی جمهوری اسلامی رفت و مدیریت این شرکت بزرگ را بر عهده گرفت، مدیرعامل و رییس هیاتمدیره سرمایهگذاری پتروشیمی بود. مدیریت افخمی در «وپترو» تا سال ۷۹ ادامه یافت و او در این سال پست خود را به بهزاد پورقناد تحویل داد. در این سال میزان مالکیت NPC در «وپترو» به ۲۸درصد رسید و سازمان تامین اجتماعی هم سهامدار ۵/۲۷درصدی این شرکت شد. «شستا» هم در کنار تامین اجتماعی ۱۰درصد سهام «وپترو» را در این سال در اختیار داشت.
سرمایهگذاری پتروشیمی تا سال ۸۱ همین ترکیب را حفظ کرد؛ اما در سال ۸۵ «بهزاد پورقناد» کرسی مدیریت عاملی «وپترو» را به مهدی آقاجانی داد، اما همچنان رییس هیاتمدیره باقی ماند. شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این سال ۲۹درصد از سهام «وپترو» را در اختیار داشت و سازمان تامین اجتماعی با واگذاری بخشی از سهام خود به «شستا» سهامدار ۵/۲۲درصدی این شرکت شد و میزان سهام «شستا» در این شرکت به ۱۶درصد رسید. در سال ۸۳ سازمان تامین اجتماعی تغییرات گستردهای در ترکیب سهامداری خود داد و تمام سهام در اختیار خود را به «شستا» واگذار کرد که در پی این اتفاق «شستا» با دارا بودن ۵/۳۸درصد سهام «وپترو» سهامدار عمده شرکت شد. در این سال علیرضا ناصری مدیریت عاملی سرمایهگذاری پتروشیمی را عهدهدار شد.
در سال ۸۴ نیز تغییر چندانی در ترکیب سهامداران شرکت رخ نداد و تنها میزان سهام NPC در «وپترو» با ۵/۲درصد افزایش به ۵/۳۱درصد رسید و سرمایهگذاری ملی ایران هم سهامدار ۲درصدی این شرکت شد. در سال ۸۵ انتصاب احمد صلواتی به عنوان مدیرعامل سرمایهگذاری پتروشیمی تنها تغییر رخ داده در «وپترو» محسوب میشد.
سرمایهگذاری پتروشیمی هم تاکنون شاهد همان ترکیب سهامداری قبلی است، با این تفاوت که صبا تامین نیز صاحب یکدرصد از سهام شرکت شده و احمد صلواتی هم جای خود را به مرتضی عزیزی داده است.
براساس آخرین اطلاعیه شرکت «شستا» ۷۵/۳۸درصد، NPC ک۴۸ / ۳۱ درصد، صباتامین ۳۲/۱درصد و سایرین ۴۵/۲۸درصد از سهام «وپترو» را در اختیار دارند.
سرمایهگذاری پتروشیمی از آن جهت شرکت با اهمیتی محسوب میشود که در پرتفوی خود، ۵۲درصد سهام تکینکو، ۴۹درصد سهام گاز لوله، ۳۸درصد سهام کربن ایران، ۳۸درصد سهام پتروشیمی فارابی، ۱۴درصد سهام بستهبندی پارس، ۱۳درصد سهام دوده صنعتی، ۸درصد ساختمان ایران، ۵/۷درصد لاستیکی سهند و ۵/۵درصد توسعه صنعتی را در اختیار دارد. افزون بر این «وپترو» سهامدار ۱۰۰درصدی هامون کیش، ۵۸درصدی شیمی بافت، ۵۰درصدی پلینار، ۲۰درصدی پتروشیمی کارون و ۵درصدی پتروشیمی باختر است که همه این شرکتهای بورسی و غیر بورسی در شرکتهای زیرمجموعه خود نیز سهامدار هستند.
تغییرات گسترده در کالسیمین
گفتههای بازار: شایعهسازان بازار میگویند: هیاتمدیره شرکت کالسیمین با تغییرات گستردهای روبهرو شده و مدیرعامل آن نیز تغییر پیدا کرده است.
شنیدههای ما: منابع خبری با تایید تغییر مدیرعامل کالسیمین میگویند، جبلعاملی از این شرکت رفته و دکتر منفرد، مدیرعامل جدید کالسیمین شده است.
به گفته این منابع خبری، فرهاد نمسهچی هم به نمایندگی از توسعه معادن روی، نایبرییس هیاتمدیره شرکت و احمد گودرزی هم رییس هیاتمدیره شرکت شده است.
پیش از این ابراهیم جمیلی، رییس هیاتمدیره کالسیمین بود، اما او در حال حاضر عضو هیاتمدیره این شرکت است و به عنوان مدیرعامل هلدینگ خاورمیانه منصوب شده است. هاشمیان نیز دیگر عضو هیاتمدیره کالسیمین است.
تغییر مدیرعامل «وبشهر»
گفتههای بازار: درباره شرکت توسعه صنایع بهشهر نیز گفته میشود که مدیرعامل آن تغییر کرده و عبدالحسین ثابت، رییس سابق سازمان بازنشستگی جایگزین آن شده است.
شنیدههای ما: براساس خبرهای رسیده عسگری آزاد، مدیرعامل توسعه صنایع بهشهر مدتی است از شرکت رفته و عبدالحسین ثابت جایگزین آن شده است؛ اما این انتصاب جدید قطعی نیست و هنوز رسما اعلام نشده است.
مپنا: تعدیلی نداریم
گفتههای بازار: همزمان با انتشار اخبار مربوط به قرارداد تامین یکصد دستگاه توربوکمپرسور بین شرکت مپنا و شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، بازار با شایعه تعدیل مثبت پیشبینی سود شرکت مپنا مواجه شده است.
شنیدههای ما: جوادینیا، معاون اقتصادی شرکت، ضمن تایید انعقاد قرارداد مزبور اعلام میکند که پیشبینی سود شرکت با تعدیلی مواجه نیست و اگر هم با تعدیلی مواجه باشد، طبق آییننامه بورس این موضوع را باید اول به بورس اعلام کند. به گفته وی، پیشبینی سود مپنا ۳۰۰ریال است که ۱۵۰ریال آن قرار است در مجمع تقسیم شود.این شرکت همواره اصرار دارد که قراردادهای کلانی که منعقد میکند، تاثیری در سودش ندارد. چندی پیش نیز تعدیل مثبت EPS شرکت از محل انعقاد بزرگ LNG از سوی مدیر آن رد شد.
اعتقاد مدیران مپنا این است که تاثیرات این قراردادها در کوتاهمدت مشخص نمیشود.
شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران اعلام کرده که گروه مپنا (شامل شرکتهای مپنا، مپنا بین الملل و توسعه پروژههای ویژه مپنا) با شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در تاریخ ۱۰ آذر ۸۶ قرارداد تامین ۱۰۰ دستگاه توربوکمپرسور جمعا به مبلغ ۸۲۵میلیون یورو و ۵۰میلیارد ریال امضا کرده است که دوره اجرای این قرارداد از تاریخ شروع ۶۰ ماه و محل تحویل توربوکمپرسورهای مذکور در ایستگاههای تقویت فشار گاز خطوط لوله انتقال گاز از جمله خطوط ایگات ۴ و ۸ خواهد بود.
همچنین شرکت اعلام کرده است که نکته بارز این قرارداد، ساخت داخل توربینهای گاز و کمپرسورهای مربوطه است که در مراحل آخر ۱۰۰درصد این توربوکمپرسورها در کارخانجات مپنا ساخته خواهد شد و یکی دیگر از اهداف مپنا که ساخت داخل توربینهای صنعتی است، به ثمر خواهد رسید.
تعدیل باما نه منفی نه مثبت
گفتههای بازار: پوشش ۷۱درصدی پیشبینی سود شرکت در ۸ ماهه، باما بازار را با شایعه احتمال تعدیل مثبت چند ریالی شرکت مواجه ساخته است، هر چند این شرکت به دلیل کاهشهای پیاپی قیمت جهانی روی در معرض فشار است.
این شرکت در بودجه خود فروش هر تن سرب را به قیمت یک هزار و ۱۰۰ دلار پیشبینی کرده بود، حال آن که در ظاهر میانگین فروش سرب در ۲ ماهه گذشته رقم ۲هزار و ۷۰۰ دلار بوده است.
شنیدههای ما: درحالحاضر باما به دلیل شرایط نامناسب قیمتهای جهانی برنامهای برای تعدیل منفی و مثبت EPS ندارد، اما تمام تلاش هیاتمدیره این است که از محل فروش سرب به پیشبینی خود دست یابد و بتواند EPS ا۵هزار و ۱۵ ریالی خود را محقق کند هر چند احتمال افزایش چند ریالی EPS شرکت در ماههای پایانی سال وجود دارد. این شرکت با فرض عدم تغییر نرخ سود و روی در پایان آبان ماه پیشبینی درآمد هر سهم خود را ۵هزار و ۱۵۴ دلار اعلام کرده است.
ارسال نظر