گروه بورس- مجید اسکندری: رونق بازار سرمایه و افزایش ارزش معاملات، بهترین رویدادی است که فعالان این بازار مدت‌ها انتظار آن را کشیده‌اند و این روزها نظاره‌گر آن هستند. این رونق دیروز نیز پس از استراحت یک روزه (شنبه) ادامه یافت و به تبع آن، فرابورس نیز با رشد ارزش معاملات در مقایسه با نخستین روز هفته جاری، روبه‌رو شد. روز گذشته بازارهای فرابورس دادوستد 6/22 میلیون اوراق بهادار را به ارزش بیش از 207 میلیارد ریال به ثبت رساندند.

دیروز ذوب‌آهن اصفهان توانست بیشترین ارزش معاملات سهام فرابورس را به خود اختصاص دهد. بر این اساس روز گذشته ارزش معاملات این شرکت به رقم ۱۷ میلیارد و ۴۵۴ میلیون ریال رسید.
پتروشیمی زاگرس نیز در روز یک‌شنبه با ارزش معاملات 9 میلیارد و 894 میلیون ریالی جزو برترین‌های فرابورس بود و در این میان قند شیروان نیز توانست با ارزش معاملاتی معادل 9 میلیارد و 297 میلیون ریال رتبه سوم را به خود اختصاص دهد.
در همین حال روز گذشته دادوستد ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم فرآورده‌های نوشیدنی تسنیم نوش موجب شد، این شرکت بیشترین حجم معاملات بازار را به خود اختصاص دهد. پس از تسنیم نوش، ذوب‌آهن اصفهان و حق‌تقدم سرمایه‌گذاری خوارزمی به ترتیب با ۸/۸ میلیون سهم و ۹/۲ میلیون سهم رتبه‌های دوم و سوم حجم معاملات بازار را دارا شدند.
افزون بر این، «شتران» نماد تازه‌وارد فرابورس، روز گذشته تنها شاهد دادوستد حدود 5 هزار سهم خود به ارزش 419 میلیون ریال بود. این در حالی است که قیمت هر سهم این شرکت، روز گذشته با 5 درصد افزایش به محدوده 82 هزار و 687 ریال رسید که این میزان، بیشترین رشد قیمت در میان نمادهای فرابورسی در روز گذشته بود.
به گزارش خبرنگار ما، سرمایه‌گذاری توسعه و عمران استان کرمان، کویرتایر و روان فن‌آور نیز روز گذشته به ترتیب شاهد افزایش ۹۹/۴ درصد، ۹۷/۴ درصد و ۹۶/۴ درصدی قیمت سهام خود بودند.
از سوی دیگر مقایسه آمارها نشان می‌دهد که در این روز کمترین ارزش معاملات 3 میلیون ریال و متعلق به بیمه ما بود و کمترین حجم معاملات نیز 3000 سهم بود که به رهشاد سپاهان تعلق داشت. همچنین قند شیروان نیز روز گذشته شاهد 58/4 درصد افت قیمت خود بود. گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد حاکی از آن است که از 79 نمادی که روز گذشته در بازارهای فرابورس دادوستد شدند، 24 نماد با رشد قیمت و 31 نماد با افت قیمت همراه شدند و 24 نماد نیز تغییری در قیمت خود ثبت نکردند.


بازگشایی دو نماد و توقف یک نماد
براساس اعلام روابط عمومی فرابورس، روز گذشته نماد معاملاتی شرکت سرمایه‌گذاری سایپا با توجه به اطلاعیه شفاف‌سازی منتشرشده در سایت کدال درخصوص واگذاری سهام شرکت ساختمانی دهکده پاسارگاد از طریق مزایده در فرابورس ایران و برنامه فروش سهام شرکت ملی صنایع مس ایران، بازگشایی شد.
«سنوین» هم دیگر نمادی بود که دیروز پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده بازگشایی و با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف 50 درصد بازگشایی شد. همچنین دیروز نماد معاملاتی شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی با توجه به پایان یافتن مهلت استفاده از حق‌تقدم خرید سهام این شرکت متوقف شد.
افزایش سرمایه فرابورس
تصویب شد
مدیر‌عامل فرابورس ایران در مجمع عمومی فوق‌العاده فرابورس ایران از افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه شرکت از مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال به ۲۰۰ میلیارد ریال خبر داد.
در جلسه مجمع فوق العاده که با حضور 77/58 درصدی سهامداران تشکیل شد، امیر‌هامونی با اعلام این خبر افزود: افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 100 میلیارد ریال به 200 میلیارد ریال معادل 100 درصد به تفکیک 80 درصد معادل مبلغ 80 میلیارد ریال از محل سود تقسیم نشده و 20 درصد معادل 20 میلیارد ریال از محل اندوخته احتیاطی است که در پی آن سرمایه شرکت از مبلغ 100 میلیارد ریال به 200 میلیارد ریال افزایش یافت.
در مجمع فوق العاده که با حضور رسول سعدی به عنوان رییس‌ مجمع، علیرضا عسکری مارانی و احمد جاویدی به عنوان ناظرین و ابوالفضل متین به عنوان دبیر جلسه تشکیل شد پس از استماع گزارش هیات مدیره و بازرس قانونی در خصوص پیشنهاد افزایش سرمایه، مدیر عامل فرابورس با اشاره به دلایل این افزایش سرمایه گفت: شرکت فرابورس با توجه به روند سود آوری و تعداد سهام منتشره با افزایش سرمایه از محل سود انباشته و اندوخته احتیاطی اقدام به حفظ منابع نقدی شرکت و همچنین بهبود ساختار مالی و نسبت‌های مربوط کرده است.
هامونی با اشاره به خرید ساختمان فرابورس و لزوم تامین اعتبار آن از طریق افزایش سرمایه گفت: فقدان فضای اداری مناسب برای استقرار و جذب پرسنل جدید، نبود فضای مناسب به منظور استقرار سامانه معاملاتی فرابورس، عدم استفاده بهینه از فضای داخلی ساختمان به دلیل طراحی بر اساس استانداردهای قدیمی، عدم مالکیت و فقدان فضای مناسب برای تالار معاملات و استقرار ایستگاه‌های معاملات، مشکلات آلودگی هوا، صوتی و تردد در محل ساختمان فعلی و فقدان پارکینگ برای ارباب رجوع از مشکلات ساختمان استیجاری کنونی است که خرید ساختمان جدید بر اساس پیگیری‌ها و بررسی‌های انجام شده صورت گرفته است. خرید ساختمان جدید 233 میلیارد ریال برآورد شده است که مبلغ 133 میلیارد ریال آن از محل منابع شرکت و 100 میلیارد ریال باقیمانده از محل افزایش سرمایه شرکت قابل تامین است.