گروه بورس - رییس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس از ورود سه صندوق جدید به بورس در اردیبهشت ماه امسال خبر داد.

«رضا کیانی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما گفت: اقدامات نهایی برای راه‌اندازی سه صندوق سرمایه‌گذاری در سهام که دو صندوق در اندازه بزرگ و یک صندوق در اندازه کوچک هستند، انجام شده و این صندوق‌ها در ماه آینده به بازار معرفی خواهند شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که پرسید آیا افزایش تعداد صندوق‌ها با شرایط رکود فعلی بازار توجیه‌پذیر است یا خیر، گفت: مسلما صندوق‌ها هم همانند سایر ابزارهای مالی مخاطبان خاص خود را دارند. هدف ما این است که با ورود هرچه بیشتر صندوق‌ها به بازار علاوه بر جذب سهامداران فعلی بورس تهران، سایر افرادی را که تاکنون وارد بورس نشده‌اند نیز به این بازار وارد کنیم.
وی افزود: تضمین‌های سود برخی صندوق‌ها در کنار بازدهی مناسبی که دیگر صندوق‌ها برای سهامداران ایجاد کرده‌اند، باعث شده که این صندوق‌ها در جذب سهامداران خرد موفق عمل کنند.
بازدهی صندوق‌ها بالاتر از بازار
اما «ایمان مقدسیان»، کارشناس اداره نمادهای مالی سازمان بورس هم در گفت‌و‌گوی دیگری با خبرنگار ما در مورد عملکرد صندوق گفت: عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال 1387 نشان می‌دهد بیشتر آن‌ها در دو دوره رونق و رکود بازار توانسته‌اند به بازدهی بالاتر از بازدهی بازار دست پیدا کنند.
وی افزود: البته باید به این نکته توجه داشت که تعداد ماه‌‌هایی که عملکرد یک صندوق بهتر از بازار بوده، معیار جامعی برای ارزیابی نیست و باید تفاوت بازدهی هر صندوق با بازار را با توجه به تاریخ شروع به فعالیت هر صندوق مد نظر قرار داد.
بدین ترتیب صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند در سال 1387 کارنامه‌ای امیدوار کننده را از خود به نمایش بگذارند.
کمترین‌ها و بیشترین‌ها در بازدهی
«مقدسیان» در مورد بازدهی 30روز گذشته منتهی به 19فروردین‌ماه گفت: در سی روز گذشته نیز صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانستند به بازدهی قابل توجهی دست پیدا کنند که سه صندوق آگاه، پاسارگاد و کارگزاری بانک ملی بیشترین بازدهی را به دست آوردند.
صندوق سرمایه‌گذاری آگاه ۸۵/۵، صندوق سرمایه‌گذاری پاسارگاد ۴۵/۵ و صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی ۹۶/۳ درصد بازدهی کسب کردند. وی ادامه داد: کمترین بازدهی در این ماه متعلق به صندوق کارگزاری بانک صادرات با نزدیک به ۱ درصد بازدهی منفی بود. در هفته گذشته نیز بیشترین بازدهی متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز با ۴۰/۳ درصد بازدهی بود تا بدین ترتیب متوسط بازدهی روزانه این صندوق به یک دهم درصد برسد.
وی در مورد بازدهی از شروع فعالیت صندوق‌ها هم اضافه کرد:‌ از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس تا 19فروردین‌ماه سه صندوق کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا و خبرگان پر بازده ترین صندوق ها هستند. وی افزود: صندوق سرمایه‌‌گذاری بانک ملی با گذشت 333 روز از فعالیت خود 86 درصد بازدهی به دست آورده است. بازدهی متوسط روزانه این صندوق در هر روز از فعالیت خود برابر با 27/0 درصد است. صندوق سرمایه‌گذاری سهم آشنا با گذشت 351 روز از فعالیت خود 42 درصد بازدهی داشته است. بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 11/0 درصد است. صندوق سرمایه‌گذاری خبرگان نیز 347 روز حدود 31 درصد بازدهی به دست آورده است.
وی درباره ارزش صندوق‌ها گفت: از لحاظ ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری با احتساب صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین(صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت) مجموع ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری ۵۵۷ میلیارد ریال است که از این مقدار ۲۳۵ میلیارد ریال آن متعلق به صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام است.
«مقدسیان» تعداد سرمایه‌گذاران حقیقی صندوق‌ها را 856نفر ذکر کرد و گفت: تعداد سرمایه‌گذاران حقیقی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با احتساب صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین یک هزارو131نفر است که 856 نفر از این افراد در صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری در سهام حضور دارند. وی یادآور شد: در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام صندوق سرمایه‌گذاری مشترک یکم ایرانیان با صدور 366 واحد سرمایه‌گذاری و ابطال 222 واحد سرمایه‌گذاری بیشترین تعداد صدور و ابطال را در هفته منتهی به 19فروردین‌ماه داشت.