گروه بورس - مدیرعامل شرکت پمپ و توربین «پتکو» از افزایش فروش شرکت طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: افزایش فروش سالانه شرکت پتکو با ورود بخش خصوصی به این شرکت بیشتر شده است.

مهندس تجریشی با اشاره به اینکه گروه صنعتی سدید در سال ۸۷ اقدام به خرید این شرکت کرده است، افزود: تقاضای زیادی در بازار پمپ و توربین کشور وجود دارد، به طوری که سالانه رقم قابل ملاحظه‌ای پمپ از سوی شرکت‌های بزرگ دنیا وارد کشور می‌شود و ورود گروه صنعتی سدید به دلیل پتانسیل‌های زیادی که شرکت «پتکو» دارد، صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت در سال ۱۳۷۱ با سرمایه‌گذاری ۱۰۰میلیارد ریالی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران جهت طراحی و ساخت پمپ‌های بزرگ مورد نیاز صنایع مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع نیروگاهی، خطوط انتقال آب، قطعات یدکی، نصب و راه‌اندازی، خدمات پس از فروش، همچنین توربین‌های آبی کوچک و متوسط تاسیس و در سال ۱۳۷۸ به بهره‌برداری رسیده است.

این درحالی است که در سال ۸۷ گروه صنعتی سدید کل سهام این شرکت را خریداری کرده است.

مهندس تجریشی تسلط علمی و تکنولوژیکی در «پتکو» را تمایز مهم این شرکت با دیگر واحدهای بازار کشور دانست و گفت: شرکت «پتکو» با فاصله گرفتن از فعالیت سری‌سازی و تکراری، رویکرد طراحی و سفارشی‌سازی را دنبال می‌کند.

همچنین مدیرعامل سرمایه‌گذاری سدید تدبیر با اشاره به اینکه گروه صنعتی سدید با استفاده از میزان سود انباشته غیرقابل تقسیم شرکت پمپ و توربین را خریداری کرده است، گفت: با توجه به حاشیه سود و تحقق بودجه ۸۰ تا ۱۰۰درصدی که در شرکت «پتکو» در سال‌های گذشته صورت گرفته است، سرمایه‌گذاری در این شرکت برای گروه صنعتی سدید بازده مناسبی خواهد داشت.

مهندس علیزاده افزود: امکانات سخت‌افزاری زیادی در این شرکت وجود دارد که با مدیریت گروه صنعتی سدید می‌تواند بهره‌وری کاملی را داشته باشد، تا شیب تندی در رشد EPS گروه ایجاد کند. به طوری که حداقل می‌تواند برای سال‌های آینده سهم ۱۰ تا ۱۵درصدی EPS سدید را کسب کند.

مهندس علیزاده افزود: قیمت پایه تعیین شده سازمان خصوصی‌سازی ۸/۵میلیارد تومان بود که با توجه به رقبایی که آمده بودند و یک رقم مناسب، «سدید» توانست با قیمت ۲/۶میلیارد تومان مالکیت ۱۰۰درصدی «پتکو» را از آن خود کند.

با توجه به دید سرمایه‌گذاری بلند‌مدت در این شرکت که فقط ۴۰ درصد آن به صورت نقدی و ۶۰ درصد طی سه سال پرداخت می‌شود،سرمایه‌گذاری مطلوبی برای سدید خواهد بود.

این درحالی است که بنابر نوع فعالیت و نیاز شرکت‌های زیرمجموعه گروه سدید، بخشی از مواد اولیه این شرکت‌ها از طریق «پتکو» تامین خواهد شد.

مهندس علیزاده یادآور شد: شرکت‌های زیرمجموعه سدید قابلیت‌های خوبی برای ورود به بورس دارند که اگر شرایط و مزایای مناسبی برای ورود به بورس درنظر گرفته شود، می‌توانند از شرکت‌های مورد استقبال در بازار سرمایه باشند.