گروه بورس - مجید اسکندری: مدیرعامل فرابورس گرفت: بدون تصویب لایحه مالیاتی، انجام معاملات در فرابورس با دشواری همراه خواهد بود.

مصطفی امیدقائمی با بیان این مطلب گفت: پیش از این، مالیات نقل و انتقال سهام شرکت‌های خارج از بورس، معادل ۴درصد قیمت اسمی سهم مورد معامله بود، در حالی که این مالیات برای شرکت‌های بورسی نیم درصد بود، بنابراین اگر قیمت یک سهم بالاتر از ۸۰۰تومان بود، معامله آن سهم در خارج از بورس به صرفه‌تر بود.

وی افزود: اما در حال حاضر چون قیمت بیشتر سهم‌های شرکت‌های خارج از بورس، نزدیک به قیمت اسمی و حتی در مواردی پایین‌تر از آن است، در صورتی که مالیات فرابورس و بورس یکسان نشود، امکان انجام معاملات در فرابورس، مشکل است. مدیرعامل فرابورس درباره ورود صندوق‌های سرمایه‌گذاری به فرابورس گفت: این صندوق‌ها هنوز در فرابورس پذیرفته نشده و اقدامی در خصوص معاملات آنها صورت نگرفته است، اما اگر قرار باشد در این بازار معامله شوند، مشمول مالیات خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: البته رویه فعلی که شامل ابطال کردن و صدور مجدد گواهی است، مشمول مالیات نیست، زیرا همه سرمایه‌گذاری‌ها و دارایی‌های این صندوق‌ها از محل درآمدهایی است که مالیات مقطوع دارند که در هنگام معامله پرداخت می‌شود.امید قائمی درباره وضعیت آیین‌نامه‌های فرابورس گفت: آیین‌نامه پذیرش شرکت‌ها نهایی و برای تصویب به سازمان بورس ارسال شده است. همچنین آیین‌نامه معاملات در کمیته تدوین مقررات در دست بررسی است.

وی ادامه داد: آیین‌نامه کارمزدها در هیات‌مدیره فرابورس تصویب و به سازمان بورس ارسال شده است.

از سوی دیگر قرار داد فرابورس با شرکت مدیریت فن‌آوری در خصوص ایجاد شبکه در مراحل نهایی است.

مدیرعامل فرابورس درباره شرکت‌های متقاضی ورود به این بازار گفت: در حال حاضر، بیشتر شرکت‌های متقاضی ورود به این بازار، شرکت‌های کوچک هستند اما در کنار این شرکت‌ها، شرکت بورس کالا، گروه فلات ایرانیان و چند شرکت سیمانی نیز تقاضای خود را برای حضور در فرابورس ارائه کرده‌اند.

وی همچنین از درخواست ورود گواهی سپرده‌های بانک اقتصاد نوین به فرابورس خبر داد و گفت: در حال حاضر مشغول بررسی راه‌حل‌های موجود برای امکان معامله این گواهی‌ها در فرابورس هستیم.